ΜΠΟΥΚΛΕΣ

3 hairlooks για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου ενώ κοιμάσαι

Οι μπούκλες και γενικότερα τα σγουρά μαλλιά, για όλες εμάς που δεν τα έχουμε φαντάζουν όνειρο. Είναι αυτό το hairlook που -ειδικά αν έχεις φυσικά ολόισια μαλλιά όπως εγώ- ζητάς τις περισσότερες φορές από τον κομμωτή σου. Παρ'όλα αυτά, αρκετά κορίτσια με φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά έχουν αντίθετη άποψη. Ξέρουν από πρώτο χέρι, πως αν δεν τα περιποιηθούν σωστά, ιδιαίτερα πριν κοιμηθούν το βράδυ, το αποτέλεσμα το πρωί στο κεφάλι τους θα θυμίζει κάτι από τις ζούγκλες του Αμαζονίου. Για να μη χάνουν, λοιπόν, οι μπούκλες σου τον όγκο, τη λάμψη και τη φυσική τους κίνηση, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω 3 χτενίσματα λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι:

Πλεξούδες

 

Το πιο εύκολο και γρήγορο χτένισμα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου, αν θέλεις να παραμείνουν οι μπούκλες σου στη φόρμα τους. Ανάλογα με το πόσο πλούσια είναι η κόμη σου, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα και επίλεξε να κάνεις δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις πλεξούδες. Αν έχεις σπαστά μαλλιά, δύο κλασικές γαλλικές αρκούν για να πετύχεις ένα beachy εφέ. Plus: Μπορείς να ψεκάσεις με ένα spray αλατόνερου για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το χτένισμα του ανανά aka pineapple hairstyle

Σε αυτό το σημείο, φέρε στο μυαλό σου α) τον ανανά- σίγουρα δεν τον φαντάζεσαι κάπως διαφορετικό από εμένα- αλλά και β) την παρακάτω εμφάνιση της Rihanna.

 

Τι πρέπει να κάνεις; Πιάσε τα μαλλιά σου χαλαρά σε ένα πολύ ψηλό κότσο, κοντά στο μέτωπό σου,  έτσι ώστε να θυμίζουν τα δύο παραπάνω (ανανά και RiRi). Με αυτόν τον τρόπο τα προστατεύεις από την τριβή με το μαξιλάρι και το φριζάρισμα, ενώ όταν τα λύσεις το επόμενο πρωί θα έχουν όγκο και φυσική κίνηση. Plus: Για extra φροντίδα, ψέκασε με ένα spray για ενυδάτωση και ανανέωση.

Pin Up Girls – Pin Up Curls

 

Αν δεν έχεις afro μαλλιά, αλλά σγουρή και λεπτή τρίχα, τότε αυτό το χτένισμα είναι για εσένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις ξεχωριστά την κάθε μπούκλα και να την τυλίξεις γύρω από το δάχτυλό σου, από τη ρίζα έως τις άκρες, στερεώνοντας στο τέλος με τσιμπιδάκια, όπως βλέπεις στη φωτογραφία.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/edenfines