BEAUTY

Η μαγεία του primer και πώς θα βρεις το καλύτερο για σένα

Κι ας καταλήξουμε μαζί. Ή καλύτερα ας το συζητήσουμε. Τα primer είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Οι makeup artists ανά τον κόσμο ορκίζονται στο όνομά τους. Αστέρες του Χόλυγουντ ινσταγκραμίζοντραι μ' αυτά τα μικρά και μαγικά σωληνάρια. Οι beauty addicts του πλανήτη ομορφιά κάνουν συλλογή μ' αυτά. Οι beauty editors τα χρησιμοποιούμε μετά μανίας και τα νέα μπιουτοκόριτσα στo youtube αφιερώνουν πολύωρες εκπομπές στη χρήση τους. Και τέλος, είναι οι εκατοντάδες εταιρείες καλλυντικών που δημιουργούν τόσα κι άλλα τόσα. Αν λοιπόν δεν είναι αυτά must-have, τότε ποια;

Και τα ωραιότερα, τα  υπερτέλεια, τα πιο φανταστικά Primer όλων είναι αυτά της Smashbox. Είναι ένα κοινό μυστικό του παγκόσμιο beauty χάρτη. Είναι σα να λέμε το DNA του brand της Smashbox. Πρώτα δοκιμάζεις ένα δικό της primer και μετά κάτι άλλο. Είναι Νο 1 κωδικός στις πωλήσεις ανά τον πλανήτη. Στα backstage της μόδας θα βρεις πάντα ένα primer Smashbox να πρωταγωνιστεί.

 

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε μεταξύ μας πρωτιές, αναγκαιότητες και τελειότητες ενός primer Smashbox, που κάνει μαγικά σε κάθε επιδερμίδα, ήρθε η ώρα να βρούμε ποιο είναι το καταλληλότερο για σένα. Ή πιο σωστά, πώς να βρεις το ιδανικό για το δέρμα, αλλά και τo λουκ σου.

 

Kαταρχήν, θέλω να ξέρεις ότι υπάρχει ένα primer για κάθε τύπο επιδερμίδας και κάθε ανάγκη. Αν έχεις λεπτές γραμμές ή έντονους πόρους το σωστό primer μπορεί να τα εξομαλύνει όλα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα χρησιμοποιήσεις άλλο. Όπως άλλο primer θα προτιμήσεις αν έχεις ξηρή. Κάθε primer έχει όμως ένα σημαντικό σκοπό. Να διατηρήσει αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου για περισσότερο.

Σου συγκέντρωσα τα πάντα ΟΛΑ από την υπέροχη Smashbox και τα μαγικά της primer και εσύ δεν έχεις παρά μόνο να μελετήσεις και να επιλέξεις αυτό ή πιο σωστά αυτά που θα εισχωρήσουν και θα μείνουν για πάντα στο νεσεσέρ σου.

 

Photo Finish: Ίσως το πιο διάσημο όλων. Θρυλικό θα σου έλεγα. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά για να ελαχιστοποιήσει τα ρετούς κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, έτσι ώστε η ροή ενός φωτογράφου να μην διαταράσσεται. Τώρα υπάρχει ένα για κάθε τύπο επιδερμίδας, για δέρματα με έντονη ερυθρότητα μέχρι και για πολύ ξηρά δέρματα. Όταν το δοκιμάσεις στο πρόσωπό σου θα ξεφωνήσεις «ΟΥΑΟΥ» λέει ο ιδρυτής της Smashbox, Davis Factor. «Όταν τοποθετείς make up πάνω σε αυτή τη βάση, το δέρμα πάντα θα δείχνει καλύτερο. Αυτό το προϊόν ήταν η πρώτη σημαντική ανακάλυψη για εμάς», λέει χαρακτηριστικά. Αμέσως λειαίνει και τελειοποιεί το δέρμα, ενώ δημιουργεί τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή μακιγιάζ . Επιπλέον, μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των πόρων.

 

Photo Finish Light: Η βάση της φόρμουλας αποτελείται από 60% νερό, οπότε αυτό εδώ το  primer είναι oil-free κι ιδανικό για λιπαρή, με τάση ακμής ή ευαίσθητη επιδερμίδα. Μεταξύ άλλων, απορροφά την λιπαρότητα για ένα ματ τελείωμα.

Photo Finish Radiance: Όταν θες μαγική λάμψη κι αψεγάδιαστη επιδερμίδα μια είναι η πιο σούπερ επιλογή σου. Αυτό εδώ το υπερλαμπερό προϊόν, που περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό από εκλεπτυσμένες πέρλες σε κεχριμπάρι και χρυσό, προσδίδοντας μια ζεστή χρυσαφένια λάμψη.

Primer Water: Αυτό εδώ είναι το δικό μου πολυαγαπημένο. Είναι primer σε σπρει. Αναζωογονεί και προσφέρει μοναδική λάμψη στο λεπτό, ενώ ενυδατώνει φουλ για ώρες.

