ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mind Her Business: Το μεγάλο αφιέρωμα του LadyLike στο γυναικείο επιχειρείν

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη, ικανότατη γενιά του γυναικείου επιχειρείν, που τολμά, που ρισκάρει, που περνάει τα εμπόδια και πετυχαίνει σε κάθε τομέα. Αυτό είναι το Mind Her Business. Και ξεκινάει από σήμερα στο LadyLike.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στις 19 Νοεμβρίου, στρέφουμε τα φώτα και αντλούμε έμπνευση από τις αυτοδημιούργητες γυναίκες που κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, υλοποιώντας τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Διπλή γιορτή για εμάς, αφού παράλληλα με το αφιέρωμα καλωσορίζουμε στο LadyLike την πολύτιμη κοινότητα των Women On Top, μέσα από τη στήλη #AskTheMentor και την αρθρογραφία τους.

Η ομάδα του LadyLike αναδεικνύει την ελληνική γυναικεία επιχειρηματικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις, μέσα από 30 ιστορίες δυναμικών, αυτοδημιούργητων γυναικών, που έβαλαν τα όνειρά τους μπροστά και πέτυχαν, η καθεμία στον δικό της τομέα. Αντιπροσωπευτικά success stories που δεν ήταν απαραίτητα στρωμένα με ροδοπέταλα, αλλά με θέληση, δημιουργικότητα και αφοσίωση σε ένα προσωπικό όραμα. Γυναίκες που σίγουρα έχουν κάτι να σου πουν- και γιατί όχι, να σε διδάξουν κιόλας μέσα από το επιχειρηματικό παράδειγμά τους.  

Σε αυτή την ενέργεια δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες συνοδοιπόρους από τον φανταστικό οργανισμό των Women on Top που εδώ και 10 χρόνια λειτουργεί υποδειγματικά με στόχο την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Ξεκινώντας ως ένα δίκτυο mentoring αποκλειστικά για γυναίκες, οι WoT έχουν επεκτείνει τη δράση τους σε πολύ περισσότερους τομείς, ακολουθώντας τις κοινωνικές αλλαγές στο πεδίο της ισότητας των φύλων. Και είμαστε πολύ χαρούμενες που τις έχουμε στο πλευρό μας. 

Οι Wot, μέσα από άρθρα τους και κυρίως μέσα από μέσα από τη νέα εβδομαδιαία στήλη #AskTheMentor, οι μέντορες του Women On Top, θα απαντούν κάθε εβδομάδα σε ερωτήσεις που απασχολούν τις αναγνώστριες του LadyLike, μέσω της ανοιχτής φόρμας ερωτήσεων στους ιστότοπους του LadyLike και του WoT. Κάνοντας το πρώτο απαραίτητο focus σε ερωτήσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, όπως «Θέλω να φτιάξω μια δική μου επιχείρηση, αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πού μπορώ να απευθυνθώ για να βοηθηθώ στην έναρξη και το στήσιμο;» η στήλη θα επεκταθεί σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν μια γυναίκα στην επαγγελματική της ζωή. 

Kάθε μέρα και μερικές ακόμα ιστορίες επιχειρηματιών γένους θηλυκού. Stay tuned!