ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Τα καλύτερα αντηλιακά, σε μορφή spray, για εσένα που δεν μπορείς τις “βαριές” υφές

Τα μποφόρ πολλά στο νησί και η άμμος δέρνει το κορμί σου αδυσώπητα. Από την άλλη, ντάλα ο ήλιος και ο φόβος να γίνεις κατακόκκινη σαν αστακός (Θου Κύριε) σε κάνει να απλώνεις το αντηλιακό κάθε τρεις και λίγο στο πρόσωπο και το σώμα σου. Και κάπου εδώ αρχίζει το μαρτύριο με τον άνεμο να λυσσομανά. Το αντηλιακό κολλάει πάνω στην επιδερμίδα σου, όπως και η άμμος, όπως και τα μαλλιά σου.

Κι ενώ με «Στρατηγό Άνεμο» δεν μπορούμε να τα βάλουμε, σίγουρα μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό- σε μορφή spray- για το πρόσωπο και το σώμα μας.

Τα περισσότερα είναι αδιάβροχα, έχουν ελαφριά -αρκετά ακόμη και διάφανη- σύνθεση που απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα (σαν να μη φοράς καθόλου αντηλιακό), χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, προσφέροντας μία αίσθηση δροσιάς στην επιδερμίδα. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να τα απλώνεις με τις ώρες (μερικοί ψεκασμοί αρκούν) και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο και το σώμα σου.

Nivea Sun Protect & Refresh Sun Spray SPF20

Ο τέλειος συνδυασμός διάφανης αντηλιακής προστασίας χάρη στα φίλτρα UVA/UVB και αναζωογονητικής αίσθησης δροσιάς! Δεν αφήνει άσπρα σημάδια,  απορροφάται άμεσα και είναι εξαιρετικά αδιάβροχο στο νερό.

Frezyderm Sea Side Dry Mist SPF 50+ Αντηλιακό Mist (Για πρόσωπο και σώμα)

Με XL μέγεθος, αυτό το αντηλιακό dry oil σε μορφή mist προσφέρει πολύ υψηλή προστασία, έχει λεπτόρρευστη υφή που απλώνεται πολύ εύκολα και χάρη στη Wet Skin Formula είναι ιδανικό για εφαρμογή και σε βρεγμένο δέρμα, χωρίς να χρειάζεται πιο πριν να έχεις σκουπιστεί με την πετσέτα. Ακόμη, χάρη στην πρακτική βαλβίδα του προσφέρει ομοιόμορφο συνεχή ψεκασμό, προστατεύοντας παράλληλα από τη φωτογήρανση και τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την UVR ακτινοβολία.

Carroten Mist Spray Wet Skin SPF 30 (Για το σώμα)

Ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και τη ζέστη, αυτό το διάφανο spray προσφέρει ενισχυμένη προστασία στην επιδερμίδα, στοχεύοντας στο μεγαλύτερο φάσμα όλων των ηλιακών ακτίνων. Παράλληλα, επιτρέπει τη διάφανη εφαρμογή σε βρεγμένο ή στεγνό δέρμα, χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία Aquaskin, χωρίς να αφήνει λευκά κατάλοιπα.

Hei Poa Monoi Dry Oil SPF30 Tiare Spray

Λατρεύεις τα εξωτικά αρώματα και το τροπικό μαύρισμα. Αυτό είναι το αντηλιακό που πρέπει να μπει στην τσάντα σου. Με άρωμα Tiare και SPF30 χαρίζει υψηλή προστασία από τον ήλιο, έχει αδιάβροχη σύνθεση, απλώνεται πανεύκολα  χάρη στη μη λιπαρή υφή του. Η ειδική σύνθεσή του αποτρέπει την ενοχλητική άμμο να κολλήσει στην επιδερμίδα. Plus, θρέφει και ενυδατώνει.

La Roche Posay Anthelios Anti Shine Mist SPF50 Αντηλιακό Spray Προσώπου για Ματ Αποτέλεσμα

Αν δεν θέλει να γυαλίζει το πρόσωπό σου και ψάχνεις ένα αντηλιακό που θα σου προσφέρει ακριβώς αυτό aka ματ αποτέλεσμα, τότε αυτό mist προσώπου χαρίζει υψηλή προστασία SPF50 από τις UVB/UVA και από τις βλάβες που προκαλεί η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR-A) στο δέρμα, προσφέροντας ματ αποτέλεσμα και αίσθηση καθαρού δέρματος με διάρκεια. Το καλύτερο; Μπορείς απλά να το ψεκάσεις, χωρίς να χρειάζεται να το απλώσεις με τα χέρια σου. Δεν αφήνει ίχνη, είναι ανθεκτικό στο νερό και απορροφάται άμεσα.

