KARL LAGERFELD

Karl Lagerfeld: 5 διάσημα beauty quotes και τα tips ομορφιάς που μας δίδαξε

AP Photo/Christian Seeling

Το καυστικό του χιούμορ, η κυνικότητα, η εξωστρέφεια και η προσβλητική- ενίοτε- συμπεριφορά του έρχονταν να αντισταθμίσουν τον ιδιοφυή χαρακτήρα του, την πρωτοπορία και το όραμά του για τον οίκο Chanel. Άλλωστε, η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα πίσω από κάθε κίνησή του ήταν αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίσει, ανεβάζοντας τον πήχη και αποτελώντας πρότυπο για τους μετέπειτα σχεδιαστές. Κι όπως καταλαβαίνεις, μία τέτοια πολυσχιδής προσωπικότητα, όπως ο Karl Lagerfeld, δεν θα μπορούσε να μην προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις ρήσεις του, οι οποίες σε αρκετά σημεία άγγιζαν τα όρια της εμμονής σε θέματα όπως τα κιλά, το ύψος, τα μαλλιά του.

Με αφορμή, λοιπόν, το συγκλονιστικό χθεσινό νέο του θανάτου του,  αποφασίσαμε να διαβάσουμε μερικές συνεντεύξεις που κατά καιρούς έχει δώσει, να εστιάσουμε στο beauty κομμάτι και να συγκεντρώσουμε 5 αγαπημένες μας ατάκες του για την ομορφιά, αλλά και τα beauty tips του με το οποίο ταυτιζόμαστε απόλυτα.

«Πάντα πιάνω τα μαλλιά μου ψηλά, σε μία αλογοουρά καθώς σιχαίνομαι να πέφτουν στο πρόσωπό μου. Δεν ξέρω πώς οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά τους κάτω – θα γινόμουν έξαλλος μέσα σε πέντε λεπτά» είχε δηλώσει, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του στο αγγλικό Marie Claire είχε πει πως μετά το μπάνιο ψεκάζει λίγο ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά του για να τα κάνει να δείχνουν πιο λαμπερά.

«Έχω ένα ειδικό δωμάτιο με συρόμενες πόρτες και φωτιζόμενους καθρέφτες για να το κάνω αυτό. Ειδάλλως,  θα έπρεπε να καθαρίζω ξεχωριστά κάθε μπουκάλι αρώματος και οτιδήποτε άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας τη μανία του τόσο για το ponytail όσο και για την καθαριότητα.

AP Photo/Roland Weihrauch

AP Photo/Roland Weihrauch

Last but not least, o Karl ήταν πολύ προσκετικός με τη ρουτίνα αντιγήρανσης, χρησιμοποιώντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. «Έχω ένα ψυγείο στο μπάνιο μου, που διατηρώ τα προϊόντα της skincare ρουτίνας μου. Δοκιμάζω πολλές κρέμες γιατί μου στέλνουν τόσες πολλές. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ αυτά από τα Chanel, Sisley, Creme de la Mer, Clinique και La Prairie, τα οποία είναι όλα πολύ καλά».

 

Για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της ομορφιάς

«Δε μου αρέσει η τυπική ομορφιά. Δεν υπάρχει ομορφιά χωρίς κάποια παραδοξότητα, κάτι το ασυνήθιστο.»

 

«Λατρεύω την κλασική ομορφιά. Είναι μία ιδέα της ομορφιάς χωρίς κανένα κανόνα.»

Για την ιδέα της ομορφιάς

 

«Η ομορφιά -ή η επιθυμία να είναι κάποιος/α όμορφος/η- είναι από μόνη της ένα επικίνδυνο κίνητρο. Κάποιος- δεν θυμάμαι ποιος-  κάποτε είπε: “Το άτομο που αγαπά κάποιον για την ομορφιά του, τον αγαπά αληθινά;” (Άρα) Μην έστιάζεις στη ομορφιά. Μία αξιοσέβαστη εμφάνιση είναι αρκετή για να κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν περισσότερο για τη ψυχή μας. Είναι το σύνολο των εμπειριών μας, που μας κάνει ενδιαφέροντες αλλά και το να έχεις περάσει κάποιο διάστημα στη ζωή σου στο οποίο ήσουν σε δύσκολη θέση (ή εν πάση περιπτώσει έτσι το αντιλαμβανόσουν εσύ) που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο. Μάλιστα, αυτό μπορεί να είναι και κάτι απαραίτητο».

Για τη ρουτίνα του πριν πάει για ύπνο:

 

«Είμαι πολύ καθαρός πριν πέσω για ύπνο. Είμαι ακριβώς όπως λίγο πριν βγω από το σπίτι, αψεγάδιαστος. Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να πέφτουμε στο κρεβάτι (τόσο καθαροί) όπως όταν ετοιμαζόμαστε για ένα ραντεβού». 

Για το διάσημο χαμηλό ponytail του:

«Όταν κουράστηκα με τη μόδα των μακριών, σγουρών μαλλιών- γιατί τα μαλλιά μου ήταν σγουρά- ξεκίνησα να τα πιάνω σε ένα ponytail. Ήταν το 1976. Αυτό σημαίνει πως έχω την υιοθετήσει την κοτσίδα εδώ και 35- 36 χρόνια. Καθόλου άσχημα, έτσι;  Είναι το πιο εύκολο χτένισμα.  Δεν είναι πολύ χαρισματικός με τα χτενίσματα. Δεν μου αρέσουν τα gel ή τα υπόλοιπα προϊόντα. Το μόνο που χρησιμοποιώ και είναι τέλειο είναι μία λευκή πούδρα στα μαλλιά μου, γιατί τα μαλλιά μου δεν είναι εντελώς λευκά» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

 

RIP Karl!

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Christian Seeling

Επ, πού πας; Εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;