BEAUTY

3 αξεσουάρ μαλλιών που δεν περιμέναμε να κάνουν δυναμικό comeback φέτος

Τότε τα λάτρευες ή απλά τα φορούσες γιατί αυτά σου έβαζε η μαμά σου, μεγαλώνοντας βέβαια ήθελες να σκίσεις- εξαφανίσεις- καταστρέψεις όποιο φωτογραφικό υλικό σε απεικόνιζε με ένα κάτι πάνω στο κεφάλι σου. Και όπου «κάτι» σημείωσε τις oversized στέκες, τα clips- πεταλουδίτσες, τις ζιγκ ζαγκ στέκες, τα scrunchies και γενικότερα όλα αυτά που θεωρούνταν τότε χαριτωμένα. Έλα που όμως τα fashion και beauty trends κάνουν κύκλους και επιστρέφουν πιο δυναμικά από ποτέ στην καθημερινότητά μας. Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε σε τούτο εδώ το άρθρο, τα 3 αξεσουάρ μαλλιών που δεν περιμέναμε να κάνουν δυναμικό comeback φέτος.

Oversized στέκες με βελούδινο ή σατέν ύφασμα – συνήθως- και έντονο όγκο (Padded Headbands)

Τις είχαμε δει να τις φορά η πριγκίπισσα Νταϊάνα στα τέλη της δεκαετίας των 80s, τις φορούσαμε στο δημοτικό (εκτός αν μόνο η δική μου μαμά τις θεωρούσε hot τότε) και πλέον βλέπουμε να τις φορούν οι μεγαλύτερες fashionista του πλανήτη αλλά και η Δούκισσα του Cambridge, να γίνονται βασικό αξεσουάρ στα μαλλιά των μοντέλων στα fashion shows μεγάλων οίκων μόδας (βλέπε οίκος Prada) για τη φετινή Άνοιξη και γενικότερα να αποθεώνονται. Ναι, μιλάμε για αυτές τις «φουσκωτές» στέκες ντυμένες με βελούδινο- συνήθως-ύφασμα που πλέον έχουν επιστρέψει, προσδίδοντας ένα πιο σοφιστικέ ύφος στο look μας.

 

Από τη συλλογή της Alessandra Rich για την Άνοιξη 2019

Κλάμερ

Όλα ξεκίνησαν όταν πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα στο fashion show του Alexander Wang, είδαμε τα μαλλιά των μοντέλων πιασμένα πίσω  με ένα πολύ μεγάλο, ασημένιο κλάμερ, όπως αυτά που έιχαμε στα 80s- 90s. Και ναι, ενδεχομένως  αυτή να ήταν- όπως σου γράφαμε τότε- η πρώτη επίσημη εμφάνισή του σε πασαρέλα από τότε που θυμόμαστε ενήλικο τον εαυτό μας. Έκτοτε τα κλάμερ έχουν πάρει τα πάνω τους, κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και σχήματα (από τα αγαπημένα μας, αυτά σε σχήμα πεταλούδας) και μπορούν να φορεθούν με κάθε- περίπου- χτένισμα , δίνοντας ένα πιο messy ή ακόμη και αυστηρό αποτέλεσμα.

Από το show Alexander Wang

Hair clips

Μετά τα τσιμπιδάκια, τα hair clips (clips μαλλιών) έχουν έρθει για να φορεθούν σε κάθε περίσταση και φυσικά, να μας «σώσουν» από το φριζάρισμα, τις αφέλειες που μάκρυναν και δεν μπορούμε να έχουμε μέσα στο πρόσωπό μας ή απλά να προσθέσουν λίγο πιο παιχνιδιάρικο ύφος στο look μας. Είτε επιλέξεις τα κλασικά ασημένια μεταλλικά, είτε τα χρωματιστά clips σετάροντάς τα άψογα με το outfit σου, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/florriet