ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Σου ανοίγουμε τα νεσεσέρ με τα αντηλιακά μας #how2

Καλοκαίρι σημαίνει παραλία, θάλασσα, ξεγνοιασιά, ηλιοθεραπεία, ανέμελα παιχνίδια και γλυκιά ελευθερία. Όλα αυτά όμως για να μπορείς να τα απολαύσεις με ασφάλεια χρειάζεσαι αντηλιακό. Ή μάλλον επιβάλλεται η αντηλιακή προστασία το καλοκαίρι σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι εδώ στο beauty department του Ladylike δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα υπάρχει φέτος τσάντα παραλίας που να μην έχει μέσα ένα ενημερωμένο νεσεσέρ με τα απαραίτητα μπουκαλάκια, που θα σου εξασφαλίσουν να περάσει το καλοκαίρι αφήνοντας μόνο όμορφες αναμνήσεις.

Από τις Έφη Ανέστη και Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Έφη

Αχ αυτά τα σούπερ σκηνικά που στήνουν τα αντηλιακά μας μ’ όσα φέρνουν μαζί: το αλάτι που κάθεται στην επιδερμίδα και την κάνει να δείχνει σέξι, αλλά κι ανάλαφρη, οι βελούδινες υφές των γαλακτωμάτων με υψηλούς δείκτες, τα διάφανα σπρει νερού, τα λάδια για εξωτικό μαύρισμα, ο ήχος των τζιτζικιών τα μεσημέρια, οι στοίβες από τα βιβλία, τα μπερδεμένα από το αλάτι μαλλιά και τα χαμόγελα στον αέρα. Όλα συνωμοτούν για το καλοκαίρι που θες να κρατήσεις για πάντα στην καρδιά σου. Έλα κι Αυγούστιασε, ώρα να προφυλάξουμε μαζί τα όνειρά μας και όλες τις μικρές στιγμές μας με διαφορετικά αντηλιακά που χρησιμοποιούνται με ευλάβεια και βήμα-βήμα. Ξεσήκωσε ιδέες από το νεσεσέρ μου.

Για το πρόσωπο

Κάθε χρόνο εγώ φτιάχνω κατηγορίες αντηλιακών σε παρεάκια. Φέτος, για το πρόσωπο σε περίοπτη θέση έχω τη ΒΒ cream σε αντηλιακό (πάρα πολύ ελαφριά) για τα πρωινά μου: Foundation Sports BB της Shiseido για κάθε στιγμή και λεπτό που θέλω να δείχνω αψεγάδιαστη και τέλεια. Για ώρες ανάγκης, που θέλω να διορθώσω κάτι έξτρα (ακόμη και στην παραλία) επιλέγω UV Protective Stick Foundation με SPF30, πάλι της Shiseido. Kαι φυσικά, δεν πάω πουθενά χωρίς το νέο αγαπημένο μου αντηλιακό προσώπου, που φοράω με συνέπεια μετά τον πρωινό καθαρισμό μου: Anti-Wrinkle Face Cream με  SPF 30 της Clinique. Έχει μια σούπερ βελούδινη σύνθεση που απλώνεται και απορροφάται εύκολα, δεν προκαλεί σπυράκια (έχω λιπαρή επιδερμίδα) κι είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί και στην περιοχή των ματιών.
Και για κάθε τεταρτάκι, όταν θέλει τόνωση για να ξαναλάμψει η μαραζωμένη επιδερμίδα του προσώπου μου χρησιμοποιώ με περίσσεια χάρη το must-have Eau Thermale Ιαματικό Νερό της La Roche Posay. Καταπραϋνει και αναζωογονεί στο δευτερόλεπτο.

Για το σώμα

Κι εδώ με σωστά παρεάκια περνιέται η ιστορία κάτω από τον ήλιο. Οι πρώτες μέρες των διακοπών μου ξεκινούν με υψηλό δείκτη προστασίας για να αποφύγω τυχόν εγκαύματα και να το πάω σταδιακά το μπρονζέ χρώμα. Κι επειδή το καλύτερο παρεάκι μου είναι ο καλός μου του οποίου η επιδερμίδα είναι λευκή (κι όχι σταρένια όπως η δική μου) για πρώτο βήμα, για πρώτη επαφή το καλυτερότερο είναι το Ideal Soleil με SPF 50 της Vichy, το οποίο είναι και κατά της άμμου, πράγμα που βοηθάει να παίξουμε χωρίς πολλά άγχη και beach volley.

Στο μεταξύ, τα ξηρά σπρει που χουν κι αντηλιακή προστασία θέλω να ξέρεις ότι είναι απλώς ΤΕΛΕΙΑ για τόνωση τη στιγμή που καίγεσαι, αλλά δεν θες να απλώνεις ξανά γαλάκτωμα! Γι’ αυτό και το Dry Mist με Spf 20 της Garnier είναι το πιο αγαπημένο μου καθώς ψεκάζεται από οποιαδήποτε γωνία, απορροφάται γρήγορα και μυρίζει φανταστικά.

Για τα απογεύματα που χει πέσει κάπως ο δυνατός ήλιος και για τις μέρες που ‘χω αρπάξει λίγο χρώμα ιδανικό είναι το πιο εξωτικό αντηλιακό λάδι όλων. Το λάδι Monoi της Hei Poa, με μοναδικό άρωμα Tiare και SPF6! Υπάρχουν φορές που το χρησιμοποιώ κι ως after sun για σούπερ ενυδάτωση και σέξι αίσθηση στις βόλτες. Το λατρεύω!

Για τα παιδιά

Γνωρίζοντας καλά ότι τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν τον ήλιο τις ώρες με την εντονότερη ηλιοφάνεια στα δικά μου αγόρια, που κάπως μεγάλωσαν και χρησιμοποιούν μόνοι τους αντηλιακά επιλέγω αυτά που είναι ανθεκτικά σε νερό κι επιπλέον δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα (γιατί μετά μου γκρινιάζουν). Εξού και για φέτος ζωγραφίζω καρδιές στο ολοκαίνουργιο αντηλιακό της Nivea, Moisturising Sun Spray με SPF 50, ενώ βάζω στα sos το Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin Gel Lotion SPF50+ της La Roche Posay, που τους ενθουσιάζει γιατί δεν αφήνει λευκά ίχνη, παρότι την υψηλή προστασία του.

Για έξτρα ενυδάτωση

Πάντα, μα πάντα ένα έξτρα καταπραϋντικό νερό, που δροσίζει άμεσα την καταπονημένη από τον ήλιο επιδερμίδα είναι χρήσιμο. Και ξεχωρίζω το Anti Thermal Spring Sea Water Mist της Frezyderm γιατί προστατεύει το δέρμα κι από το οξειδωτικό στρες, ενώ ενισχύει το δερματικό φραγμό ο οποίος αποδυναμώνεται από την αύξηση της θερμοκρασίας. Κι είναι στα 300 ml για να συνοδεύσει όλες τις διακοπές.

Για τα μαλλιά

Η περιποίηση και η εμφάνιση των μαλλιών στις διακοπές μας δεν είναι καθόλου τρίχες! Δεν αποχωρίζομαι το αυθεντικό προστατευτικό λάδι μαλλιών Huile Protectrice Phytoplage της Phyto Paris. Μ’ αρέσει πολύ για την παραλία γιατί δίνει ένα ωραιότατο wet look, ενώ προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο.  Τέλος, στηρίζω το beach look για μετά τη θάλασσα, οπότε κι αποθεώνω τη χρήση του Surf Spray της Bumble & Bumble. Πρόκειται για ένα σπρει, εμπλουτισμένο με θαλασσινό αλάτι που χαρίζει όγκο, αλλά και ματ φινίρισμα στα μαλλιά. Ιδανικό για καλοκαίρι χωρίς σεσουάρ και ανεπιτήδευτο λουκ θάλασσας.

Χριστίνα

 

Η δική μου τσάντα παραλίας έχει πάντα 3 νεσεσέρ, ένα για το πρόσωπο, ένα για το σώμα κι ένα για τα μαλλιά. Όλα τους είναι ασφυκτικά γεμάτα με ένα σωρό μπουκαλάκια (όπως θα έλεγαν όσοι πάνε μαζί μου διακοπές). Εγώ όμως θα σου πω ότι δεν πρόκειται για απλά μπουκαλάκια. Είναι ότι έχει ανάγκη η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος αλλά και τα μαλλιά μου για να παραμείνουν απαλά και προστατευμένα από τον βλαβερό ήλιο.

Εδώ λοιπόν, θα δεις απλωμένα όλα εκείνα τα πολύτιμα μπουκαλάκια που έχω αυτό το καλοκαίρι μαζί μου και θα τα χωρίσω φυσικά όπως και τα νεσεσέρ μου: Πρόσωπο – Σώμα – Μαλλιά.

Πρόσωπο

Είναι το hero product όλου του φετινού αλλά και του περσινού καλοκαιριού. Η La Roche-Posay Anthelios XL Anti-Shine Dry Touch Gel-Cream SPF50+ είναι η πρώτη μου κίνηση κάθε πρωί. Έχει απίστευτη υφή, απλώνεται εύκολα και δεν σου αφήνει καθόλου βαριά αίσθηση. Δίνει ένα ελαφρύ χρώμα στην επιδερμίδα που δεν είναι καθόλου υπερβολικό ή ενοχλητικό ακόμα και για το νησί.

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην έχω και μία αντηλιακή κρέμα χωρίς χρώμα για τις μέρες που απλά θέλω να πάω κατευθείαν να ξαπλώσω στην παραλία. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις έχω μαζί μου την NUXE Sun Delicious Cream for Face SPF 30 που εκτός από αντηλιακή προστασία βοηθάει αρκετά και στο να αποκτήσεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Επίσης, μυρίζει τόσο ωραία που δύσκολα θα ξεχάσεις να την βάλεις.

