ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γιορτή του Πατέρα: Υπέροχες εξομολογήσεις διάσημων μπαμπάδων για την πατρότητα

www.instagram.com/ricky_martin/

Η Γιορτή του Πατέρα ειίναι φέτος την Κυριακή 20 Ιουνίου. Εμπνεύστριά της ημέρας αυτής, είναι η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ–Ντοντ που ήθελε να τιμήσει τιμήσει τον πατέρα της και βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του εν λόγω πολέμου. Ο εορτασμός έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον.

Η Γιορτή του Πατέρα είναι μία (ακόμα) ευκαιρία να πούμε στους μπαμπάδες μας πόσο πολύ τους αγαπάμε και πόσο πολύ τους ευχαριστούμε για όσα έχουν κάνει για εμάς.

Οι διάσημοι μπαμπάδες δεν χάνουν ευκαιρία να μιλούν για τα παιδιά τους και την ουσιαστική αξία της πατρότητας. Συγκεντρώσαμε τις πιο τρυφερές εξομολογήσεις τους.

Barack Obama

«Κάθε πατέρας έχει μια θεμελιώδη υποχρέωση να είναι σωστός απέναντι στο παιδί του. Από όλα όσα έχω κάνει στη ζωή μου, πιο περήφανο από όλα με κάνει που είμαι πατέρας της Sasha και της Malia».

Ryan Reynolds

Η Γιορτή του Πατέρα Ryan Reynolds Tommaso Boddi/WireImage/Getty Images/Ideal Image

«Δεν χρειάζεται να προετοιμαστώ για να μην με “τυλίξει” η κόρη μου. Μου έχει πάρει το μυαλό από τη μέρα που ήρθε στον κόσμο».

David Beckham

«Η αγάπη για την κόρη μου δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή για τους γιους μου, είναι απλά διαφορετική. Με τα αγόρια είναι αλλιώς. Όταν είναι μικρά μπορείς παίζοντας να τα ρίξεις κάτω και μετά εκείνα θα σηκωθούν και θα είναι εντάξει. Από την άλλη, η Harper, χτυπάει έστω και λίγο και βάζει αμέσως τα κλάματα. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω μια κόρη. Είναι υπέροχο να βλέπω τα αγόρια να παίζουν μαζί της. Μόλις μπαίνουν στο δωμάτιό της, το πρόσωπό της φωτίζεται».

Will Smith

«Όταν έγινα μπαμπάς, για πρώτη φορά, αισθάνθηκα ελεύθερος. Ελεύθερος να τα μεγαλώσω όπως ήθελα εγώ και η μητέρα τους. Γι’ αυτό, το πιο σημαντικό μάθημα που θέλω να τους διδάξω είναι ότι η ελευθερία είναι το μεγαλύτερο αγαθό».

Chris Martin

«Οι άνδρες πρέπει πάντα να αλλάζουν τις πάνες. Είναι μία πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Είναι ένας διανοητικός καθαρισμός. Είναι σαν να πλένεις πιάτα, αλλά φαντάσου ότι τα πιάτα είναι τα παιδιά σου, έτσι αγαπάς πραγματικά τα πιάτα».

John Legend

«Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά περπατάνε και τα αγαπάς. Τα λατρεύεις, γιατί άπλα ήρθαν στη ζωή σου».

Πρίγκιπας Harry

Γιορτή του Πατέρα Toby Melville/Pool/Samir Hussein/WireImage

«Τη στιγμή που γίνεσαι πατέρας, όλα πραγματικά αλλάζουν όντως. Δεν μπορούμε να ”κλέψουμε” το μέλλον τους. Πραγματικά δεν πρέπει. Δεν είναι αυτή η δουλειά για την οποία είμαστε εδώ. Πάντα πίστευα ότι ευτυχώς μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας ένα κόσμο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε εμείς. Για μένα, έχει να κάνει με το να βάζεις τις πράξεις μπροστά από τα λόγια».

Πρίγκιπας William

«Είμαι προσηλωμένος στον ρόλο μου ως πατέρας. Είμαι ένας νέος μπαμπάς και παίρνω πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις μου. Θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι και να θέλουν να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους».

Ryan Gosling

Γιορτή του Πατέρα Matt Crossick/PA Images via Getty Images/Getty Images/Ideal Image

«Όταν βλέπεις τα παιδιά σου συνειδητοποιείς ότι αξίζουν σπουδαίους γονείς. Έπειτα με βάση τους κανόνες πρέπει να προσπαθήσεις να γίνεις το άτομο που αξίζουν».

Chris Hemsworth

«Μόλις έγινα μπαμπάς, βγήκε ξανά το παιδί από μέσα μου. Θυμήθηκα όλα όσα έκανα, όταν ήμουν και εγώ μικρός και μπορώ να πω ότι το διαλύσαμε το σπίτι».

Tom Hardy

Γιορτή του Πατέρα Max Mumby/Indigo/Getty Images/Ideal Image

«Κυριαρχεί η άποψη ότι για να φροντίσεις κάποιον άλλο, πρέπει πρώτα να φροντίζεις πραγματικά τον εαυτό σου. Ήμουν υγιής και είχα ήδη κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου αλλά δεν είχα μία άγκυρα. Ένα παιδί είναι η άγκυρα».

Denzel Washington

Γιορτή του Πατέρα Erik Voake/Getty Images for WarnerMedia/Ideal Image

«Οι πιο δυνατοί και σκληροί άνδρες έχουν συμπόνια. Δεν είναι άκαρδοι και ψυχροί, όπως φαντάζουν. Πρέπει να είσαι αρκετά άνδρας για να δείξει τα συναισθήματα σου- να φροντίσεις τους ανθρώπους και τα παιδιά σου».

Jimmy Fallon

«Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Μόνο τα παιδιά. Είναι το μόνο για το οποίο νοιάζομαι. Τα μωρά μου και προφανώς και η γυναίκα μου είναι το μόνο που σκέφτομαι συνεχώς, όταν λείπω για δουλειά».

Idris Elba

«Βλέπω την κόρη μου να θέλει να είναι όπως τα άλλα παιδιά και να εκνευρίζεται που δεν είναι. Αλλά πάντα προσπαθώ να της δώσω την ιδέα ότι είναι τέλεια, όπως ακριβώς είναι».

Ricky Martin

Μετά τον ερχομό των παιδιών μου έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή μου. Νιώθω ευλογημένος που βρήκα αυτό που με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Δεν ήθελα τα δίδυμα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον με ψέματα, ή να νομίζουν πως είναι κακό το να είσαι gay».

Neil Patrick Harris

«Όσο περισσότερο μεγαλώνουν τόσο περισσότερο χαίρομαι που είμαι πατέρας».

Kanye West

«Ένα από τα πράγματα που έκανα ήταν ότι ήμουν απλά προστατευτικός. Μπορούσα να κάνω τα πάντα για να προστατεύσω τα παιδιά μου. Τόσο απλό».

Hugh Jackman

«Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο εκπληκτικό είναι το συναίσθημα και πόσο γεμίζει την καρδιά σου, πόσο σε αγχώνει, πόσο σε εκνευρίζει. Νιώθεις τόσο ζωντανός που είσαι γονιός».

Brad Pitt

Γιορτή του Πατέρα Jun Sato/WireImage/Getty Images/Ideal Image

«Η πατρότητα είναι το παν. Η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο και η πιο ανταποδοτική. Το να επιστρέφεις στο σπίτι, να τρως με τα παιδιά, να προσπαθείς να τα βάλεις σε τάξη και να συνεχίσεις να έχεις ενέργεια. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο γεμάτος νιώθω με αυτό».