ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Τα 3 πιο σημαντικά λάθη ομορφιάς που κάνεις στο γυμναστήριο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η άσκηση κάνει καλό στην επιδερμίδα μας και στην ευεξία του οργανισμού μας γενικότερα. Παρ' όλα αυτά, πολλές φορές υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας στο γυμναστήριο και μπορεί να επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα (βλέπε θαμπάδα, φράξιμο πόρων, μαύρα στίγματα ακόμη και ακμή). Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά; Πώς θα τα διορθώσεις; Τσέκαρε παρακάτω...

 

#1. Πηγαίνεις βαμμένη

Σούζυ βάφεσαι. Και βάφεσαι και ψεύδεσαι. Το ήξερες όμως, πως πηγαίνοντας στο γυμναστήριο φορώντας  foundation, κραγιόν, μάσκαρα, eyeliner, κλπ δεν αφήνεις την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει; Κι αυτό γιατί, με τη γυμναστική, τα αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας διαστέλλονται, οι πόροι ανοίγουν και ο ιδρώτας αλλά και τα βακτήρια σε συνδυασμό με τις στρώσεις του μακιγιάζ παγιδεύονται στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματός σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πόροι να φράζουν και μακροπρόθεσμα να δημιουργούνται, όπως υποστηρίζουν αρκετοί δερματολόγοι, μαύρα στίγματα ακόμη και ακμή.

#2. Σκουπίζεις άγαρμπα την επιδερμίδα σου

Στην ίδια λογική, το να τρίβεις με ένταση την πετσέτα στο πρόσωπό σου προκειμένου να σκουπίσεις τον ιδρώτα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, να φράξει τους πόρους, ακόμη και να προκαλέσει σπυράκια στην επιδερμίδα σου. Δοκίμασε να κάνεις πιο ήπιες και ταμποναριστές κινήσεις κάθε φορά που σκουπίζεσαι.

 

#3. Ακουμπάς το πρόσωπό σου μετά από κάθε άσκηση

Το ξέρω οτι το κάνεις ασυναίσθητα, φρόντισε, όμως, να πλένεις πάντα τα χέρια σου μετά τη χρήση οργάνων γυμναστικής ή όποιου είδους άσκησης κάνεις, μιας και αυτός είναι ο πιο συχνός τρόπος να μεταφέρεις μικρόβια στην επιδερμίδα του προσώπου σου, πράγμα που δεν θέλεις σε καμία περίπτωση.