Pore Minimizing: Είναι το ωραιότερο primer για τη μείωση των πόρων. Και το κάνει ορατά, άμεσα! Δίνει ματ αποτέλεσμα και ρυθμίζει την λιπαρότητα έως 8 ώρες. Και το καλύτερο; Είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία.

Blemish Control:  Αν θες ένα primer που να εξαλείφει τις κηλίδες άμεσα και να σου παρέχει oil-free ενυδάτωση, διατηρώντας το δέρμα καθαρό με την πάροδο του χρόνου δοκίμασε αυτό! • Περιέχει 2% σαλικυλικό οξύ και κλινικές μελέτες του έχουν δείξει πιο καθαρό δέρμα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Dark Spot Correcting: Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα στην κατηγορία, που έχει φανατικούς οπαδούς. Κατάλληλο για σένα που έχεις κηλίδες. Με την πάροδο του χρόνου, μειώνει σημαντικά την εμφάνισή τους, ενώ περιέχει συστατικά που ενεργοποιούν τη μελανίνη, τεχνολογία soft-focus polymers και οπτικών λευκαντικών ουσιών.

Hydrating: Αυτό εδώ θα το αγαπήσεις έτσι απλά. Παρέχει επιπλέον υγρασία, βοηθά να μειωθεί η εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των πόρων, διατηρεί το μακιγιάζ φρέσκο και είναι ό,τι πιο δροσερό έχεις χρησιμοποιήσει.

Blend: Αν έχεις ευιασθησίες εδώ είσαι. Σε βερυκοκί απόχρωση που διορθώνει τον τόνο του δέρματος και αντισταθμίζει τους λεκέδες αυτό το primer είναι απλά υπέροχο. Περιέχει καταπραϋντικά βότανα όπως σόγια, lemongrass και σύμπλεγμα ορχιδέας, για ανανεωμένο και τέλειο δέρμα όλες τις ώρες της ημέρας.

Adjust:  Σε πράσινη απόχρωση, ένα αλλιώτικο primer, που μειώνει εξαιρετικά την ερυθρότητα. Περιέχει καταπραϋντικά βότανα όπως σόγια, lemongrass και σύμπλεγμα ορχιδέας, για εκπληκτική επιδερμίδα.

 

Οι νέες αφίξεις

Ήδη συζητιούνται πολύ

Primer Oil: Πρόκειται για το πιο σούπερ ελαφρύ λάδι με 15 φυτικά έλαια πλούσια σε λιπίδια (ανάμεσά τους ενυδατική jojoba και καταπραϋντικό χαμομήλι), που απορροφάται αμέσως και δίνει λάμψη, μειώνει τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης και είναι ονειρεμένο το αποτέλεσμά του.

 

Primer Stick: Αυτό εδώ εξασφαλίζει μεσαία κάλυψη με το απαραίτητο contouring. Eίναι διαθέσιμο σε 8 αποχρώσεις και κάνει πραγματικά φανταστικό φινίρισμα.

 

Primerizer: Αυτό το ολοκαίνουργιο primer είναι η  πιο πλούσια βάση μακιγιάζ. Μαζί του εξασφαλίζεται 24ωρη ενυδάτωση. Εμπλουτισμένο με το συστατικό αναδόμησης του δέρματος με υαλουρονικό οξύ απορροφάται αμέσως και είναι πολύ ανάλαφρο και φίνο.

 

Έξτρα σύμμαχοι

Για να τα ξέρεις όλα

Lid Primer:  Primer για τα μάτια και τα φρύδια. Αμέ! Με πολυτελή υφή για ένα βελούδινο, απαλό τελείωμα. Οι πέρλες soft-focus βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και διορθώνει τις δυσχρωμίες στο κινητό βλέφαρο, για ένα φυσικό και ξεκούραστο βλέμμα.

Under Eye Primer: Αυτό εδώ είναι εξίσου μοναδικό. Μπορεί να φορεθεί μόνο του για να αναζωογονήσει αμέσως τα μάτια, ή κάτω από το concealer για πιο λαμπερό βλέμμα. Προετοιμάζει και λειαίνει την περιοχή των ματιών για την εφαρμογή του concealer. Ξεχωρίζει και για το ότι είναι εμπλουτισμένο με αντιγηραντικά συστατικά όπως η καφεΐνη, πεπτίδια και pearl optics.

Lash Primer: Primer για βλεφαρίδες (ουάου)! Από τη μία περιέχει πανθενόλη που δυναμώνει και μαλακώνει τα βλέφαρα κι από την άλλη προσθέτει όγκο στις βλεφαρίδες , προετοιμάζοντάς τις τις  για την εφαρμογή της μάσκαρα.

Shadow Primer: Το primer για το πριν τη σκιά απλώνεται και αμέσως λειαίνει το κινητό βλέφαρο. έχει πανάλαφρη υφή, ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις δέρματος, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και στον ιδρώτα, δεν ξεθωριάζει και δεν μουτζουρώνει.

 

Εσύ, ποιο Primer Smashbox, χρησιμοποιείς;

Βρες με στο instagram και πες μου

εις το επανιδείν