ΠΡΟΣΩΠΟ

3 πράγματα που κάνουν καθημερινά οι Κορεάτισσες και έχουν τέλεια επιδερμίδα

iStock

Οι Κορεάτισσες θεωρούνται gurus στην περιποίηση της επιδερμίδας. Απλά φέρε στο νου σου την πάντα αλαβάστρινη, λαμπερή και απροσδιορίστου ηλικίας επιδερμίδα τους. Αφήνοντας στην άκρη τα γονίδια και τις έρευνες, οι γυναίκες στην Κορέα έχουν τα δικά τους μυστικά ομορφιάς στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας τους, που πλέον μοιράζονται πλέον και σε καθημερινή βάση μέσω των social media.

Εκτός από το αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας που εφαρμόζουν ανελλιπώς όλο το χρόνο, ποιες είναι οι κινήσεις- ματ της λαμπερής επιδερμίδας τους; Παρακάτω θα βρεις τρία βασικά πράγματα που κάνουν καθημερινά οι Κορεάτισσες και έχουν τέλεια επιδερμίδα. 

– Κάνουν διπλό καθαρισμό κάθε φορά στο πρόσωπό τους

Ως skincare junkies, οι Κορεάτισσες δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από μία πεντακάθαρη επιδερμίδα. Γι αυτό το λόγο, σχεδόν κάθε τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας τους, ξεκινά με διπλό καθαρισμό (aka double cleansing). Έτσι, στην αρχή, χρησιμοποιούν στην επιδερμίδα τους ένα προϊόν καθαρισμού με ελαιώδη βάση προκειμένου να αφαιρέσουν το μακιγιάζ, το αντηλιακό, τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα  και έπειτα, συνεχίζουν απλώνοντας προϊόντα με βάση το νερό όπως ο αφρός ή το σαπούνι, που απομακρύνουν περιβαλλοντικούς ρύπους, τη σκόνη και τα βακτήρια τα οποία, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Μάλιστα, σύμφωνα τη Sarah Lee, ιδιοκτήτρια του κορεάτικου beauty brand Glow Recipe, οι περισσότερες Κορεάτισσες αφιερώνουν αρκετό χρόνο -ένα περίπου λεπτό- μόνο στον καθαρισμό του προσώπου τους, κάνοντάς παράλληλα μασάζ στην επιδερμίδα τους.

– Εφαρμόζουν όλα τα προϊόντα  στην επιδερμίδα τους ταμποναριστά

Εκτός από την επιλογή των «σωστών» προϊόντων με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας τους, η μέθοδος εφαρμογής τους είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες από εμάς, που μπορεί να απλώνουμε το αντηλιακό, το serum, την ενυδατική στο πρόσωπό μας, εντελώς μηχανικά, γρήγορα και άγαρμπα πολλές φορές ελλείψει χρόνου, οι Κορεάτισσες απλώνουν όλα τα προϊόντα στην επιδερμίδα τους ταμποναριστά, με περισσή αγάπη και φροντίδα, χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων τους. Κι αυτό γιατί ξέρουν πως με αυτόν τον τρόπο (πιέζοντας ελαφρά την επιδερμίδα τους), η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να απορροφώνται πιο βαθιά, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των προϊόντων.

– Δεν σκουπίζουν το πρόσωπό τους με πετσέτα (aka «towel-free drying method»)

Πάρα πολλά- μην πω όλα- τα κορίτσια στην Κορέα, αφού πλύνουν το πρόσωπό τους με νερό και χρησιμοποιήσουν προϊόντα καθαρισμού, απομακρύνουν με τα χέρια τους την περισσή ποσότητα νερού αρχικά από τα μάγουλα και τα ζυγωματικά και έπειτα από το πηγούνι και το μέτωπο, «σκουπίζοντας» το νερό. Από αυτό το σημείο και μετά, είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη ρουτίνα περιποιήσής τους. Ενώ είναι ακόμη βρεγμένη η επιδερμίδα τους, ξεκινούν το layering απλώνοντας το essence, το serum, την ενυδατική κρέμα κλπ. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μελέτες, τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου (πχ κρέμες, τόνερ, serum κλπ) απορροφώνται καλύτερα σε βρεγμένη επιδερμίδα απ’ ό,τι σε εντελώς στεγνή, διεισδύοντας καλύτερα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος με τα αποτελέσματα να είναι πιο άμεσα ορατά στην επιδερμίδα μας.