TIPS

Πώς θα βγάλεις το κραγιόν από τα ρούχα

Τα ρούχα που πήρες μαζί σου για τις διακοπές του Πάσχα μετρημένα. Πιάνεις τη ροζ μπλούζα και τη φοράς. Φτάνεις στον καθρέφτη και ετοιμάζεσαι να βαφτείς. Μία αδέξια κίνηση με το κραγιόν αρκεί για λερωθείς και φυσικά να γίνεις έξαλλη. Ή μήπως όχι;

 Για όλα υπάρχει λύση και μάλιστα όχι μόνο μία. Παρακάτω σου έχουμε 3 εύκολους τρόπους να αφαιρέσεις το λεκέ που δημιούργησες με το κραγιόν από τα ρούχα σου.

Πρώτος τρόπος

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τσεκάρεις αν έχεις πούδρα(ταλκ),  μαγειρική σόδα ή κιμωλία. Αν το κραγιόν περιέχει έλαια μπορείς με ένα από αυτά τα υλικά να απαλλαγείς από τον λεκέ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μία γενναία ποσότητα, να περιμένεις να τον ”τραβήξει” και στη συνέχεια να το ρίξεις στο πλυντήριο ή να το πλύνεις στο χέρι ανάλογα με τις οδηγίες στο ταμπελάκι πλυσίματος.

Δεύτερος τρόπος

Ψέκασε το σημείο του λεκέ με λίγη λακ- ναι αυτή που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου- και άφησε τη να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ταμπονάρεις με ένα σφουγγάρι και το βάζεις κανονικά στο πλυντήριο όπως θα έκανες.

Τρίτος τρόπος

Τρίψε καλά το λεκέ με ένα πανί ποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα και ξέπλυνε κανονικά.