DIY

3 DIY συνταγές ομορφιάς για να εξοικονομήσεις χρήματα

Οι διακοπές πλησιάζουν και όσο να ‘ ναι, κάποια κουμάντα (σε οικονομικό επίπεδο πάντα) πρέπει να γίνουν, ώστε όλα να δρομολογηθούν όπως πρέπει και να περάσεις φίνα χωρίς να ζοριστείς. Στη λογική αυτή, οι DIY συνταγές ομορφιάς καθίστανται οι τέλειες εναλλακτικές και πάνω από όλα ανέξοδες λύσεις για κάθε beauty πρόβλημά σου. Είναι εύκολες, διασκεδαστικές, με φυσικά υλικά και αποτελεσματικές χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Τι άλλο θέλεις;

Εμείς συγκεντρώσαμε 3 από αυτές για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα.

Ενυδατική μάσκα μαλλιών

Θα χρειαστείς:

1 αβοκάντο

1 κρόκο αυγού

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Η προετοιμασία θα σου πάρει δύο λεπτά:

Σε ένα καθαρό μπολ με τη βοήθεια του μπλέντερ «χτύπησε» το αβοκάντο μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια, στο ίδιο μπολ ρίξε τον κρόκο αυγού και το λάδι καρύδας. Ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η μάσκα είναι έτοιμη! Άπλωσέ τη τόσο κατά μήκος των μαλλιών σου, όσο και στο τριχωτό της κεφαλής σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ και άφησέ τη για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε και λούσου, ως συνήθως. Plus: Αυτή η μάσκα μπορεί να προστατέψει τα μαλλιά σου κι από το φριζάρισμα.

Scrub σώματος

Θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο καφέ ή τα κατακάθι από ελληνικό καφέ

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Η προετοιμασία θα σου πάρει δύο λεπτά:

Σε μια μικρή κατσαρόλα/ μπρίκι σε χαμηλή φωτιά, λιώσε το λάδι καρύδας σε περίπτωση που είναι σε στερεή μορφή. Στη συνέχεια, σε ένα μεγαλύτερο καθαρό μπολ ρίξε τα τρία υλικά μαζί και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη πάστα. Το scrub είναι έτοιμο. Άπλωσέ το στη νωπή επιδερμίδα του σώματός σου – αν θέλεις δώσε μια μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία με κυτταρίτιδα- κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις και μασάζ.  Στο τέλος ξέβγαλε με χλιαρό νερό, ενώ φρόντισε να απλώσεις την ενυδατική κρέμα μέσα στα επόμενα πέντε περίπου λεπτά, ενώ η επιδερμίδα σου είναι ακόμη νωπή για να «κλειδώσεις την υγρασία.

Μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας πλήρες γιαούρτι

2 κουταλάκια του γλυκού οργανικό μέλι

2 κουταλάκια κουρκουμά

Μισό φλιτζάνι πουρέ από cranberries

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά για μερικά λεπτά μέχρι να τα δεις να ομογενοποιούνται. Η μάσκα είναι έτοιμη! Άπλωσέ τη στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλά σου ή με ένα χοντρό πινέλο και άφησε τη να δράσει για περίπου 15- 20 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και εφάρμοσε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα.

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree