ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το χρονικό μιας σχέσης που έληξε μετά από 12 χρόνια

Γιάννης Νταρίλας/Papadakis Press

Είναι ίσως η πρώτη τους κοινή δήλωση. Ζέτα Μακρυπούλια και Μιχάλης Χατζηγιάννης έπειτα από 12 χρόνια σχέσης, ανακοινώνουν τον χωρισμό τους με μία πρόταση λίγων λέξεων. «Είμαστε αγαπημένοι, μετά από 12 χρόνια νιώσαμε μια κόπωση και για αυτόν τον λόγο πήραμε την απόφαση να μην είμαστε πια μαζί».

Με αυτά τα λόγια, η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιβεβαίωσαν τον χωρισμό τους στην εφημερίδα Espresso.

Το ζευγάρι δεν επέλεξε ποτέ τον δρόμο της προβολής της προσωπικής του ζωής και διατηρούσε χαμηλό προφίλ με σπάνιες δηλώσεις. Οι δημοσιογράφοι επέμεναν να ρωτούν αν θα παντρευτούν ή αν θα κάνουν παιδί, με τους ίδιους να απαντούν ευγενικά πως η ζωή τους μέσα από την πόρτα του σπιτιού τους αφορά στους ίδιους και δεν χρειάζεται να ενημερώσουν για τα μελλοντικά προσωπικά σχέδια και τις αποφάσεις τους.

Η Ζέτα Μακρυπούλια είχε δηλώσει στο περιοδικό People σχετικά: «Ένιωσα μια καταπίεση και αποφάσισα πως δεν έχω λόγο να το κάνω αυτό στον εαυτό μου. Αποφάσισα να μην καταπιέζομαι. Δίνω συνεντεύξεις μόνο όταν έχω κάτι να επικοινωνήσω επαγγελματικά.

Και ναι, ξεκινάμε από αυτά, αλλά μέσα σε 10 λεπτά το πολύ το έχουμε γυρίσει στα προσωπικά και μετά βλέπω μια συνέντευξη τυπωμένη με τίτλους αποκλειστικά για τα προσωπικά μου, με το ελάχιστο που έχω πει να μεγεθύνεται. Αυτή η επανάληψη κρατά πάρα πολλά χρόνια και άρχισα να μην νιώθω άνετα με αυτό».

Ζέτα Μακρυπούλια και Μιχάλης Χατζηγιάννης δίνουν ελάχιστες συνεντεύξεις όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους πορείας και κάνουν ακόμα πιο λίγες εξομολογήσεις για τη σχέση τους.

Γνωρίστηκαν στα Mad Awards και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, στη παρουσίαση του δίσκου του «Το καλύτερο ψέμα», ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ρωτήθηκε αν ισχύει πως είναι ζευγάρι με τη Ζέτα Μακρυπούλια. Απάντησε για πρώτη φορά θετικά χωρίς να κάνει παραπάνω σχόλια.

Στην εκπομπή «Όλα 11» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε δηλώσει: «Πήρα την απόφαση γιατί αυτό που ένιωθα ήταν αληθινό. Όταν ένιωσα ότι δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε το είπα ανοιχτά. Δεν περιμέναμε να έχει τέτοιο απόηχο. Δεν ήθελα να πάρει το θέμα τέτοια διάσταση γιατί ένιωθα αμήχανα και περίεργα.

Όταν είσαι αρνητικός σε κάποια πράγματα όπως είναι η δέσμευση πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης και σου μεταδίδει άλλα πράγματα. Η έγνοια μου ήταν πάντα η μουσική και όλα τα άλλα ερχόντουσαν σε δεύτερη μοίρα. Τώρα κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Εγώ ζω το σήμερα και το τώρα γιατί για το αύριο και το μεθαύριο ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εξομολογήσεις του είχε παραδεχτεί πως «η Ζέτα μου στάθηκε σαν βράχος» στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που πέρασε, με εκείνη να συμπληρώνει μιλώντας για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος που δεν ξέρω αν μας δυνάμωσε κι άλλο, αλλά σίγουρα μας ένωσε πολύ. Ξέρουμε ότι ο ένας είναι στήριγμα του άλλου».

Το 2013 η Ζέτα Μακρυπούλια είχε μιλήσει για τη ζωή με τον Μιχάλη. «Δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο το ότι είμαστε μαζί. Το γιατί, αλλά και το τι έχω ανακαλύψει για ‘μένα μέσα από αυτή τη σχέση, το πώς έχουμε δεθεί και τι έχουμε κοινό είναι θέματα προσωπικά, για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω. Ούτε στη συμβίωσή μας πιέστηκα.

