HAIR STYLE

Minimal hair: Πώς θα πετύχεις το ανεπιτήδευτο look στα μαλλιά σου

Δεν είναι τυχαίο που το παρατσούκλι της Jil Sander είναι «Queen of Less». Η μινιμαλιστική της άποψη για τη μόδα που μπορεί να φορεθεί κάθε μέρα φέρνει μια αναζωογονητική προσθήκη στον κόσμο του γκλάμουρ, της λάμψης και της υπερβολής. Κι όπως πολύ σωστά θα φαντάζεσαι η SS19 συλλογή της δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα.

Εμφανώς εμπνευσμένη από τον Σκανδιναβικό και τον Ιαπωνικό μινιμαλισμό που έχουμε μάθει να περιμένουμε από την Sander, τα ρούχα έπαιζαν με την ιδέα ότι το «ανεπιτήδευτο» επιτρέπει στο άτομο να ξεχωρίσει. Πηγή έμπνευσης για τη σχεδιάστρια  ήταν τα ίδια τα κορίτσια, η ομορφιά και η μοναδικότητά τους. Ντύνοντάς τα με διακριτικά, statement κομμάτια, η αληθινή προσωπικότητά τους μπόρεσε να αναδειχθεί στην πασαρέλα.

Ήταν μια συλλογή από διαχρονικά, μίνιμαλ σχήματα, τα οποία όμως ήταν μεγεθυμένα και υπερμεγέθη, όπως ήταν το θέμα για αυτή τη σεζόν SS19. Κλειστά ντεκολτέ συνδυάστηκαν με γυρισμένα, φαρδιά παντελόνια. Υπήρχε κάθε πιθανή ανατροπή στα κουμπωμένα μέχρι πάνω πουκάμισα, που κυμαίνονταν από υπερμεγέθη και φαρδιά μέχρι εφαρμοστά, γυρισμένα προς τα πίσω και διακοσμημένα με λεπτομέρειες.

 

Για τον Eugene Souleiman, Παγκόσμιο Διευθυντή Δημιουργικού της Wella Professionals και Απεσταλμένο της ghd στην Εβδομάδα Μόδας, οι οδηγίες ήταν απλές: «Αυτό είναι ένα μελετημένο λουκ, έχουμε αφιερώσει πολλή σκέψη σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό που χρειάζεται να κάνει το χτένισμα είναι να προσθέσει στη μινιμαλιστική αίσθηση, αλλά να την απαλύνει, να μειώσει τις ακρότητες και να επιτρέψει στο άτομο να μιλήσει από μόνο του».

Έχοντας τη φύση ως πηγή έμπνευσής του, το λουκ εμπνέεται από «τη δύναμη που έχει το μίνιμαλ, συνδυασμένη με την απαλότητα της φύσης, σαν τα μαλλιά να τιθασεύονται και η φύση να προσπαθεί να το πολεμήσει». Μάλιστα,ο ίδιος περιγράφει το ανεπιτήδευτο- σχεδόν ακατάστατο look ως «μαλλιά που δεν έχουν γίνει από κομμωτή. Τα μαλλιά είναι απαλά και φυσικά, με μια σατέν λάμψη που δημιουργεί μια πιο χαλαρή, ελεύθερη υφή. Ο στόχος ήταν να απαλύνουμε τις αιχμηρές γραμμές στα ρούχα και να συγκεντρωθούμε στη δημιουργία ενός λουκ που δεν θα είναι ούτε συγκρατημένο ούτε επίσημο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή από τα απίθανα ρούχα. Το μόνο «αιχμηρό» στοιχείο είναι το χώρισμα των μαλλιών»  είπε χαρακτηριστικά ο Eugene.

 

Κι αν πιστεύεις πως είναι εύκολο να πετύχεις ένα παρόμοιο ανεπιτήδευτο look κάνεις λάθος. Εμείς σου έχουμε όλες τις backstage λεπτομέρειες για το πώς δημιούργησε ο Eugene αυτό το απαοτέλεσμα στα μαλλιά των μοντέλων.

Πώς θα πετύχεις το look

Όπως τα ρούχα, έτσι και τα μαλλιά έπρεπε να «μιλάνε» με την προσωπικότητα των μοντέλων γι αυτό και κάθε μοντέλο σε αυτή τη συλλογή αντιμετωπίστηκε μεμονωμένα. Ωστόσο, ορισμένες βασικές αρχές παρέμειναν, ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών: «Αντιμετωπίζουμε κάθε κορίτσι έτσι όπως είναι, αλλά ταιριάζοντάς το στο υπάρχον concept».

Για τα ανδρόγυνα στυλ, τα στυλ των μαθητών, ο Eugene ξεκίνησε δημιουργώντας ένα αμβλύ, αιχμηρό κόψιμο. Αυτό αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για να εισάγει υγρασία και υφή στα μαλλιά. Σε αυτό το hairlook σε στυλ «Eton» δόθηκε επιπλέον σατέν ενίσχυση περνώντας αρχικά το ισιωτικό ghd Platinum+, ενώ οι τελευταίες στρώσεις υφής δημιουργήθηκαν βάζοντας Ocean Spritz, μέρος της σειράς styling EIMI της Wella Professionals, ιδανικό για την προσθήκη «ανολοκλήρωτης υφής της παραλίας».

 

«Στην ουσία, αυτό ήταν ένα λουκ που δεν περιείχε καθόλου προϊόν και αυτό είναι μέρος της μαγείας του. Τα εργαλεία και τα συστατικά, τα οποία είναι αναντικατάστατα, αποτελούν μια αόρατη δύναμη, αλλά μέρος του ρόλου του κομμωτή είναι να τα κάνει να φαίνονται εντελώς φυσικά. Δημιουργήσαμε στυλ με μια φρεσκάδα του τύπου «έτσι ξύπνησα», τα οποία όταν συνδυαστούν με αυτά τα κομψά ρούχα δημιουργείται μια αληθινή αίσθηση τολμηρής αυθεντικότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Eugene.