ΜΑΚΙΓΙΑΖ

8 makeup tips για τέλειες φωτογραφίες

Δεν είναι μόνο ο φωτισμός, η γωνία λήψης του φωτογράφου, τα φίλτρα που θα χρησιμοποιήσεις, το σκηνικό, τα χρώματα είναι τα μαλλιά και -το βασικότερο- το μακιγιάζ σου που πολλές φορές κρίνουν αν φαίνεσαι «ωραία» σε μία φωτογραφία ή όχι. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Pure Wow, η makeup artist, Bobbi Brown,  μοιράζεται τα δικά της πολύτιμα tips μακιγιάζ για να δείχνεις πάντα  super στις φωτογραφίες.

-Προετοίμασε σωστά την επιδερμίδα σου: Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα πριν το μακιγιάζ σου και απόφυγε τα πιο «βαριά» στην υφή τους αντηλιακά. Κι αυτό γιατί μπορούν να αντανακλούν πάρα πολύ φως με το φλας.

Διάβασε ακόμα: 4 πρακτικά tips για να παραμένεις ενυδατωμένη όλο το καλοκαίρι

– Χρησιμοποιήστε μια πούδρα: Σέταρε το concealer και το foundation με μια διάφανη, loose πούδρα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ, ενώ μειώνεται η ανεπιθύμητη λάμψη.

-Βάλε bronzer στο λαιμό και το ντεκολτέ σου: «Ζέστανε  το λαιμό και το ντεκολτέ σου με μία bronzing πούδρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα σιγουρευτείς πως το πρόσωπο και το σώμα σου έχουν μία ομοιόμορφη απόχρωση και τέλεια λάμψη στις φωτογραφίες.

– Χρησιμοποίησε δύο αποχρώσεις ρουζ για ένα αποτέλεσμα που να διαρκεί: Ξεκίνησε εφαρμόζοντας μια πιο ουδέτερη απόχρωση στα μήλα και τα μάγουλα, κάνοντας καλό blending κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Τελείωσε, απλώνοντας ένα πιο έντονο, ανοιχτό ρουζ  πάνω ακριβώς στα μήλα.

– Περίγραμμα στα χείλη: Για να διαρκέσει περισσότερο το χρώμα στα χείλη, κάνε ένα περίγραμμα και γέμισε τα χείλή σου ελαφρώς με ένα μολύβι. Μεταξύ άλλων, το μολύβι κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο «γεμάτα» στις φωτογραφίες.

-Μην ξεχάσεις τα φρύδια:Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου γι αυτό το λόγο, χρησιμοποίησε μια μαλακή, ματ σκιά ματιών που να ταιριάζει με το χρώμα των φρυδιών για να γεμίσεις τα κενά.

– Μην ξεχνάς τη μάσκαρα: Η μάσκαρα ανοίγει το βλέμμα, δίνοντας έμφαση στα μάτια. Μια μαύρη μάσκαρα θα τα κάνει να ξεχωρίζουν στις φωτογραφίες.

– Ταίριαξε το Foundation με το Concealer: Όταν απλώνεις το foundation, την ενυδατική με χρώμα ή το concealer βεβαιώσου πως όλα έχουν ακριβώς την ίδια απόχρωση. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να έχει το πρόσωπό σου στις φωτογραφίες διαφορετικές αποχρώσεις σε διαφοαρετικά σημεία.

Extra Tip: Φρόντισε οι φωτογραφίες σου να βγαίνουν σε φυσικό φως. Σε εξωτερικό χώρο ή κοντά σε παράθυρο.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/emrata