ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK

AXDW: Τα καλύτερα beauty looks της φετινής διοργάνωσης. Πάρε ιδέες

Fashion και beauty trends, εντυπωσιακές δημιουργίες και πολλές εκπλήξεις ήταν μόνο μερικά από τα highlights της 25 η Athens Xclusive Designers Week που έριξε αυλαία. Κι όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν μόνο οι δημιουργίες νέων αλλά και πιο καταξιωμένων Ελλήνων/ιδων σχεδιαστών/στριών, που τράβηξαν την προσοχή μας, αλλά και τα beauty looks που ολοκλήρωναν τις εμφανίσεις των μοντέλων. Από το beauty μικροσκόπιό μας δε θα μπορούσε να ξεφύγει το μακιγιάζ, που επιμελήθηκε ο Φρέντυ Καλομπράτσο και η σχολή Freddy Makeup Stage και τα χτενίσματα των μοντέλων, που δημιουργήθηκαν με τα καινοτόμα προϊόντα hairstyling Rene Furterer.

 

Σκούρες αποχρώσεις στα χείλη, έντονα smokey eye looks αλλά και no-makeup looks, natural μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο μακιγιάζ των μοντέλων, ενώ στα μαλλιά  τα αυστηρά sleek σινιόν αλλά και τα beach waves μας έδωσαν το απαραίτητο #beautyinspo. Δες αυτά που ξεχωρίσαμε: 

Vasilis Zoulias

Το fashion show του Βασίλη Ζούλια ήταν αυτό που άνοιξε την 25η Athens Xclusive Designers Week  σε ένα από τα ομορφότερα υπαίθρια σημεία του Ζαππείου, στο «δρόμο με τις γιακαράντες». Το επιβλητικό θεατρικό σκηνικό που είχε στηθεί ανάμεσα στα δέντρα, απεικόνιζε την πρόσοψη ενός κτιρίου παριζιάνικης αρχιτεκτονικής – τη μπουτίκ Maison Zoulias, όπως την είχε οραματιστεί ο σχεδιαστής, ο οποίος για πρώτη φορά παρουσίασε τη συλλογή pret a porter Maison Zoulias A/W 19-20. Μοναδικά cocktail φορέματα, ευφάνταστα παλτό, ψεύτικες γούνες σε έντονο χρώμα καθώς και κομψά κοστούμια για υπέρκομψα office looks ήταν αυτά που χαρακτήριζαν τη συγκεκριμένη συλλογή, ενώ δεν έλειψαν και οι δημιουργίες με φλοράλ στοιχεία και οι καρώ λεπτομέρειες. Αυστηρά sleek σινιόν συνδυάζονταν με ιδιαίτερα καπέλα, φιλοτεχνημένα από την Κατερίνα Καρούσου, ενώ στο μακιγιάζ, σκούρες μπορντό και μωβ αποχρώσεις ολοκλήρωναν τέλεια τα χειμωνιάτικα looks.

Kathy Heyndels

NDP Photo Agency

Απαλές αποχρώσεις του κίτρινου, έντονο πορτοκαλί, φούξια, λευκό και μπλε κυριάρχησαν στη νέα συλλογή Pret a Porter του οίκου Kathy Heyndels, ενώ το sunkissed California look με απαλό μακιγιάζ και ανάλαφρα waves στα μαλλιά είναι αυτά που σίγουρα θα υιοθετήσουμε το φετινό καλοκαίρι.

MK by Marios

NDP Photo Agency

Με έντονες pop και ethnic επιρροές, η συλλογή του Mάριου Καραβασίλη ήταν εμπνευσμένη από τα βασικά χρώματα του κόκκινου και του κίτρινου καθώς και τις αποχρώσεις του μαύρου και του άσπρου με avant garde αποδώσεις αλλά και μοναδικά head pieces.

EMCI

NDP Photo Agency

Φορέματα με ιδιαίτερα βολάν και έναν ώμο αλλά και έντονα μανίκια ήταν αυτά που ξεχώρισαν στην επίδειξη του brand EMCI της σχεδιάστριας Μαργαρίτας Πριφτάκη, νικήτριας του Project Runway. Εκτός όμως από τις δημιουργίες, που θύμιζαν safari looks, οι nude αποχρώσεις κυριάρχησαν και στο makeup look των μοντέλων. Natural look και ματ υφές δημιουργούσαν ένα τέλειο bare fece!

Tassos Mitropoulos

NDP Photo Agency

Με disco διάθεση, εξωτικό αέρα αλλά και πιο pop και punk rock στοιχεία, ο σχεδιαστής επέλεξε να συνοδεύσει τη νέα συλλογή του «The Metallics» με ένα μαύρο smokey eye look, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο look έδιναν οι κάτω βλεφαρίδες. 

Panos Apergis

NDP Photo Agency

Αφήνοντας τις ethnic επιρροές, τα μοναδικά γεωμετρικά σχήματα και prints αλλά και τη γήινη χρωματική παλέτα να πρωταγωνιστούν- στοιχεία που χαρακτηρίζουν το brand- ο σχεδιαστής επέλεξε ένα natural μακιγιάζ βασισμένο -κι αυτό- στις γήινες αποχρώσεις, ενώ το διάφανο gloss στα χείλη έδινε ένα πιο δροσερό τόνο στο όλο beauty look.  

Mi-Ro

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών, το σχεδιαστικό δίδυμο των Mi-Ro παρουσίασε τη νέα συλλογή haute couture S/S19. Αντλώντας έμπνευση από τη δεκαετία των 80’s, η πασαρέλα κατακλύστηκε από γεμάτες ένταση και χρώμα δημιουργίες σε όξινα παστέλ, αστραφτερά υφάσματα και fluo χρώματα, αλλά και πιο κλασικές χρωματικές επιλογές όπως το μαύρο και το κόκκινο. Τις εμφανίσεις των μοντέλων ολοκλήρωναν οι αυστηροί sleek κότσοι, που αναδείκνυαν τα πρόσωπά τους, ενώ στο μακιγιάζ, έντονα smokey eye looks σε μωβ αποχρώσεις αλλά και κόκκινα vinyl χείλη δημιουργούσαν την τέλεια glam αντίθεση. 

Olga Karaververis

NDP Photo Agency

Με τίτλο της νέας της συλλογής, «Opera Divas», η σχεδιάστρια επέλεξε να παρουσιάσει τις μοναδικές βραδινές δημιουργίες σε σκούρες αλλά και ανοιχτές αποχρώσεις με έντονα prints, φλοράλ φορέματα αλλά και νυφικά που κέρδισαν τις εντυπώσεις. Αυστηροί κότσοι και no makeup look ήταν αυτά που ολοκλήρωναν τις εμφανίσεις των μοντέλων.