ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Κυτταρίτιδα: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις και τα προϊόντα για να την αντιμετωπίσεις

Το καλοκαίρι έφτασε και αν κάτι έρχεται σχεδόν αυτόματα στο νου μας κάθε φορά που είμαστε έτοιμες να αγοράσουμε ένα καινούργιο μαγιό, είναι το κεφάλαιο κυτταρίτιδα. Η μάχη δύσκολη, ειδικά όταν μιλάμε για την όψη του φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα μας, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ικανό να μας χαλάσει τη διάθεση. Εδώ θα βρεις 4 βασικά πράγματα που γνωρίζεις για την εμφάνιση , τις αιτίες δημιουργίας της αλλά και τα προϊόντα που συμβάλλουν στη μείωσή της  στους μηρούς και άλλα μέρη του σώματος.

Τι είναι η κυτταρίτιδα ;

Για αρχή θα σου πω πως δεν είσαι η μόνη. Πάνω από το 80% των γυναικών εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Κι αυτό γιατί, τα λιποκύτταρα της επιδερμίδας είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, καθώς κινούνται προς την επιφάνεια της επιδερμίδας μέσω του συνδετικού ιστού. Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι πως το λίπος κάτω από την επιδερμίδα ασκεί ώθηση προς το συνδετικό ιστό, κάνοντας το δέρμα από κάτω να φαίνεται ανώμαλο, σαν να έχει λακκάκια – εξού και η ανεπιθύμητη «όψη φλοιού πορτοκαλιού». Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν διάφοροι βαθμοί κυτταρίτιδας, από σχεδόν αδιόρατη μέχρι πολύ σοβαρή που εκτείνεται σε μεγαλύτερη περιοχή.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισής της;

Μέσα στους βασικότερους παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα είναι η αφυδάτωση, το DNA που δε σου φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, η ανθυγιεινή διατροφή (βλέπε πολύ λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα) σε συνδυασμό με το χαμηλό μεταβολισμό, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, οι ορμονικές αλλαγές ( όπως η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση που ενισχύουν την αποθήκευση λίπους στα κύτταρα μας), αλλά και το περιττό βάρος. Plus, συμφωνα με τελευταίες μελέτες το υπερβολικό άγχος, το αλκοόλ και το κάπνισμα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της.

Σε ποια σημεία του σώματος εμφανίζεται περισσότερο;

Μηροί, οπίσθια, το κάτω μέρος της κοιλιάς και οι γοφοί ειναι τα σημεία που επέμπουν συνήθως SOS. Επίσης, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως  ενώ η εμφάνισή της είναι πιο συνηθισμένη στα άτομα με παραπανίσια κιλά,  κυτταρίτιδα μπορεί να έχουν και πιο αδύνατοι σωματότυποι (#συμβαινεικαιστακαλυτερακορμια). Για την ακρίβεια, 8 στις 10 γυναίκες, αν κάτι τέτοιο σε παρηγορεί.

Γιατί οι γυναίκες εμφανίζουν περισσότερο κυτταρίτιδα απ’ ό,τι οι άντρες;

Αγαπάμε τη γυναικεία φύση μας, αλλά στο κεφάλαιο «κυτταρίτιδα» μια κάποια ένσταση την έχουμε. Κι αυτό γιατί ως γυναίκες τείνουμε να έχουμε περισσότερο λίπος (πιο συγκεκριμένα) λιποκύτταρα γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς, άρα και περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τους άντρες να εμφανίσουμε κυτταρίτιδα. Plus, οι γυναίκες έχουμε λιγότερο ελαστικό συνδετικό ιστό, γεγονός που μας καθιστά πιο ευάλωτες στο να την εμφανίσουμε.

Ποια προϊόντα μπορώ να χρησιμοποιώ για να τη μειώσω;

Τα προβήματα είναι για να λύνονται και και κάπου εδώ,  έρχομαι εγώ- εδώ Vivianes- με τη βοήεια της NIVEA να σου δείξω όλα αυτά που έχω στην τσάντα μου και στο μπουντουάρ μου για να την καταπολεμήσω.

24 media

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

24 media

Να ξεκαθαρίσω κάτι εξαρχής! Μαγικά ραβδάκια για να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως  προϊόντα με εξειδικευμένη σύνθεση για να δράσουν τίμια απέναντί της, έτσι ώστε να μην είναι τόσο εμφανής.

Βήμα πρώτο η ενυδάτωση και η επιλογή του κατάλληλου συμμάχου που θα βελτιώσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου, αφήνοντάς την πιο λεία και σφριγηλή. Αν έχεις κανονική επιδερμίδα, η Λοσιον Συσφιξης Q10 με Vitamin C είναι αυτή που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα  ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας σε μόλις 10 ημέρες. Αν πάλι έχεις πιο ξηρή επιδερμίδα, το γαλάκτωμα NIVEA Q10 Firming Body Milk με Vitamin C θα την ενυδατώσει σε βάθος, χαρίζοντάς της απαλότητα που διαρκεί και σφριγηλότητα.

24 media

Αν πάλι σου αρέσουν οι πιο πλούσιες υφές, το προϊόν που σου προτείνω (και είναι αγαπημένο μου) είναι η κρεμα συσφιξης Q10 κρύβει όλη την απόλαυση σε ένα βαζάκι. Χάρη στο ισχυρό συνένζυμο Q10 που περιέχει στη σύνθεσή της και το εκχύλισμα σόγιας, επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα ανασχηματίζει κοιλιά, γλουτούς και μηρούς, ενυδατώνοντάς την σε βάθος.

24 media

Το NIVEA Q10 Firming + Fresh Legs Lotion είναι αυτό που εφαρμόζω κάθε μέρα στα πόδια μου, πόσο μάλλον τώρα που οι φούστες και τα πιο κοντά φορέματα πρωταγωνιστούν. Με super δροσερή και απαλή σύνθεση (με το συνένζυμο Q10 και Cooling Menthol) απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα των ποδιών, αφήνοντας την ενυδατωμένη, απαλή με μια αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης.

24 media