ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ενυδατική κρέμα: Ο σωστός τρόπος να την απλώνεις στο πρόσωπό σου

Imaxtree

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και φυσικά το σωστό προϊόν- στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη σωστή ενυδατική- στα χέρια σου. Γιατί δεν είναι μόνο τα δραστικά συστατικά, είναι και ο τρόπος που θα απλώσεις την κρέμα στο πρόσωπό σου, προκειμένου να απορροφηθεί καλύτερα και η επιδερμίδα σου να ωφεληθεί τα μέγιστα. Αυτό δεν θέλεις άλλωστε;

Δες ακόμη: 5 ενυδατικές κρέμες ιδανικές για τη λιπαρή επιδερμίδα σου

Ξεκινάμε με τα βασικά

Το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να απλώνεις την ενυδατική στο πρόσωπό σου, αν θέλεις να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου. Κι αυτό γιατί με το μασάζ ενισχύεται η μικροκυκλοφορία του αίματος και η ροή του οξυγόνου στα κύτταρα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα οι μύες του προσώπου να χαλαρώνουν, να μειώνεται το πρήξιμο και η φλεγμονή, ενώ παράλληλα γίνεται καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών που έχει η ενυδατική μας.

Επίσης, καλό είναι να απλώνουμε ομοιόμορφα την ενυδατική κρέμα από το λαιμό  προς τα πάνω για να τονωθεί η κυκλοφορία. Κάνοντας ανοδικές κινήσεις, ξεκίνα να την απλώνεις από τη βάση του λαιμού και συνέχισε να τη δουλεύεις στα πλάγια τμήματα του λαιμού σου. Ανεβαίνοντας προς τα πάνω, άπλωσε κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού, από το πηγούνι μέχρι τα αυτιά, στη συνέχεια, στα ζυγωματικά και τέλος, στο μέτωπο. Πριν το μέτωπο, άπλωσε ακόμη μία φορά.

Στο μέτωπο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο περισσότερη πίεση, χρησιμοποιώντας τα πρώτα δύο δάχτυλά σου- απλώνοντας την ενυδατική από τα αριστερά προς τα δεξιά, κάνοντας παράλληλα μασάζ. Κάνε κινήσεις πάνω-κάτω και ζιγκ-ζαγκ, ώστε να γίνει καλή αιμάτωση της επιδερμίδας. Την ίδια μέθοδο πρέπει να ακολουθείς πρωί και βράδυ, χωρίς εξαίρεση.

Μην ξεχνάς:

1. Να κάνεις τακτική απολέπιση με ένα scrub ή peeling με οξέα φρούτων που θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα απ΄ό την επιδερμίδα, βοηθώντας στη βαθύτερη απορρόφηση των προϊόντων που ακολουθούν.

2. Να επιλέγεις μία ενυδατική κρέμα με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, οι οποίες μπορούν παράλληλα να αλλάζουν ανάλογα και με την εποχή. Όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει και είναι πιο έντονη η εναλλαγή από τους εσωτερικούς στους εξωτερικούς χώρους, καλό θα είναι να επενδύσεις σε μία ενυδατική με πιο πλούσια, θρεπτική και ενισχυμένη φόρμουλα, μιας και η επιδερμίδα έχει την τάση να αφυδατώνεται πιο εύκολα.

Κανονική Επιδερμίδα

Frezyderm Moisturizing Plus Cream Κρέμα Εντατικής Ενυδάτωσης

Ξηρή Επιδερμίδα

Belief The True Cream Moisturizing Bomb

Λιπαρή Επιδερμίδα

Clinique iD Dramatically Different Moisturizing Lotion

 

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree