DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Πώς θα χρησιμοποιήσεις την αλόη για να καταπολεμήσεις τις ραγάδες

Το καλοκαίρι πέρασε, τα μαγιό ξαναμπήκαν στην ντουλάπα, τα πιο χοντρά (καλυπτικά) ρούχα βγήκαν, αλλά οι ραγάδες έχουν μείνει στη θέση τους. Τις αγαπάμε, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν αγαπάμε και τον εαυτό μας ή έστω την καλύτερη εκδοχή του. Κι αν μόλις κήρυξες τον πόλεμο κατά τους, τότε πριν πέσεις στα βαθιά (με εντατικές δερμοκαλλυντικές θεραπείες) δοκίμασε την παρακάτω πανεύκολη DIY φυσική συνταγή.

Θα χρειαστείς:

Gel aloe vera

5 κάψουλες βιταμίνης Α

10 κάψουλες βιταμίνης Ε

 

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Γέμισε ένα καθαρό μπολ με το gel από ένα φύλλο αλόης. Στη συνέχεια «σπάσε» τις κάψουλες βιταμίνης Α και Ε και ανακάτεψε πολύ καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη! Άπλωσέ τη στην επιδερμίδα σου (στα σημεία με ραγάδες) μέχρι να δεις να απορροφάται τελείως. Δεν χρειάζεται να την ξεπλύνεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να αναμείξεις ίσες ποσότητες gel αλόης με ελαιόλαδο (περίπου 1/4 της κούπας) και να απλώσεις στην επιδερμίδα σου κάνοντας μασάζ. Άφησε τη μάσκα να απορροφηθεί και να δράσει όλο το βράδυ και το επό,ενο πρωί κάνε ντους.

Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να επαναλάβεις  μία ή δύο φορές την ημέρα μέχρι να δεις διαφορά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να ξέρεις 1) πως ο αγώνας κατά των ραγάδων είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος και 2) σίγουρα το καλύτερο θα ήταν

Χάρη στις ευεργετικές της ιδιότητες, η αλόη δρα καταπραϋντικά και επουλωτικά για την επιδερμίδα, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και εξασθενώντας τα ραγάδες. Παράλληλα, οι βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τα ένζυμα ενυδατώνουν το δέρμα αφήνοντάς το δροσερό.