BEAUTY

Γιατί πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ

Καθαρισμός του προσώπου το πρωί ή και το βράδυ; Γιατί ξυπνάω και αισθάνομαι έντονη λιπαρότητα στην επιδερμίδα μου αν και έχω κάνει σχολαστικό καθαρισμό το βράδυ; Πώς πρέπει να περιποιούμαι τη λιπαρή επιδερμίδα μου; Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του ύπνου; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που τον τελευταίο καιρό έφταναν στο inbox του Ladylike και στα οποία αποφασίσαμε να απαντήσουμε με τη βοήθεια της Έλενας Πιτταράκη, υπεύθυνης εκπαίδευσης της Ales Groupe Hellas και πιο συγκεκριμένα, της αγαπημένης μας Lierac.

«Εμείς κοιμόμαστε και η επιδερμίδα μας δουλεύει και μάλιστα σκληρά προκειμένου να επανορθώσει όλες τις «βλάβες» που έχουν υποστεί τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το χρονοβιολογικό ρολόι του οργανισμού μας έχει ρυθμιστεί να ανανεώνεται τις νυχτερινές ώρες. Ακόμη κι αν έχεις κάνει πολύ καλό καθαρισμό ή ντεμακιγιάζ λίγο πριν κοιμηθείς, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποβάλλονται τοξίνες και ανοίγουν οι σμηγματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα να διαστέλλονται οι πόροι της επιδερμίδας και να απελευθερώνεται παράλληλα  μία ποσότητα σμήγματος. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές ξυπνάμε και έχουμε έντονη λιπαρότητα στην επιδερμίδα μας».

Τι πρέπει να κάνουμε;

«Να καθαρίζουμε ξανά το πρωί σχολαστικά το πρόσωπό μας  προκειμένου η επιδερμίδα μας να είναι καθαρή και έτοιμη να απορροφήσει βαθιά τα ενεργά συστατικά των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουμε με σκοπό να παραμείνει λαμπερή» λέει χαρακτηριστικά η Έλενα και συνεχίζει «Ένας ακόμη λόγος, που πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας το πρωί είναι η αφαίρεση των προϊόντων που έχουμε εφαρμόσει τη νύχτα. Πολλά από αυτά τα συστατικά σε συνδυασμό με το φως της ημέρας μπορεί να προκαλέσουν τυχόν ερεθισμούς. Αυτό που πρέπει να θυμάται με δύο λόγια κάθε γυναίκα, είναι πως το πρωί η επιδερμίδα μας χρειάζεται προστασία, ενώ το βράδυ ανάπλαση».

Εξίσου σημαντικό ρόλο στον πρωινό καθαρισμό παίζουν τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις.

«Φρόντισε να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να επιλέγεις τους καταλληλότερους συμμάχους. Για παράδειγμα, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα φρόντισε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις να ρυθμίζουν το σμήγμα και να διορθώνουν τις όποιες ατέλειες όπως την ανεπιθύμητη γυαλάδα, τους διεσταλμένους πόρους και τα ενοχλητικά σπυράκια που προκαλούνται από τις αλλαγές στην έκκριση του σμήγματος σε συνδυασμό με τις ορμονικές διακυμάνσεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρχικά το ρυθμιστικό διπλό συμπύκνωμα (Sebologie Double Concentrate) της Lierac που λειτουργεί ως 24ωρη εντατική αγωγή για τις επίμονες ατέλειες μιας και μειώνει την υπερσμηγματόρροια, διορθώνει και ανανεώνει την υφή της επιδερμίδας και στη συνέχεια το σμηγματορρυθμιστικό gel ενυδάτωσης για λιπαρές επιδερμίδες που αφήνει ματ την επιδερμίδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως primer πριν το makeup. Plus, μπορείς να εντάξεις δύο φορές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου μία μάσκα απολέπισης για βαθύ καθαρισμό, όπως αυτή από τη σειρά Sebiologie με πράσινο και λευκό άργιλο αλλά και μικροκόκκους φυτικής προέλευσης που απολεπίζει, καθαρίζει και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους».

Stay tuned γιατί έπονται και άλλα beauty tips by Lierac!