Vichy Ideal Soleil Solar Hydrating Protective Water SPF30 Για Ενυδάτωση (Για πρόσωπο και σώμα)

Τόσο ανάλαφρο, φρέσκο και ελαφρύ, όσο το νερό. Με επαναστατική  υφή – εξαιρετικά ελαφριά και φρέσκια, το αντηλιακό water spray προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία που αφήνει στην επιδερμίδα αίσθηση καθαριότητας. Δεν κολλάει και δεν αφήνει λευκά σημάδια. Σύνθεση εμπλουτισμένη υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης, το οποίο ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Intermed Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray SPF 30 Με Βιταμίνη C (Για πρόσωπο και σώμα)

Με εντελώς διάφανη σύνθεση, που απορροφάται μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, αυτό το αντηλιακό μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και γρήγορα σε στεγνό ή βρεγμένο δέρμα, δημιουργώντας έναν υδρόφοβο φραγμό. Η αντιοξειδωτική σύνθεση με βιταμίνη C και ενισχυμένο συνδυασμό UV φίλτρων προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από την UVA, UVB ακτινοβολία και αντιγηραντική δράση. Ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική φθορά, ενώ βελτιώνει την υφή του χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Garnier Ambre Solaire UV Water Mist Αόρατο Αντηλιακό Mist Προστασίας SPF 30 (Για το πρόσωπο και το σώμα)

Με εκχυλίσματα αλόης και ανάλαφρη σύνθεση, αυτό το αόρατο spray προστατεύει άμεσα την επιδερμίδα από τον ήλιο, προσφέροντάς της δροσιά σαν το νερό και μειώνοντας παράλληλα, τη θερμοκρασία του σώματος -2˚C. Στα θετικά του, είναι το πρώτο αντηλιακό Mist της Garnier με ειδικό στόμιο για πανεύκολη 360˚ εφαρμογή.

Bioderma Photoderm Brume Solaire SPF 30 (Για το πρόσωπο και το σώμα)

Ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμη και τον πιο ευαίσθητο αλλά και για όλη την οικογένεια, το νεό αντηλιακό spray της Bioderma περιέχει έναν αποκλειστικό συνδυασμό δερματολογικών φίλτρων UVA/UVB και την πατέντα Cellular Bioprotection™ προσφέροντας βέλτιστη προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις των υπεριωδών ακτίνων. Plus, η ευρεσιτεχνία Cellular Bioprotection ™ ενεργοποιεί τις φυσικές άμυνες του δέρματος, προστατεύει τα κύτταρα και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Caudalie Milky Sun Spray SPF30

Με ελαφριά, μη λιπαρή υφή, παρέχει προστασία από τις ακτίνες UVA / UVB, ενυδατώνει και επιτρέπει στο δέρμα να αποκτήσει ένα φυσικό, λαμπερό και μακράς διάρκειας μαύρισμα, αποτρέποντας ταυτόχρονα την εμφάνιση ρυτίδων. Κι αυτό γιατί, περιέχει στη σύνθεση του ένα σύστημα αντηλιακών φίλτρων σε συνδυασμό με ένα αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα και πολυφαινόλες σταφυλιών. Plus, είναι ανθεκτικό στο νερό και απορροφάται αμέσως χωρίς να κολλάει.

Lierac Sunissime Γαλάκτωμα Προστασίας για Ολική Αντιγήρανση SPF30 (Για το πρόσωπο)

Μέρος της πρώτης αντιγηραντικής αντηλιακής σειράς της Lierac, αυτό το αντηλιακό spray προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος από την αντηλιακή ακτινοβολία, τονώνει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα, προλαμβάνει όλα τα ορατά σημάδια της φωτογήρανσης: ρυτίδες, χαλάρωση επιδερμίδας, κηλίδες, παγιδεύοντας τις ελεύθερες ρίζες. Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα εξασφαλίζοντας εντατικό αποτέλεσμα ενυδάτωσης, ενεργοποιώντας τη σύνθεση της μελανίνης aka το μαύρισμα.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/billabongwomens