BEAUTY

Ξέρεις πότε απενοχοποιήθηκε η ηλιοθεραπεία;

Γαλλική Ριβιέρα.1971. Ο βιομήχανος Ζορζ Βουρζ έχει κλειστεί προ πολλού στο εργαστήριό του και κάνει πειράματα. Ένας φίλος της εποχής, χημικός στο επάγγελμα, ο Έζεν Φρετσατί αποφασίζει να προσφέρει στον ευφάνταστο Ζορζ σημαντική βοήθεια με τις γνώσεις του για τα καλλυντικά που φτιάχνει. Παρατηρητικοί κι οι δύο, χαμογελούν στη θέα των πανέμορφων γαλαζοαίματων που κάνουν τις διακοπές τους κι απολαμβάνουν εκείνη τη στιγμή ανενόχλητοι τον καυτό ήλιο. Τι νομίζεις, πολύ ήθελε για να συνθέσουν τα πρώτα αντηλιακά Lancaster, που σήμερα είναι τα πιο must-have προϊόντα προστασίας;

Τότε λοιπόν ήταν που απενοχοποιήθηκε κι η ηλιοθεραπεία. Όταν οι γαλαζοαίματοι αναδείκνυαν με περίσσια χάρη το τροπικό και σοκολατένιο τους μαύρισμα. Κι αυτό, χάρη στην Lancaster, που μια μέρα, έτσι απλά, ξεκίνησε να γράφει τη δική της μοναδική ιστορία.

Λίγο αργότερα γίνεται ο επίσημος προμηθευτής αντηλιακών της Γκρεις Κέλι. Στη συνέχεια, ακολουθούν φανταστικά λανσαρίσματα, που αποτελούν μέχρι σήμερα σημεία αναφοράς σε ό,τι νέο γύρω από προϊόντα για τον ήλιο.

Σ’ άλλα ωραία, η Lancaster είναι η εταιρεία που δημιουργεί πρώτη προϊόν για μαύρισμα χωρίς ήλιο, ενώ είναι πάντα μπροστά από την εποχή σε τεχνολογία και συστατικά. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 μιλάει για ένα σούπερ επαναστατικό συστατικό, το Heliotan, που ενισχύει και διατηρεί το μαύρισμα. Λίγο αργότερα βρίσκει τον τρόπο να κρατάει φωτοσταθερά τα αντηλιακά, ενώ λίγο μετά το 2000 εμπλουτίζει τα αντηλιακά της μ’ ένα αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα που πάει κόντρα στις ελεύθερες ρίζες. Στη συνέχεια, τα εργαστήριά της αποτελούν αναπόφευκτα σημείο αναφοράς και το 2005 δημιουργεί μια εκπληκτική, καινοτόμα τεχνολογία που προστατεύει το DNA των κυττάρων της επιδερμίδας.

 

Σήμερα, η Lancaster συνεχίζει να εκπλήσσει τις beauty addicts ανά τον κόσμο και δημιουργεί τη σειρά Sensitive Skin. Αυτή η σειρά περιέχει λιγότερα συστατικά από άλλα προϊόντα, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δερματικών αλλεργιών και ερεθισμών, ενώ ενισχύει τη φυσική αντοχή της ευαίσθητης επιδερμίδας. Στη συγκεκριμένη στιγμή, τα εργαστήρια της Lancaster ανακάλυψαν ένα είδος βαμβακιού, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο έντονο φως του ήλιου που συναντάται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Προερχόμενο από συγκεκριμένα κύτταρα, το συγκεκριμένο εκχύλισμα βαμβακιού διαθέτει πολύ καταπραϋντικές ιδιότητες.

A post shared by MARTA CARRIEDO (@martacarriedo) on

 

πι.ες: Την αγαπώ την Lancaster για τόσα κι άλλα τόσα. Κι αν πρέπει να σου δώσω ένα top 3 προϊόντων θα σου αναφέρω τα εξής: 1. Το εκπληκτικό αντηλιακό ξηρό λάδι Sun Beauty Oil με SPF 30, που μαζί με τη σωστή προστασία και το χρυσαφένιο μαύρισμα, έχει ένα εθιστικό άρωμα (χάρη στα εκχυλίσματα πορτοκαλιού), που αφυπνίζει τις αισθήσεις. 2. Το Sun Sport Roll-On με SPF 30, που είναι ιδανικό για σένα, αλλά κι εκείνον που αγαπάει τα σπορ. Έχει μια εξαιρετική άνεση στην υφή. 3. To πιο καλοκαιρινό άρωμα της σεζόν, Sunrise, που περιέχει ylang-ylang και γιασεμί, musk και ροζ γκρέιπφρουτ. Απλά η πιο δροσερή εσάνς!

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

εις το επανιδείν