ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

Ο oίκος Rodarte έδωσε στο floral τη διάσταση που του αξίζει

Charles Sykes/Invision/AP

Μετά τη Rihanna και τη Beyonce που πόζαραν πρόσφατα στο εξώφυλλο της Vogue με λουλούδια στα μαλλιά τους, ο oίκος Rodarte έρχεται να ισχυροποιήσει ένα trend στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2019, δίνοντας στο floral τη διάσταση που του αξίζει. Η πασαρέλα μετατράπηκε σε έναν ολάνθιστο κήπο όπου τα μοντέλα μπορούσαν να περπατήσουν με τις εντυπωσιακές αέρινες δημιουργίες τους, ενώ στα μαλλιά τους φορούσαν μοναδικές δημιουργίες με λουλούδια.

Όπως ανέφερε στη Vogue, η hairstylist που επιμελήθηκε το χτένισμα των μοντέλων, Odile Gilbert, φρέσκα τριαντάφυλλα και γιρλάντες με λουλούδια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών περάστηκαν ανάμεσα στα μαλλιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 48 μοναδικά χτενίσματα που χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες για να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικά στεφανάκια και άλλα στοιχεία που μαζί με τα λουλούδια δημιουργούσαν ένα πραγματικά αιθέριο αποτέλεσμα, που αντλούσε την έμπνευσή του από το ρομαντισμό.

Όσο για το μακιγιάζ, ο makeup artist James Kaliardos συμπλήρωσε τα μοναδικά χτενίσματα, «ντύνοντας» τα μάτια των μοντέλων με νέες τολμηρές σκιές  NARS και έντονες ματ αποχρώσεις στα χείλη. «Όταν είδα το λανσάρισμα των νέων σκιών, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που άρχισα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτά τα έντονα χρώματα στο fashion show γιατί τα αγαπώ τόσο πολύ.» είπε χαρακτηριστικά στο Allure.

 

Πάμε τώρα στη real life: Σίγουρα, τα χτενίσματα από το show του οίκου Rodarte δεν είναι κάτι που μπορείς να τα υιοθετήσεις και να βγεις για να ένα χαλαρό ποτό ή να  πας σε ένα γάμο και να περάσεις απαρατήρητη, όμως, αν θέλεις  να υιοθετήσεις ένα πιο ρομαντικό στιλ, μπορείς να εντάξεις το floral στοιχείο στο look σου φορώντας ένα floral headband ή ένα λουλουδάτο αξεσουάρ μαλλιών.

Κεντρική Φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP