ΓΑΜΟΣ

Παντρεύεσαι; Αυτά είναι τα πιο iconic νυφικά beauty looks όλων των εποχών

AP Photo

O κύβος ερρίφθη. Είσαι έτοιμη να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας. Το νυφικό σου σχεδόν έτοιμο, τα παπούτσια, ο στολισμός και τώρα βρίσκεσαι σε φάση που ψάχνεις τις λεπτομέρειες του νυφικού look σου. Μέσα σε αυτές είναι σίγουρα και το μακιγιάζ και το χτένισμα που θα πλαισιώνουν την εμφάνισή σου.

Πριν απευθυνθείς στους experts,  θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις ή έστω να είσαι σε ένα καλό στάδιο να τους κατευθύνεις σε αυτό που πλησιάζει περισσότερο στα δικά σου γούστα. Κι αν ψάχνεις πηγή έμπνευσης, παρακάτω θα βρεις μερικά από τα αγαπημένα μας νυφικά beauty looks διάσημων κυριών που έγραψαν ιστορία, αγαπήθηκαν και συνεχίζουν να εμπνέουν.

Από το beauty look της Audrey Hepburn στο γάμο της με τον ηθοποιό Mel Ferrer (σημείωσε το 1954) μέχρι το νυφικό look της Meghan Markle πέρυσι τον Απρίλιο, ρίξε μια ματιά στις επιλογές των διάσημων κυριών και -γιατί όχι- προσάρμοσέ τες στο δικό σου στιλ!

Η Audrey Hepburn στο γάμο της με τον ηθοποιό Mel Ferrer

 

Έχεις πολύ κοντά μαλλιά και παντρεύεσαι; Το νυφικό beauty look της Audrey από τον πρώτο γάμο της με τον Mel Ferrer το 1954, στο Burgenstock στην Ελβετία θα σου δώσει την πιο στιλάτη ιδέα για ένα πιο ρομαντικό αλλά ταυτόχρονα σικάτo beauty look.

Αλλά και στο γάμο της με τον Dr. Andrea Dotti

AP Photo

AP Photo

Για το δεύτερο γάμο της με τον Andrea Dotti το 1969, η  Audrey προτίμησε ένα πιο απλό look, φορώντας ένα μαντήλι στα μαλλιά της. Όσο για το μακιγιάζ της, κινήθηκε σε πιο φυσικούς τόνους, δίνοντας έμφαση στα φρύδια της.

Η Grace Kelly γίνεται βασίλισσα

AP Photo, file

AP Photo, file

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο γάμος του αιώνα, μιας και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Με παραμυθένιο νυφικό και μακρύ πέπλο, η Grace Kelly ήταν μία από τις ομορφότερες νύφες όλων των εποχών. Τόσο ο κότσος στα μαλλιά της όσο και το  απαλό μακιγιάζ της που αναδείκνυε τη φυσική ομορφιά της, απέπνεαν την αριστοκρατική φινέτσα και την κομψότητα που αρμόζει σε μία πριγκίπισσα.

Η Elizabeth Taylor στο γάμο της με τον Conrad Hilton

AP Photo

AP Photo

Στον πρώτο της γάμο με τον Conrad Hilton η Elizabeth προτίμησε  retro waves, στερεώνοντας μια τιάρα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών της.

Η Elizabeth Taylor στο γάμο της με τον Richard Burton

 

Υπάρχει το ponytail. Υπάρχει και το νυφικό ponytail της Elizabeth Taylor που κάνει καριέρα μόνο του. Super long, ντυμένο με υιάκυνθους και λευκά άνθη, έκανε σίγουρα τη διαφορά.

Η Jacqueline Kennedy στο γάμο της με τον JFK

AP Photo/Bradford Bachrach

AP Photo/Bradford Bachrach

Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς και όχι άδικα. Επιλέγοντας ένα σικάτο, χωρίς υπερβολές και άκρως ρομαντικό beauty look, η Jackie O στο γάμο της με τον John Fitzgerald Kennedy προτίμησε τα retro waves, ενώ το δαντελένιο πέπλο της ήταν αυτό που έδινε ένα σοφιστικέ και παράλληλα bohemian αέρα στο look της.

Η Priscilla Beaulieu – Presley με τον Elvis

AP Photo

AP Photo

Ο γάμος του Elvis Presley με την Priscilla Beaulieu ήταν σίγουρα το γεγονός του 1967 και η Priscilla ήταν -πάλι- σίγουρα μία από τις πιο εναλλακτικές νύφες της εποχής. Εκτός από το στέμμα και το πέπλο στα μαλλιά, η σύζυγος του Elvis επέλεξε ένα έντονο eyeliner και ασημένια σκιά στα μάτια, τα οποία συνδύασε με μία φούξια απόχρωση στα χείλη.

Η Brigitte Bardot στο γάμο της το 1959

Κανένα νυφικό, καμία υπερβολή στο beauty look. Η Brigitte απέδειξε στην πράξη πως την ομορφότερη μέρα της ζωής σου δεν πρέπει να ξεχνάς να είσαι ο εαυτός σου, ό,τι κι αν επιλέξεις! Μαζί σου Brigitte!

Η Bianca Jagger με τον τραγουδιστή των Rolling Stones, Mick Jagger

 

Ήταν το σακάκι με το αποκαλυπτικό ντεκολτέ, το μεγάλο λευκό καπέλο, το τέλειο blowout στα μαλλιά της, που λατρέψαμε και ξεχωρίσαμε. We love Bianca.

Ο παραμυθένιος γάμος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981

AP Photo/FILE

AP Photo/FILE

Εκτός από ιστορικό γεγονός- μιας  και μιλάμε για βασιλικό γάμο- η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έκλεψε τις εντυπώσεις με το διακριτικό beauty look της, το οποίο συνοδευόταν από το πέπλο και τη διαμαντένια τιάρα.

