CLINIQUE

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά τα προϊόντα καθαρισμού σου

Νομίζεις ότι ο καθημερινός καθαρισμός (πρωί και βράδυ) είναι το μόνο που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να αναδείξει τη φυσική της φρεσκάδα και λάμψη; Κι όμως, όχι. Πρέπει να συντονίσεις σκέψεις, ανάγκες και κινήσεις, προκειμένου στη συνέχεια να επιλέξεις κι εν τέλει χρησιμοποιήσεις πάρα πολύ σωστά τα προϊόντα καθαρισμού, που θα απομακρύνουν ρύπους και μακιγιάζ. Κι επειδή γνωρίζεις σίγουρα ότι αν η επιδερμίδα σου δεν καθαριστεί σωστά, όποια ενυδατική ή αντιγηραντική φροντίδα κι αν προσφέρεις στη συνέχεια καμία δεν θα έχει αποτέλεσμα, δώσε προσοχή. Πώς χρησιμοποιείς τον αφρό που αγαπάς; Τι κάνεις με το σαπούνι; Πόσο τζελ ή λάδι βάζεις για να αφαιρέσεις ό,τι περιττό;

Αν είσαι φανατική του σαπουνιού περνάς το προϊόν από τα καθαρά σου χέρια, τρίβεις αρκετά μεταξύ τους για να ζεσταθεί, το αφήνεις στην άκρη και περνάς σε στεγνή επιδερμίδα την ποσότητα/αφρό που έχει δημιουργηθεί κάνοντας κυκλικές κι απαλές κινήσεις σ’ όλο το πρόσωπο. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις το ίδιο και ταμποναριστά. Τέλος, ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Αν χρησιμοποιείς τζελ ή αφρό, εφάρμοσε το προϊόν με τα ακροδάχτυλά σου σε καθαρή και νωπή επιδερμίδα, κάνοντας επίσης απαλές και κυκλικές κινήσεις. Κι εδώ τέλος ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

Αν λατρεύεις τα λάδια ντεμακιγιάζ (όπως κι εγώ) το απλώνεις με βαμβάκι και κάπως συγκρατημένα σ’ όλο το πρόσωπο (όχι σε μεγάλη ποσότητα), κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα και ξεπλένοντας/αφαιρώντας μ’ ένα βρεγμένο πετσετάκι.

Έξτρα συμβουλή: Όποιο καθαρισμό κι αν επιλέξεις, στο τέλος ψέκασε το πρόσωπό σου μ’ ένα δροσερό spray νερού για έξτρα τόνωση κι ενυδάτωση, πριν περάσεις στο προϊόν φροντίδας.

εις το επανιδείν