ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ισχυρές γυναίκες δίνουν μαθήματα αυτοπεποίθησης

AP Photo/John Minchillo

Η αυτοαξία ως έννοια, αλλά και ως βίωμα βασίζεται σε δυο πολύτιμες αρετές, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό δεν είναι ένα γενικευμένο χαρακτηριστικό που αναφέρεται σε όλες τις πλευρές της ζωής και είναι δύσκολο να κατακτηθεί.

Γυναίκες με επιρροή αναδεικνύονται σε σύγχρονα πρότυπα και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. Όλες εκείνες που τα έχουν καταφέρει περίφημα παρά τα εμπόδια μπορούν να μιλήσουν μέσα μας και να μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα μικρό βήμα προς τα πάνω.

Γυναίκες που δίνουν έμπνευση. Γυναίκες που είναι εκεί για να μας θυμίζουν πως το πείσμα, η θέληση, η δύναμη αλλά και η κοπιώδης δουλειά αποφέρουν καρπούς. Το συνέδριο του Game Changer είναι αφιερωμένο σε όλες αυτές. ”Women of Influence” με πολύτιμες συμβουλές για όλες εμάς.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την 24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας, Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ. στις 5 Φεβρουαρίου στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για να παρακολουθήσεις κορυφαίες προσωπικότητες της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συζήτηση για τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του συνεδρίου είναι οι: Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Xρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας, Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού, Όμιλος ΟΤΕ, Μιχάλης Μασουράκης, Επικεφαλής Οικονομολόγος, ΣΕΒ, Δόμνα Μηχαηλίδου, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα μεταρρυθμίσεων, Τερέζα Μεσσάρη, Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών, Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, Μανώλης Θεοδωράκης, HR Director Greece & Balkans, Toyota Hellas, Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navigator Shipping Consultants,  Charlotte Sammelin, Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Μαρία Παπάζογλου, Carreer & Life Coach.

Να θυμάσαι πάντα πως μία και μόνο κουβέντα μπορεί να είναι ικανή να σου αλλάξει τρόπο σκέψης, νοοτροπία, ίσως και ζωή. 10 διάσημες ατάκες αποκαλύπτουν το μυστικό του δυναμισμού και της αυτοπεποίθησής τους.

Matt Sayles/Invision/AP

Όταν δεν αισθάνομαι καλά κάνω μία ερώτηση στον εαυτό μου. ‘Τι θα κάνεις με αυτό;’ Χρησιμοποιώ την αρνητικότητά μου για να τροφοδοτήσω την αντίδραση που θα με κάνει καλύτερη.

Beyoncé Knowles

Richard Shotwell/Invision/AP

Θυμάμαι να με κοιτάζω στον καθρέφτη και να βλέπω ένα όμορφο παιδί. Όλοι ήταν πολύ τυχεροί που με κοιτούσαν. Βέβαια, όσο τα χρόνια περνούσαν αυτό σταμάτησε αλλά πάντα κρατώ την ανάμνηση εκείνου του μικρού παιδιού μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου.

Lena Dunham

AP Photo/Reed Saxon

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με την αλλαγή είναι πρόκληση. Είναι σημαντικό να παίρνεις την κριτική στα σοβαρά αλλά όχι προσωπικά. Να μάθεις να είσαι πρόθυμη να ακούς αλλά ικανή να αξιολογείς από πού έρχεται κάθε κριτική.

 Hillary Clinton

AP Photo/Rick Rycroft

Πίστεψε στον εαυτό σου. Ακόμα κι αν δεν το κάνεις, να προσποιηθείς και κάποια στιγμή θα το καταφέρεις.

Venus Williams

AP Photo

Σε όλες τις κοπέλες οι οποίες θεωρούν τον εαυτό τους παχύ επειδή τα ρούχα τους δεν είναι νούμερο 0, να ξέρετε ότι εσείς είστε οι όμορφες και η κοινωνία είναι που είναι άσχημη.

Marilyn Monroe

Jordan Strauss/Invision/AP

Την επόμενη φορά που θα κοιταχτείς στον καθρέφτη, προσπάθησε να ξεχάσεις την ιστοριούλα που λέει ότι είσαι πολύ χοντρή ή πολύ χλωμή, πολύ μαυριδερή ή πολύ ηλικιωμένη, ότι τα μάτια σου είναι πολύ μικρά ή η μύτη σου μεγάλη. Απλά κοίταξε το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Όταν ξεχάσεις την κριτική, αυτό που θα δεις θα είναι απλά ο εαυτός σου.

Oprah Winfrey

Arthur Mola/Invision for The Hollywood Reporter/AP Images

Οι άνθρωποι συνήθως λένε ότι η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι του παρατηρητή και εγώ λέω ότι το πιο απελευθερωτικό στοιχείο της ομορφιάς είναι να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι ο παρατηρητής. Αυτό μας εξουσιοδοτεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά σε μέρη όπου όλοι οι άλλοι δεν θα τολμούσαν καν να κοιτάξουν, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού των ίδιων μας των εαυτών.

Salma Hayek

AP Photo

Η γυναίκα είναι σαν ένα φακελάκι τσαγιού. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατή είναι μέχρι να μπει μέσα σε καυτό νερό.

Eleanor Roosevelt

AP Photo/Richard Drew, File

Ποτέ δεν έχω γνωρίσει κάποια γυναίκα που δεν είναι δυνατή, αλλά μερικές φορές δεν το αφήνουν να βγει προς τα έξω. Μετά συμβαίνει κάτι τραγικό και ξαφνικά όλη αυτή η δύναμη απελευθερώνεται. Το μήνυμά μου είναι άσε τη δύναμή σου να βγει προς τα έξω, πριν την τραγωδία.

Diane von Furstenberg

AP Photo/Gillian Allen

Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ ασήμαντη για να επιβληθείς, δοκίμασε να πας για ύπνο μ’ ένα κουνούπι.

Αnita Roddick

Το επόμενο συνέδριο της σειράς Game Changer με τίτλο Women of Influence, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/John Minchillo