Η αισιοδοξία τώρα έχει το δικό της άρωμα

Αυτό το άρωμα κλείνει μέσα του αισιοδοξία, τύχη και σίγουρα μια καλή τζούρα ευτυχίας

Κάθε Απρίλιο, οι κάτοικοι του Τόκιο γιορτάζουν τη Sakura, την άνθιση δηλαδή, των γιαπωνέζικων κερασιών, που συμβολίζει την αρχή μιας νέας ζωής. Οι κερασιές έχουν ιδιαίτερη θέση στον γιαπωνέζικο πολιτισμό και συγκεκριμένα η γιορτή των κερασιών στην Ιαπωνία, κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των κατοίκων της, αποτελώντας σημείο αναφοράς στη ζωή τους.

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

 

Μαζεύονται που λες όλοι γύρω από τις κερασιές και βλέπουν τα άνθη να πέφτουν, που είναι σύμβολο καλής τύχης και τους φαντάζομαι στα αλήθεια να αισιοδοξούν για το αύριο. Μ' αυτά και μ' αυτά, σήμερα πρωταγωνιστεί μια νέα αρωματική δημιουργία της Shiseido, το Eau de Parfum Ever Bloom “Sakura Art Edition”, που έχει κάνει ήδη τις απαιτητικές και δραστήριες Γιαπωνέζες να ορκίζονται στη δύναμη της αισιοδοξίας του, που εκπέμπει κι εμάς εδώ να χαμογελάμε πλατιά.

 

Κι αυτή η άνθιση των κερασιών, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ολοκαίνουργιο άρωμα του οίκου Shiseido, που υποδεχόμαστε όλες εμείς εδώ με κάποιο ενθουσιασμό. Αυτό το νέο άρωμα είναι το αποτέλεσμα ενός διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές εκδοχές δημιουργίας: όσφρησης, σύνθεσης, design και καλλιγραφίας. Ένα νέο άρωμα που χτίζει τη μυρωδιά του σε δροσερές νότες τόσο μοναδικές και αισθαντικές και αφήνουν ένα κομψό και παράλληλα ελαφρώς όξινη εσάνς που διαρκεί.

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

 

«Δώσε σε κάτι εφήμερο την αιωνιότητα που του αξίζει». Αυτό ήταν η πρώτη σκέψη του αρωματοποιού που πήρε τη βασική έμπνευση του για το άρωμα από την ανάμνηση που είχε από το ταξίδι του στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα, την ανακάλυψη του sakura. Πώς μπορούμε να τιμήσουμε αυτό το λεπτεπίλεπτο, εύθραυστο λουλούδι που η ομορφιά του είναι απαράμιλλη, αλλά η διάρκεια ζωής του τόσο λίγη, φαίνεται να είπε σε φίλους και γνωστούς και ξεκίνησε να σχεδιάζει...

 

«Αποφάσισα να ξεκινήσω με μια αφηρημένη και ασαφή αίσθηση των πετάλων, που ήρθαν στη ζωή ως συνέχεια της αίσθησης του ξύλου, ακριβώς όπως κάνει ο αέρας όταν ξεκινάει να φυσάει πάνω από τις κερασιές», αναφέρει ο ευφάνταστος αρωματοποιός Aurelien Guichard. Αυτή η σύνθεση, που χωρίζεται σε δύο ενότητες, εμπεριέχει την ίδια minimal διάθεση με το haiku, που αποτυπώνει αμέσως την αίσθηση ενός έντονου συναισθήματος. Η «Παρουσία» του αρώματος: η κομψή κίνηση ενός μπουκέτου με λουλούδια – πορτοκαλί άνθη, Bulgarian Rose και άνθη κερασιάς – ξεδιπλώνουν την αίσθηση του απαλού musk. Η «Ακτινοβολία» του αρώματος: η πράσινη, floral έκρηξη από κυκλάμινα αναμειγνύεται ιδανικά με το juicy μαύρο κεράσι, το οποίο με την πρώτη εντύπωση ξαφνιάζει, την αμέσως επόμενη στιγμή όμως σε προσελκύει κάπως τρυφερά κι αγαπησιάρικα. Μαζί του είναι που ξεκινάς και να αισιοδοξείς.

 

 

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