DRY SHAMPOO

3 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν

Χωρίς υπερβολή, είναι ένα από τα σωτήρια προϊόντα στο μπουντουάρ μας. Απορροφά τη λιπαρότητα  σε χρόνο dt, στην περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να λουστείς, χαρίζει στα μαλλιά πολυπόθητο όγκο και υφή και φρεσκάρει οποιοδήποτε χτένισμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά don'ts στη χρήση του ξηρού σαμπουάν - aka dry shampoo-  που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να αποδίδει το προϊόν τα μέγιστα στα μαλλιά σου. Σημείωνε...

Μην ψεκάζεις πολύ κοντά στα μαλλιά σου

Σε αντίθεση με την τάση που έχουμε οι περισσότερες (aka να ψεκάζουμε οποιοδήποτε προϊόν σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι μας- το ξηρό σαμπουάν δεν αποτελεί εξαίρεση) οι οδηγίες των hairstylists είναι σαφείς: Θα πρέπει να ψεκάζεις το dry shampoo κρατώντας το σε απόσταση 15-20 εκατοστά μακριά από το κεφάλι σου. Κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος όλο το προϊόν να συγκεντρωθεί σε μία μόνο μικρή περιοχή στο κεφάλι μας πράγμα που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Μην το χρησιμοποιείς για ημέρες

Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως το ξηρό σαμπουάν ΔΕΝ ειναι σαμπουάν aka πρέπει να λούζεσαι. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως, ναι, απορροφά τη λιπαρότητα, φρεσκάρει το χτένισμά σου κάνοντάς το να διαρκεί 1-2 μέρες παραπάνω αλλά το τριχωτό της κεφαλής σου- όπως και η επιδερμίδα μας γενικότερα- έχουν ανάγκη από καθαριότητα προκειμένου να παραμένουν υγιή.

Μην το ψεκάζεις όπως τη λακ

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν αρκετές γυναίκες με το ξηρό σαμπουάν είναι πως  το χρησιμοποιούν όπως τη λακ, τονίζουν αρκετοί hairstylists. Αυτό που κάνουν δηλαδή είναι να το ψεκάζουν από ψηλά, μόνο στις ρίζες που φαίνονται και κατά μήκος των μαλλιών τους. Το ξηρό σαμπουάν όμως ΔΕΝ είναι λακ, πράγμα που σημαίνει πως για να το χρησιμοποιήσεις σωστά θα πρέπει αρχικά να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τρία – τέσσερα σημεία και να ψεκάσεις στις ρίζες των μαλλιών σου προκειμένου να απορροφηθεί η λιπαρότητα.

Κι αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση νέου ξηρού σαμπουάν- dry shampoo- εμείς σου δείχνουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές:

Wella, ΕΙΜΙ, Dry Me, Dry Shampoo

Klorane Dry Shampoo κατά της λιπαρότητας με με γαλάκτωμα Βρώμης

Bumble and bumble. Bb. Pret-a-Powder Tres Invisible Dry Shampoo

 

Moroccanoil Dry Shampoo

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/moroccanoil