ΑΡΩΜΑ

Τι σημαίνει το άρωμα που επιλέγεις;

Το άρωμα που επιλέγουμε να φοράμε (κάθε στιγμή, μέρα και νύχτα) είναι αυτό που θέλουμε να είμαστε. Ισχύει, μην το πολυσκέφτεσαι. Όσο περισσότερα αρώματα φοράς/αγαπάς κλπ, τόσα περισσότερα θες να πεις/δείξεις στους γύρω σου (και κυρίως στον εαυτό σου).

Φίλη μου, κάτι αινιγματικό και μυστηριώδες υπάρχει στη σχέση που δημιουργούμε με τα αρώματα και τις μυρωδιές. Δεν το νιώθεις, αυτό; Υπάρχουν μέρες που μοσχοβολάς ευτυχία, άλλες που αποπνέεις ξεγνοιασιά ή (και) πάθος κι άλλες που αφήνεις στο πέρασμά σου μια αύρα ενθουσιασμού. Δεν έχει να κάνεις νομίζεις με το άρωμά σου, μ’ αυτή τη μοναδική μυρωδιά που έχεις εσύ η ίδια πάνω σου;

“Όλα είναι μυρωδιές”, μου χε πει κάποτε ένας σπουδαίος αρωματοποιός. Κι είναι, στα αλήθεια. Οι άνθρωποί μας, οι φίλοι μας, οι ίδιες οι μικρές στιγμές μας, τα πρωινά μας, τα καλοκαίρια μας, οι χειμώνες μας, οι γιορτές μας, οι συνήθειές μας, παντού πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ένα άρωμα, μια μυρωδιά, μια αίσθηση…

Παντού υπάρχουν αρώματα που αγαπάς, που αναζητάς, που ποθείς…

Κι υπάρχουν και μυρωδιές που δεν αντέχεις, μέρη που μυρίζουν μούχλα, άνθρωποι μου σου βγάζουν τοξικότητα στο πέρασμά τους και μυρωδιές που σου προκαλούν πονοκέφαλο ή και ταχυπαλμία. Κι έχει τόσο ενδιαφέρον όλο αυτό, γιατί είναι αποκαλυπτικό.

Για μένα προσωπικά, η ευτυχία μοσχομυρίζει βανίλια και εσπεριδοειδή, ενώ η κακοκεφιά κι ο φόβος έχει κάτι από λιβάνι. Ο έρωτας πάλι έχει μπόλικη πούδρα και θάλασσα, ενώ οι διαμάχες μας με τον εαυτό μας ή τους άλλους, λεμόνι και πιπέρι.

Τα αρώματα που σ’ αρέσουν φωτίζουν τις αισθήσεις σου. Είναι εκεί πάντα να σου θυμίζουν κάτι. Το πρώτο φιλί, το πρώτο σου ταξίδι, το κάθε σου ταξίδι, το κάθε σου φιλί, ή την καλή παρέα, την κολλητή σου, τη μαμά σου, τον μπαμπά σου, τα παιδικά σου χρόνια εκείνον τον έναν, την ενηλικίωσή σου, το πρώτο σου παιδί. Όλα είναι μυρωδιές, φίλη μου!

Το νου σου λοιπόν στις στιγμές. Να τους βάζεις δίπλα το άρωμα που τους ταιριάζει.

χαμόγελο

🙂