KIM KARDASHIAN

Ladylike αποκλειστικό: Όλα όσα μάθαμε από τον makeup artist της Kim Kardashian

Kάθε τίμια makeup junkie γνωρίζει πολύ καλά το όνομά του και φυσικά τον ακολουθεί στο Instagram. Ο λόγος για τον Mario Dedivanovic, έναν από τους πιο γνωστούς makeup artists παγκοσμίως και τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από κάθε αψεγάδιαστο μακιγιάζ της Kim Kardashian και πολλών ακόμη διάσημων κυριών του Hollywood. Γιατί αν κάτι δεν μπορούμε να προσάψουμε στην Kim όσα χρόνια τη θυμόμαστε, είναι το πάντα τέλειο μακιγιάζ της. Έτσι, όταν ο Mario ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες πως θα διοργανώσει το επόμενο  Masterclass του στο Λονδίνο, η δική μας αγαπημένη φίλη και makeup artist, Ολίβια Σαχινίδου που ευθύνεται για τα υπερφανταστικά μακιγιάζ που βλέπεις να δοκιμάζουμε και να σου προτείνουμε από αυτήν εδώ τη στήλη- ήμουν σχεδόν σίγουρη- πως δεν θα έχανε με τίποτα την ευκαιρία. Έτσι κι έγινε, ο καιρός πέρασε, η 13η Απριλίου ήρθε και η Ολίβια ετοίμασε βαλίτσες για το Λονδίνο, με την υπόσχεση πως θα μοιραστεί μαζί μας κάθε λεπτομέρεια από το Masterclass.

-Από υπάλληλος στα Sephora, makeup artist της Kim Kardashian

Η ιστορία του Mario καθόλου βγαλμένη από παραμύθι. Ήθελε από μικρός να γίνει makeup artist αλλά οι γονείς του διαφωνούσαν καθώς πίστευαν πως ήταν μία δουλειά που δε θα του απέφερε χρήματα. Την πρώτη του δουλειά, στα Sephora, του τη βρήκε η μητέρα του ελπίζοντας ότι δε θα του αρέσει και θα τα παρατήσει. Δούλευε εκεί ως πωλητής αρωμάτων, ώσπου μία μέρα χρειάστηκε να βοηθήσει μία πελάτισσα διπλανού counter να επιλέξει ένα κραγιόν. Του άρεσε πολύ η διαδικασία και έτσι άρχισε να επιδιώκει να εξυπηρετεί όλο και πιο συχνά πελάτισσες που έψαχναν προϊόντα μακιγιάζ. Έκτοτε, ξεκίνησε να δουλεύει σε διάφορα makeup brands, να κάνει φωτογραφίσεις και να εργάζεται ως βοηθός σε τηλεοπτικές παραγωγές, μέχρι που μία μέρα τον κάλεσε ο manager του και τον ρώτησε αν θα μπορούσε την επόμενη μέρα να βάψει την Kim Kardashian σε μία φωτογράφιση. Δέχτηκε και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Η Kim ενθουσιάστηκε τόσο από τη δουλειά του, όσο και από το χαρακτήρα του, και ξεκίνησε να τον ζητάει όλο και πιο συχνά στις φωτογραφίσεις της. Παρά τις αντιρρήσεις του manager του -που ήταν αντίθετος με αυτή τη συνεργασία γιατί δεν εκτιμούσε την Kim- εκείνος ακολούθησε το ένστικτό του και συνέχισε να συνεργάζεται, σχεδόν, σε καθημερινή βάση με τη γνωστή τηλεπερσόνα.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά makeup tips που έμαθε από το Mario; Ποιο καλλυντικό δεν αποχωρίζεται ποτέ από τη βαλίτσα του μακιγιάζ του; Ποιο είναι το αγαπημένο του makeup look; Τι δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα στο μακιγιάζ της; Υπάρχουν αποχρώσεις που να ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες; Ποιο είναι το μυστικό ενός πετυχημένου μακιγιάζ; Το ερωτηματολόγιο μεγάλο- όπως καταλαβαίνεις- και η Ολίβια δε δίστασει να απαντήσει και να μοιραστεί μαζί μας κάθε λεπτομέρεια από αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Masterclass του Mario;

Ήταν κάτι που το ήθελα πολλά χρόνια, αλλά λόγω διάφορων συγκυριών δεν το είχα καταφέρει. Πάντα θαύμαζα το Mario κυρίως για την επαγγελματική του πορεία. Μετά από αυτό το Masterclass στο  Λονδίνο και για την τεχνική του.  Γενικότερα, βέβαια, μου αρέσει  να εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για επιπλέον γνώση, μιας και πιστεύω πως έτσι μόνο μπορεί να εξελιχθεί κάποιος σε ό,τι κάνει.

