FASHION SHOW

Τα 15 πιο εντυπωσιακά beauty looks απο την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

imaxtree

Η καρδιά της Μόδας και της Ομορφιάς αυτή την εβδομάδα χτυπούσε δυνατά στη Νέα Υόρκη και όπως καταλαβαίνεις, η ώρα του απολογισμού έφτασε. Και δεν είναι μόνο οι τάσεις στα χρώματα, τα παπούτσια, τις τσάντες, τα αξεσουάρ ή τα beauty trends (βλέπε μακιγιάζ, μαλλιά) αλλά πολύ περισσότερο, είναι οι γενικότερες τάσεις- η φιλοσοφία που πρεσβεύει κάθε οίκος προκειμένου να χειροκροτήσει ή να αποδομήσει τα  στερεότυπα/ standards που εδώ και χρόνια έχουν παγιωθεί στη συνειδήσεις μας (από τις σιλουέτες των μοντέλων, μέχρι τα αψεγάδιαστα hairlooks ακόμη και τα πιο makeup looks).

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, λοιπόν, ακόμη μία χρονιά οι τάσεις της διαφορετικότητας και της εξατομίκευσης ήταν παρούσες και πιο έντονες ίσως από κάθε άλλη φορά. Τα shows των οίκων Chromat, Collina Strada, Christian Siriano, Prabal Gurung ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά, περιλαμβάνοντας γυναίκες όλων των σωματότυων και ηλικιών, ενώ αντίστοιχα, αρκετοί ήταν οι οίκοι που δεν «εγκλωβίστηκαν»  σε ένα συγκεκριμένο makeup look ή χτένισμα, αλλά προσπάθησαν να δημιουργήσουν διαφορετικά μεταξύ τους looks, εξυμνώντας τη διαφορετικότητα, με χαρακτηριστικότερο τον οίκο, Marc Jacobs. Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε τα 15 πιο αγαπημένα μας beauty looks που αξίζει να θυμάσαι από την Εβδομάδα Μόδας στο «μεγάλο Μήλο» προκειμένου να πάρεις το απαραίτητο #beautyinspo.

Διάβασε ακόμη: 7 φορές που η διαφορετικότητα έκανε την παρουσία της αισθητή στα shows του NYFW
 

-Τα ρομαντικά χτενίσματα από το show του οίκου Alice + Olivia δια χειρός της hairstylist, Justine Marjan, με τις λεβάντες και τις πέρλες να είναι τα χαρακτηριστικά αξεσουάρ κάθε look.

 

-Το εντυπωσιακό graphic cat eye look στο  show του Phillip Lim από τη makeup artist Dianne Kendal ,για το οποίο χρειάστηκαν 7- ναι 7- διαφορετικές μαύρες αποχρώσεις για να ολοκληρωθεί κάθε μακιγιάζ.

imaxtree

 Imaxtree

-Τα multi-colored mettalic eyes στο show του Christian Siriano από την Erin Parsons, Global Make-up Artist της Maybelline

 

– Τα  neon θα είναι πρωταγωνιστές και την επόμενη σεζόν. Τα είδαμε στο show των οίκων Chromat και Helmut Lang, με το ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές. Τι λες, θα το τολμήσεις;

imaxtree

Imaxtree

imaxtree

Imaxtree

-Το half up- half down χτένισμα και το winged eyeliner από τον makeup artist Daniel Martin στο show του οίκου. Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά; Η πολύ λεπτή γραμμή με το κίτρινο eyeliner πάνω από το κλασικό μαύρο cat eye look στις  εξωτερικές γωνίες των ματιών. Από το show του οίκου Tadashi Shoji.

imaxtree

Imaxtree

-Το post-beach vacation glow μακιγιάζ δια χειρός Tom Pecheux.Απαλά shimmering smokey eyes, φακίδες, sun kissed επιδερμίδα και nude χείλη στα shows των οίκων Brandon Maxwell και Tommy Hilfiger x Zendaya δια χειρός του Sir John, αντίστοιχα.

imaxtree

Imaxtree

-Glam rock vibes και ’70s nostalgia είναι τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτήριζαν το makeup look των μοντέλων στο show του οίκου Pyer Moss από τον makeup artist  Daniel Sallstrom, ενώ παράλληλα η τεχνική του draping (με το ρουζ να φτάνει σχεδόν μέχρι τη γραμμή των μαλλιών) έκανε το look ακόμη πιο εντυπωσιακό.

imaxtree

Imaxtree

-Color-Blocked βλεφαρίδες στο show του οίκου Oscar de la Renta.

imaxtree

Imaxtree

-Μία ωδή στη διαφορετικότητας. Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά εξήντα ένα μοναδικά- διαφορετικά makeup looks δια χειρός της Pat McGrath εμπνευσμένα από χαρακτήρες όπως η Jane Fonda, η Barbara Streisand, η Twiggy, ήταν αυτά που αντιπροσώπευσαν «μια εξιδανικευμένη ερμηνεία της πραγματικής ζωής. Μία ωδή στο παρελθόν και το μέλλον. Κανένα αγόρι, κορίτσι, άτομο είνα το ίδιο».  Διαμάντια, διαφάνειες, glitter ήταν μόνο μερικοί από τους πρωταγωνιστές στο μακιγιάζ των μοντέλων στο show του Marc Jacobs.

 

– Free spririt mood. Τα beauty looks που είδαμε  στα shows των Tomo Koizumi, Anna Sui ξέφευγαν από τις νόρμες, αγγίζοντας τα όρια της υπερβολής. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός σκοπός τους.

imaxtree

Imaxtree

-Το dramatic eye look σε μία midnight blue απόχρωση από τον makeup artist της Beyonce, Sir John στο show του οίκου LaQuan Smith.

imaxtree

Imaxtree

– Juicy Wet Skin και headpieces με κρύσταλλα Swarovski ήταν αυτά που ξεχωρίσαμ με την πρώτη ματιά βλέποντας το beauty look από τον οίκο Khaite. Το μυστικό για την τόσο λαμπερή επιδερμίδα; Το κρεμώδες highlighter που απλώθηκε στα ψηλά σημεία του προσώπου των μοντέλων πριν το foundation.

imaxtree

Imaxtree

-Slicked back hair και wrapped-up ponytail από τον  Guido Palau, Redken Creative Director στο show του οίκου Proenza Schouler.

imaxtree

Imaxtree

– Η ανοιχτή πράσινη σκιά, που περάστηκε μόνο στο κινητό βλέφαρο σαν μια παχιά γραμμή, στα μάτια των μοντέλων στο show του οίκου Ulla Johnson.

imaxtree

Imaxtree

-Τα βλέφαρα μεταμορφώθηκαν σε καμβά ζωγραφικής προκειμένου να δημιουργηθεί το Cloudy Makeup Look στο fashion show του οίκου Mansur Gavriel.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree