ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Μεταμόρφωσε το μπάνιο σου σε mini spa

Η χαλάρωση, ειδικά με τον τρόπο που τη βιώνεις σε ένα spa είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Ωραίες μυρωδιές, θεραπείες που θα σε κάνουν πιο όμορφη και γενικότερα ό,τι σε κάνει να νιώθεις όμορφα είναι τα βασικά συστατικά για να περάσεις μερικές ώρες ηρεμίας.

Μπορεί να σου ακούγεται πολυτέλεια όλο το παραπάνω αφού 2 ώρες σε ένα spa και κοστίζουν και δεν μπορείς εύκολα να τις βρεις, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Αυτό που σίγουρα όμως μπορείς να κάνεις είναι πρώτα να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου και να απολαύσεις μερικές στιγμές ηρεμίας. Το μεσημέρι του Σαββάτου, το απόγευμα της Κυριακής ή όποιο άλλο βράδυ νιώθεις ότι το χρειάζεσαι, εφοδιάσου με τα απαραίτητα και φτιάξε τη δική σου όαση στο μπάνιο ή σε όποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού θεωρείς ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά.

The essentials

Προφανώς και μία μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό είναι ο πιο εύκολος τρόπος χαλάρωσης. Το ζεστό νερό από μόνο του ανακουφίζει το σώμα από την κούραση και τον πόνο και τονώνει το νευρικό σύστημα. Αν ρίξεις μερικά άλατα μπάνιου ή αιθέρια έλαια σε μυρωδιές που σου αρέσουν τότε η απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη καθώς ταυτόχρονα θα κάνεις και αρωματοθεραπεία.

 

Δοκίμασε το Spa of the World Egyptian Milk & Honey Bath από τη The Body Shop για ένα απολαυστικό μπάνιο

Η ατμόσφαιρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να μπεις στο mood της ηρεμίας και να ξεχαστείς για λίγο. Χαμηλός φωτισμός ή ελάχιστο φυσικό φως είναι αρκετά για το χώρο χαλάρωσής σου. Φυσικά ευπρόσδεκτα είναι τα κεριά που εκτός του ότι θα δώσουν τη δική τους πινελιά για μία ζεστή ατμόσφαιρα, αν είναι αρωματικά και ταιριάζουν με τα αρώματα των αιθέριων ελαιών θα κάνουν ακόμα πιο έντονη την εμπειρία του home spa.

 

Apivita Essential Oil Neroli Organic για αναζωογόνηση των κυττάρων και βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Αποτοξινώνει την επιδερμίδα και βοηθά στη διαδικασία χαλάρωσης.

 

Fabled Juniper Berries & Lapp Pine Single Wick Candle, Molton Brown: Χριστουγεννιάτικο αρωματικό κερί για να μπείτε στο κατάλληλο mood.

The extras

Την ώρα που χαλαρώνεις καλό είναι να εκμεταλλευτείς το χρόνο που απλά κλείνεις τα μάτια σου. Κάνε ένα ήπιο scrub στο πρόσωπό σου με απαλές κινήσεις μασάζ και έπειτα άπλωσε μία μάσκα λάμψης ή ενυδάτωσης. Όσο εσύ απολαμβάνεις το αφρόλουτρο, η μάσκα θα σε κάνει πιο όμορφη.

 

Ενυδατική και καταπραϋντική μάσκα Quenching Mineral από τη Vichy, ιδανική για εσένα που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τελειώνοντας το αφρόλουτρο μπορείς να κάνεις ένα απαλό μασάζ στο σώμα σου και κυρίως στα πόδια σου με ένα ειδικό λάδι. Η μυρωδιές σε συνδυασμό με τις κινήσεις που θα κάνεις θα βοηθήσουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και θα λειτουργήσουν σαν τονωτικές ενέσεις για τη διάθεσή σου.

 

Decleor Slim Effect Draining Massage Balm: φυσικό βάλσαμο σώματος με αιθέρια έλαια, ιδανικό για μασάζ.

H μουσική παίζει επίσης το δικό της ρόλο και σε βοηθάει αρκετά να μπεις στο chill mode. Προτίμησε μουσικές που ενδείκνυνται για χώρους spa ή ήχους από τη φύση που έτσι κι αλλιώς δρουν σαν ηρεμιστικά.