 

– Πώς φανταζόσουν όλη τη διαδικασία και πώς ήταν στην πραγματικότητα;

Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια το Masterclass στα social media, οπότε είχα μία πρώτη ιδέα για τη διοργάνωση. Αυτό που με εξέπληξε όμως, ήταν η απίστευτη οργάνωση που είχαν σε όλους τους τομείς και η τρομερή συνέπεια. Δεν βγήκαμε ούτε πέντε λεπτά εκτός του προκαθορισμένου χρόνου σε όλα τα στάδια του σεμιναρίου.  Ακόμη δεν περίμενα το σεμινάριο να είναι τόσο διαδραστικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Masterclass, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαμε να κάνουμε ερωτήσεις, τις οποίες απαντούσε ο ίδιος. Παράλληλα, δεν ήταν λίγες οι φορές που σταματούσε το μακιγιάζ ρωτώντας τη γνώμη του κοινού.

– Τι σε κέρδισε περισσότερο στον χαρακτήρα του Mario;

Του αρέσει πολύ να μοιράζεται τα tips και τις τεχνικές του – παρεμπιπτόντως είναι πολύ μεταδοτικός άνθρωπος. Βασικός σκοπός του άλλωστε είναι να βοηθήσει και τους υπόλοιπους makeup artists αλλά και τις γυναίκες να εξελίξουν το μακιγιάζ τους. Γι αυτό το λόγο και τα Masterclass δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε makeup artists αλλά σε όλο τον κόσμο. Γενικότερα, αυτό που μου έκανε εντύπωση στο χαρακτήρα του ήταν η αμεσότητα και η οικειότητα που δημιουργούσε με το κοινό.

– Ποιο καλλυντικό  δεν αποχωρίζεται ποτέ από τη βαλίτσα μακιγιάζ του;

Αν υπάρχει ένα προϊόν στο οποίο ορκίζεται και δεν αποχωρίζεται ποτέ είναι η δημοφιλής και αγαπημένη διάφανη πούδρα της Laura Mercier, Translucent  Loose Setting Powder. (Εξίσου δικό μας αγαπημένο).

View this post on Instagram

#PowderBae

A post shared by MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) on

 

– Ποιο είναι το αγαπημένο του makeup look;

Κρίνοντας κανείς από τα μακιγιάζ που κάνει στις διάσημες πελάτισσές του, ο Mario φαίνεται να έχει μία ιδιαίτερη αγάπη στις γήινες- bronze αποχρώσεις για τα μάτια και τις nude για τα χείλη και όχι τόσο το κόκκινο κραγιόν.

 

– Έχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς του contouring.  Μαζί με την Kim Kardashian πριν κάμποσα χρόνια το έφεραν ξανά στο προσκήνιο, κάνοντάς το #1 makeup trend. Πλέον μετά από τόσα χρόνια, πώς αντιλαμβάνεται την έννοιά του στο μακιγιάζ;  Έχει αλλάξει τεχνική;

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο αυτή τη στιγμή όσο κανενός άλλου makeup artist με το contouring. Παρόλα αυτά, έχει διαφοροποιήσει αρκετά την τεχνική του contouring σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από εκείνον παλαιότερα. Αυτό που κατάλαβα και είδα στο Masterclass στο Λονδίνο είναι πως πλέον αποφεύγει να κάνει τις χαρακτηριστικές σκληρές σκούρες γραμμές του contouring. Αντιθέτως, πλέον «χτίζει» πολύ μαλακά και σταδιακά τις φωτοσκιάσεις, χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές σκούρες αποχρώσεις τόσο από κρεμώδη όσο και από πιο πουδρέ προϊόντα, ακολουθώντας στην ουσία την τεχνική του layering.

 

5 makeup tips που έμαθα από το Mario (και δεν ήξερα)

Primer πρώτα και μετά ενυδατική

Αυτό που έκανε στην ουσία ήταν να βάλει πρώτα το primer και μετά την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο πριν ξεκινήσει το μακιγιάζ.  Κι αυτό γιατί θέλει το τελευταίο πράγμα με το οποίο θα έρθει σε επαφή το foundation να είναι η ενυδατική και όχι το primer. Έτσι, πετυχαίνει ένα πιο flawless αποτέλεσμα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά τις ιδιότητες της ενυδατικής στη skincare ρουτίνα, απλά αυτό είναι ένα κόλπο που αφορά αποκλειστικά τη διαδικασία του μακιγιάζ. 

Το τρικ με το highlighter για επιπλέον λάμψη

Πριν βάλει highlighter ελέγχει περιμετρικά το πρόσωπο για να δει ποια ακριβώς σημεία αντανακλούν το φως. Σε αυτά τα σημεία απλώνει το highlighter και μετά τα σετάρει ταμπονάροντας πάνω τους λίγη βαζελίνη ή lip balm για επιπλέον λάμψη.

Το κόλπο για πιο σαρκώδη χείλη

Χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές αποχρώσεις lip liner, μία πιο σκούρα και μία πιο ανοιχτή. Ξεκινά απλώνοντας το σκούρο μολύβι  εξωτερικά, στο περίγραμμα και με το πιο ανοιχτό γεμίζει προς τα μέσα, στο εσωτερικό των χειλιών.

Η τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων

Σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιεί 2 hero προϊόντα: Τους κορρέκτορες και το concealer. Ανάλογα με την ανάγκη και το είδος της κάλυψης, χρησιμοποιεί και την αντίστοιχη απόχρωση κορρέκτορα, την οποία στη συνέχεια σετάρει με πούδρα.  Μετά τοποθετεί από πάνω το concealer. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να έρχονται σε επαφή τα δύο προϊόντα και με αυτόν τον τρόπο τα διαχωρίζει.

Ο σωστός τρόπος να απλώνεις το foundation στην επιδερμίδα σου

Για πιο ομοιόμορφη και φυσική κάλυψη ο Mario προτιμά να απλώνει το  foundation αρχικά με το πινέλο και μετά με το beautyblender κάνοντας παράλληλα πάρα πολύ καλό blending με ταμποναριστές κινήσεις.

– Nude ή Κόκκινες αποχρώσεις στα χείλη;

Ξεκάθαρα nude. Κι αυτό γιατί, όπως φαίνεται στα περισσότερα μακιγιάζ του, δίνει έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών , οπότε θέλει να κρατά ει την ισορροπία με κάποια τρόπο στα χείλη.

– Τι δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα στο μακιγιάζ της;

Αυτό που δεν πρέπει να φοβάται μία γυναίκα στο μακιγιάζ της είναι να πειραματίζεται. Μόνο δοκιμάζοντας διαφορετικά χρώματα και υφές θα καταλήξει σε αυτές που της ταιριάζουν περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι οι γυναίκες να μη φοβούνται το ίδιο το μακιγιάζ. 

 

-Υπάρχουν αποχρώσεις που να ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες;

Όπως μας είπε, οι γήινες αποχρώσεις είναι αυτές που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, αρκεί η καθεμία να βρει- με την καθοδήγηση του ειδικού- τους τόνους που της ταιριάζουν περισσότερο.

-To μυστικό ενός πετυχημένου μακιγιάζ;

Πάντα όταν τελειώνει ένα μακιγιάζ κάνει μερικά βήματα πίσω ώστε να το δει από απόσταση και να το «ζυγίσει» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, αυτό που θέλει να δει είναι αν τηρούνται οι ισορροπίες στο μακιγιάζ και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς μόνο αν πάρει κάποια απόσταση από το πρόσωπο.

 

-Θα ξαναπάς;

Η απάντηση της Ολίβιας σε αυτό το σημείο ήταν ξεκάθαρη: Φυσικά και ναι! Μακάρι να μπορούσα να πάω και σε ένα από τα  Masterclass που κάνει στην Αμερική, όπως το τελευταίο που ήταν με την Kim ή την Anastasia Beverly Hills. Πραγματικά ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία και ανυπομονώ για την επόμενη φορά. Γενικότερα, πιστεύω πως όσες γνώσεις κι αν έχεις, πάντα υπάρχουν κι άλλα, πολλά ακόμη πράγματα που μπορείς να μάθεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν μόνο οι γνώσεις, αλλά και τα καλλυντικά προϊόντα που περιελάμβανε η  goodie bag του Masterclass, αξίας 1000 δολαρίων, που έπαιρνε κάθε συμμετέχοντας στο τέλος. Μία μοναδική εμπειρία που αξίζει τον κόπο να ζήσει κάθε επαγγελματίας του είδους.