Ακόμη και πράγματα που, αν τα έκανε κάποιος άλλος με ενοχλούσαν, αν τα κάνει ο Μιχάλης, δεν με πειράζουν, έχω ήπιες αντιδράσεις. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό. Ίσως είναι αυτό που λέμε ταίριασμα».

Το ζευγάρι ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπο με φήμες περί χωρισμού και δηλώσεις από το (γνωστό) στενό περιβάλλον του που επιβεβαίωνε τα μαύρα σύννεφα που στέκονταν πάνω από τη σχέση του.

Δεν μπήκαν στη διαδικασία να διαψεύδουν τα όσα γράφονταν και συνέχισαν να ζουν μία ήρεμη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Ζέτα Μακρυπούλια σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» το 2017 είχε δηλώσει: «Έχω χάσει πολλά κομμάτια της προσωπικής μου ζωής προσπαθώντας να την κρατήσω κρυφή και να αποφύγω το κυνηγητό με τους παπαράτσι.

Πάντα κάτι σου αφαιρούν αυτά από την ιδιωτική ζωή σου. Πλέον είμαι ώριμη και συνειδητοποιημένη. Και επειδή παίρνω πολλή αγάπη από τον άνθρωπο που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου και γεμίζω από αυτό, έχω βρει πού βρίσκεται το νόημα της ζωής».

Στο περιοδικό Hello η Ζέτα Μακρυπούλια Μακρυπούλια το 2015 δίνει μία από τις πιο αποκαλυπτικές της συνεντεύξεις αναφορικά με τη σχέση της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και μιλά για τις δυσκολίες που, όπως όλα τα ζευγάρια, αντιμετώπισαν κατά καιρούς κι εκείνοι.

«Υπήρξε περίοδος στη σχέση μας (που απομακρυνθήκαμε), αλλά όχι τόσο δύσκολη ώστε να εγκαταλείψουμε τη σχέση. Πάντως αυτή η περίοδος που δεν θα πω ποια ήταν, δεν είχε σχέση χρονικά μ΄εκείνες που τα δημοσιεύματα μας ήθελαν χωρισμένους. Παλέψαμε και οι δυο και το εννοώ».

«Πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό του κι αν του συμβεί κάτι μπορεί να μαυρίσει παραπάνω απ΄όσο χρειάζεται. Αγχώνεται. Αν αισθανθώ ότι θέλει χρόνο, τον αφήνω. Αν θέλει να το συζητήσουμε, συζητάμε.Μέχρι να το καταλάβω και να διαπιστώσω ότι το κάνω κι εγώ, είχα το άγχος να μάθω τι έχει. Τώρα θεωρώ ότι κάποιες φορές ταλαιπωρεί τον εαυτό του.

Δεν ξέρω αν τον καταπιέζω με την τάξη. Δεν είναι ότι γκρινιάζω. Επίσης έχω επιτρέψει –κι αυτό για μένα είναι μεγάλο βήμα- να ζει το σκυλί μέσα στο σπίτι. Φροντίζω ακόμη τη διατροφή του, γιατί ο Μιχάλης ξυπνά το πρωί, πίνει καφέ και μέχρι το απόγευμα είναι ικανός να μην φάει τίποτε. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι καλό, αλλά δεν το καταλαβαίνει».

Η μεγάλη έκπληξη για όλους εμάς έρχεται στα τέλη του 2019 όταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης λέει το μεγάλο «ναι» και κάθεται σε μία από τις τρεις καρέκλες της κριτικής επιτροπής του μουσικού διαγωνισμού του ΑΝΤ1, The Final Four. Η Ζέτα Μακρυπούλια βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης και για πρώτη φορά από την αρχή της σχέσης τους, συνυπάρχουν τηλεοπτικά.

Εκείνη τον αποκαλεί «αγάπη μου» κι εκείνος απαντά πως θα τα πούνε στο σπίτι. Με πολύ τρυφερά λόγια μιλά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την αγαπημένη του Ζέτα στο περιοδικό People. «Είμαστε οικογένεια, άμα ζεις με έναν άνθρωπο δέκα χρόνια σημαίνει ότι τον αγαπάς».

Ένα χρόνο αργότερα «Στη φωλιά των Κου Κου» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε για την περίοδο της καραντίνας και τις δυσκολίες που προέκυψαν: «Όταν μένεις σπίτι πολλές ώρες, το καθετί δοκιμάζεται. Η σχέση σου με έναν άνθρωπο, όσο δεμένη κι αν είναι, υπάρχει μια ιδιαίτερη φόρτιση».

Δρόμοι χωριστοί έπειτα από μία δεκαετία σχέσης. Μία κοινή ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το τέλος και αρκετές δηλώσεις που αποδεικνύουν πως είναι δύο άνθρωποι που μοιράστηκαν τις ζωές τους, αγαπήθηκαν κι ένιωσαν κάτι δυνατό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ο βυθός τους.