DIY

Ροδόνερο: Κάνε μόνη σου την πιο εύκολη αναζωογονητική μάσκα προσώπου

Είναι ένα από τα αρχαιότερα μυστικά ομορφιάς των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, όπως έχουμε ξαναπεί- σύμφωνα με ιστορικές πηγές- πιστή fan του ήταν και η βασίλισσα Κλεοπάτρα στην Αρχαία Αίγυπτο. Ο λόγος για το ροδόνερο και τις θαυματουργές ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του κυρίως στην επιδερμίδα μας. Κάπως έτσι, επειδή σήμερα είναι Κυριακή και κάνουμε beauté, παρακάτω θα βρεις μία πανεύκολη συνταγή με ροδόνερο για να κάνεις την πιο εύκολη αναζωογονητική μάσκα προσώπου, που χρειάζεται μετά από ένα ξέφρενο saturday night out. 

 

Για τη μάσκα θα χρειαστείς:

1 φρέσκο μικρό αγγούρι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο

Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό:

Αρχικά καθάρισε το αγγούρι και αφού το κόψεις σε μικρά κομματάκια, ρίξε το σε ένα καθαρό μπολ μαζί με το μέλι και το ροδόνερο. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ «χτύπησε» το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Η μάσκα είναι έτοιμη!

Άπλωσέ τη σε όλο το πρόσωπό σου και άφησέ τη για 15 περίπου λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε πολύ καλά με δροσερό νερό. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, αυτή η μάσκα προσώπου θα την καταπραύνει μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να την ανακουφίσει  από το οίδημα ή τη φαγούρα, αφήνοντάς την πιο λαμπερή και αναζωογονημένη.