Η υπέρλαμπρη νύφη Whitney Houston

Κάνε κάτι διαφορετικό. Μην κολλάς στα «πρέπει». Φόρεσε αυτό που θέλεις και σε εκφράζει. Επίλεξε εσύ το μακιγιάζ και το χτένισμά σου. Φόρεσε / Φτιάξε εσύ  το αξεσουάρ  για τα μαλλιά σου. Κάντο όπως η  Whitney Houston και δεν θα χάσεις!

Η ντίβα Mariah Carey

Αν κάτι κρατάμε από το νυφικό beauty look της Mariah Carey είναι οι τέλειες φυσικές μπούκλες της που έπεφταν στους ώμους της. Κανένας κότσος, κανένα στιλιζαρισμένο αποτέλεσμα. Μόνο περμανάντ- το απόλυτο βέβαια 90s hair trend.

H Victoria Beckham στο γάμο της με το David το 1999

Με μικρό χρυσό στέμμα στα μαλλιά, pixie look και bronze απαλό μακιγιάζ, η Victoria έλαμπε από χαρά. Βέβαια, πιο πολύ φάνηκε στο πρόσωπο του David που χαμογελούσε πού και πού.

Η πανέμορφη Gisele Bundchen

Ένα λουλούδι στα μαλλιά, ατημέλητα waves με αρκετό όγκο και λαμπερό μακιγιάζ χωρίς καμιά υπερβολή- άλλωστε δεν το είχε μεγάλη ανάγκη- η Gisele ήταν από τις πιο όμορφές και ευτυχισμένες νύφες που έχουμε δει.

H Kate Middleton με τον Πρίγκιπα William

AP Photo/Martin Meissner, File

AP Photo/Martin Meissner, File

Το νυφικό μακιγιάζ της Kate Middleton δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από φυσικό, μιας και αυτό είναι που προτιμά στις εμφανίσεις της γενικότερα. Τα δυο στοιχεία που δεν έλειπαν κι αυτή τη φορά από το μακιγιάζ της, το ρουζ στα ζυγωματικά και το χαρακτηριστικό μαύρο μολύβι στα μάτια της, η Kate πραγματικά έλαμπε!

Η boho νύφη Kate Moss το 2011

Για το γάμο της με Jamie Hince ή Kate Moss επέλεξε χαλαρά bohemian waves, που έδεναν τέλεια με το πέπλο της και ένα πολύ φυσικό λαμπερό μακιγιάζ.

Η Kim Kardashian το κράτησε αληθινό

 

Η Kim είναι η Kim. Και ως νύφη δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λογότερο από extravagant.

Η πάντα κομψή Poppy Delevignge

Με τη λαμπερή επιδερμίδα της σε πρώτο αλαπλάνο, extra δόσεις bronzer και highlighter, ανέμελες μπούκλες και ένα εντυπωσιακό smokey eye, η Poppy ήταν από τις πιο ωραίες νύφες.

Η εντυπωσιακή Chrissy Teigen

A post shared by Aaron Delesie (@aarondelesie) on

 

Αν λατρεύεις τους κότσους, αυτό το look της Chrissy Teigen δε γίνεται να περάσει σου απαρατήρητο.

Η εναλλακτική Solange Knowles

Χωρίς αμάξι, λιμουζίνα, ελικόπτερα, καραβάκια- δεν ξέρω και εγώ τι άλλο- απλά, με ένα στολισμένο ποδήλατο, με το φυσικό της hairlook, και με ένα έντονο μακιγιάζ- για τα δεδομένα νύφης- η Solange είναι από τις νύφες που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Η Pippa Middleton στα χνάρια της Kate

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Μπορεί να μην άφησε τα μαλλιά της κάτω, όπως η Kate και να έκανε ένα πιο έντονο και με περισσότερες γυλάδες makeup look, όμως, ο σικάτος ο νυφικός κότσος της Pippa ήταν απλά υπέροχος, όπως και το υπόλοιπο beauty look της.

Η σικάτη Amal Clooney

Διακριτικό, σικάτο, δυναμικό. Το νυφικό beauty look της Amal δεν είχε τίποτα το υπερβολικό, όπως εκείνη άλλωστε!

Η εντυπωσιακή Ana Beatriz Barros

Και το μακιγιάζ της

Αν με ρωτάς, αυτό το νυφικό beauty look είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Λίγο το βραζιλιάνικο DNA της, λίγο (έως πολύ) η φυσική ομορφιά της και η έλλειψη υπερβολών στο look της  και το διάσημο αγγελάκι της Victoria’s Secret έκανε πραγματικά τη διαφορά με αυτό το νυφικό look.

Το μίνιμαλ beauty look της Meghan Markle στο γάμο της με τον πρίγκιπα Harry

Chris Jackson/pool photo via AP

Chris Jackson/pool photo via AP

Αν μπορούσαμε με μία λέξη να χαρακτηρίσουμε ολόκληρο το νυφικό look της, αυτή θα ήταν μίνιμαλ.Αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολή, η Δούκισσα του Sussex με τη βοήθεια του εδώ και χρόνια φίλου, makeup artist και συνεργάτη της, Daniel Martin προτίμησε ένα απλό, natural μακιγιάζ  με αγαπημένες της και safe επιλογές, όπως ελαφρύ smoky eye στα μάτια της, μαύρο μολύβι, έντονες βλεφαρίδες, απαλό ρουζ στα ψηλά σημεία των ζυγωματικών της και μία διάφανη ροζ glossy απόχρωση στα χείλη της.

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo