DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Λαχταριστή μάσκα προσώπου με σοκολάτα

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα (Γιώργο για εσένα μιλάω). Αυτή η μάσκα σίγουρα όμως δεν απευθύνεται σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, αλλά σε όλους εμάς που δηλώνουμε χωρίς φόβο και πάθος #chocolatelovers. Γιατί αν λατρεύεις τη σοκολάτα δεν γίνεται να μην λατρέψεις την παρακάτω DIY yummy μάσκα προσώπου.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

Η προετοιμασία θα σου πάρει μερικά λεπτά:

Σε ένα μικρό καθαρό μπολ, ρίξε μία κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Στη συνέχεια, ρίξε το γιαούρτι και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η μάσκα προσώπου είναι έτοιμη! Το μόνο που έχεις να κάνεις έιναι να την απλώσεις σε καθαρή επιδερμίδα με τα δάχτυλά σου ή με ένα ειδικό πινελάκι και να την αφήσεις για 20 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό ή κρύο νερό.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το κακάο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνει την επιδερμίδα, διατηρώντας τη λαμπερή, ενώ παράλληλα έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, το γιαούρτι χάρη στο γαλακτικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων (απολεπίζει ήπια) και στη σύσφιξη των πόρων. Τέλος, το  μέλι διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην ενυδάτωσή της, ενώ χάρη στις αντιβακτηριδιακές  ιδιότητές του την προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες.