ΜΑΛΛΙΑ

Δαφνέλαιο: 4 οφέλη του στα μαλλιά

Παράγεται από το εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο και είναι γνωστό- εδώ και αιώνες- για τις ευεργετικές του ιδιότητες κυρίως στην υγεία των μαλλιών, χάρη στις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητές του. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το δαφνέλαιο φυσικό ελιξίριο και το χρησιμοποιούν πλέον συστηματικά για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες των μαλλιά τους. Κι αν αμφιβάλεις, βρήκαμε 4 λόγους που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς από σήμερα κιόλας στα μαλλιά σου.

Κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά, συμβάλλοντας στην αναδομησή τους σε βάθος. Κι αυτό γιατί το δαφνέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, Ε, που προστατεύουν, τονώνουν και δυναμώνουν την τρίχα- από τις ρίζα έως τις άκρες- ενισχύοντας παράλληλα την δομή της.

Χαρίζει ένα λαμπερό αποτέλέσμα στα μαλλιά. Μία μάσκα από δαφνέλαιο συνοδευόμενη από ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αρκούν για να χαρίσουν στα μαλλιά σου τη χαμένη τους λάμψη.

Καταπολεμά την ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Απλά εφάρμοσέ το 1-2 φορές την εβδομάδα στα σημεία που έχεις παρατηρήσει πως σπάνε τα μαλλιά σου και υπάρχει ψαλίδα  και άφησέ το όσο μπορείς περισσότερο. Στη συνέχεια λούσου ως συνήθως.

Λειτουργεί ως «ασπίδα» προστασίας κατά της τριχόπτωσης. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις μία ποσότητα στις ρίζες αλλά και σε όλο το μήκος των μαλλιών σου- αφού πρώτα το ανακατέψεις με μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας και δεντρολίβανου.