Για λίγη extra προστασία και δροσιά όμως το Hydrabio Eau de soin SPF 30 της Bioderma είναι πάντα μαζί μου. Πάει από το νεσεσέρ της τσάντας μου σε αυτό που παίρνω στην παραλία αφού ανά πάσα στιγμή μπορώ να ενισχύσω την προστασία μου απέναντι στον ήλιο αλλά και να αναζωογονήσω την επιδερμίδα μου. Τα χείλη όμως δεν μένουν παραπονεμένα. Είναι τόσο ευαίσθητα που εκτός αντηλιακή προστασία έχουν ανάγκη και από extra ενυδάτωση. Αυτά τα καλύπτει ιδανικό το Coola Liplux SPF 15 Vanilla Peppermint. Τέλος, στο νεσεσέρ προσώπου, όπως και σε πολλά ακόμα σημεία, όπως στην τσάντα, το γραφείο ή το αυτοκίνητο, υπάρχει το Avene Eau Thermale Spring Water. Είναι τονωτικό, δροσιστικό, ανακουφιστικό και το ζητάνε όλοι γύρω μου κάποια στιγμή. Εγώ αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μην έχουν όλοι από ένα.

Σώμα

Εδώ μπορεί να φαίνονται απλά τα πράγματα αλλά δεν είναι. Στο σώμα η προστασία πάει σταδιακά, αν και όπως θα δεις κάπου τα μπλέκω εγώ με τους δείκτες, αλλά συνειδητά. Αρχικά θέλω να σου πω, ότι πλέον κάθομαι από ελάχιστα έως καθόλου στον ήλιο και πότε χωρίς αντηλιακά. Ακόμα και κάτω από την ομπρέλα το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Εγώ ξεκινάω με Messinian Spa 2 in 1 Sun Protection & Moisturizing Yogurt & Walnut – SPF 50, το οποίο αλείφω σε όλο το σώμα. Το γιαούρτι που περιέχει είναι ο λόγος που το έχω αγαπήσει πολύ. Μετά την πρώτη βουτιά όμως χρησιμοποιώ το Apivita Suncare Tanning Body Oil SPF 30, έτσι ώστε να βοηθήσω και λίγο το μαύρισμά μου.

Επειδή όμως στην παραλία υπάρχει περίπτωση να πάω αργά ή να μείνω ως αργά το απόγευμα έχω πάντα μαζί μου το Korres Αντηλιακό Λάδι Σώματος Κόκκινο Σταφύλι SPF 20. Έχει μία υπέροχη αίσθηση στην επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει και βοηθά στο να τη διατηρείς απαλή. Αν το δοκιμάσεις θα νιώσεις αμέσως την βελούδινη αίσθηση που θα έχει η επιδερμίδα σου ακόμα κι αφού εκτίθεται στον ήλιο. Όταν όμως η επιδερμίδα μου αρχίζει να παίρνει χρώμα αρχίζω να χρησιμοποιώ το Ligne St. Barth Roucou Tanning Oil. Είναι σχεδόν εθιστικό, αφού έχει μυρωδιά καλοκαιριού και είναι πολύ αποτελεσματικό στο μαύρισμα. Ωστόσο, επειδή η αντηλιακή του προστασία είναι μηδαμινή το χρησιμοποιώ πάντα μαζί με ένα αντηλιακό με μεγαλύτερο SPF, ανάλογα με το πόσο μαυρισμένη η επιδερμίδα μου.

Μαλλιά

Το κομμάτι μαλλιά μου το έλυσε για φέτος ο Ρένος Πολίτης με αυτή την πανεύκολη και έξυπνη, DIY συνταγή που μου έδωσε για το πώς να φροντίσω τα μαλλιά μου στην παραλία. Ωστόσο, δεν αφήνω ποτέ εκτός την Kérastase Soleil CC Creme, η οποία εκτός του ότι προστατεύει τα μαλλιά από την ήλιο, ταυτόχρονα τα θρέφει και τα κρατά ενυδατωμένα, κάνοντας την περιποίηση μετά τη θάλασσα ακόμα πιο εύκολη. Μαζί με αυτή την κρέμα για τα μαλλιά φροντίζω να υπάρχει και ένα φουλάρι που με βοηθάει να τα κρατάω πιασμένα αλλά με στιλ. Αφού βάζω την κρέμα, πιάνω ένα top bun και το τυλίγω με το φουλάρι μου.

Passepartout product

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, μέσα στο νεσεσέρ των μαλλιών (εκεί χωράει μόνο) το μαγικό, ξηρό λαδάκι της NUXE Huile Prodigieuse για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Κάθε φορά που πέφτει ο ήλιος και είμαι ακόμα στην παραλία ή την ώρα που φεύγω το απλώνω στο σώμα μου αρχικά γιατί μου αρέσει η αίσθηση και δεν νιώθω να με τραβάει αλλά και επειδή αφήνει αυτή την γνωστή μυρωδιά που λατρεύω χρόνια. Εξάλλου, η επιδερμίδα μετά τον ήλιο και τη θάλασσα, χρειάζεται ενυδάτωση κι εγώ απλά δεν περιμένω ως το ντους.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson