DRY SHAMPOO

Χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν; Τα dos και τα don’ts που πρέπει να ξέρεις

Το έχεις ακούσει- διαβάσει- δει να χρησιμοποιεί η κολλητή σου  εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά εσύ δεν το είχε τύχει να χρησιμοπιοιήσεις ποτέ. Ήρθε η στιγμή όμως, να επιβεβαιώσεις και εσύ τον κανόνα που θέλει το ξηρό σαμπουάν (aka dry shampoo) να είναι από τις πιο σωτήριες beauty εφευρέσεις του μπουντουάρ σου. Αρκεί να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά.

Dont’s

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το ξηρό σαμπουάν δεν είναι σαμπουάν. Είναι αυτό το προϊόν που φρεσκάρει τα μαλλιά ανάμεσα στα λουσίματα, αφήνοντας μια αίσθηση καθαριότητας. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να έχεις στο νου σου πως α) δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς για συνεχόμενες μέρες και β) δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το λούσιμο.

Έπειτα, φρόντισε να μην το ψεκάζεις πολύ κοντά στις ρίζες των μαλλιών σου- κοινώς να μην το ακουμπάς πάνω στην επιδερμίδα του κεφαλιού σου. Κι αυτό γιατί, το προϊόν δεν θα κατανεμηθεί σωστά και θα αφήσει υπολείμματα.

Μην αδειάζεις όλο το ξηρό σαμπουάν στο κεφάλι σου. Ακολούθησε τον κανόνα του less is more και βάλε όσο χρειάζεται στα μαλλιά σου. Όσο περισσότερο βάλεις δε σημαίνει απαραιτήτως πως τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα. Θα δεις να ασπρίζουν τα μαλλιά σου πριν την ώρα τους.

Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να το λέμε. Το ξηρό σαμπουάν δεν είναι ούτε σαμπουάν ούτε λακ. Βασική ιδιότητά του είναι να απορροφά τη λιπαρότητα και γι αυτό φρόντισε να μην το ψεκάζεις  κατά μήκος των μαλλιών σου, γιατί απλούστατα δεν θα καταλάβεις τη διαφορά.

Μην περιμένεις το ξηρό σαμπουάν να κάνει θαύματα αν δεν βάλεις τα χεράκια σου, κάνοντας μασάζ  ή αν δεν βάλεις την τελευταία πινελιά με τη βούρτσα.

Do

Ανακίνησε καλά το μπουκάλι πριν τη χρήση.

Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα κάνοντας μικρές χωρίστρες και ψέκασε ανασηκώνοντας τα ελαφρά κάθε φορά.

Κράτησε το ξηρό σαμπουάν σε απόσταση 15-20 εκατοστά μακριά από το κεφάλι σου, μιας και με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται σωστά και ομοιόμορφα στο κεφάλι σου.

Όταν το ψεκάσεις περίμενε να περάσει ένα λεπτό για να δράσει στις ρίζες των μαλλιών σου και συνέχισε κάνοντας  ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου, έτσι ώστε να απορροφηθεί όση ποσότητα χρειάζεται.

Τέλος, βούρτσισε απαλά τα μαλλιά σου ή χρησιμοποίησε το πιστολάκι  έτσι ώστε να απομακρύνεις την περιττή ποσότητα.

 

Φωτογραφία: Imaxtree