ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Gianna Bryant – Kobe Bryant: Οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως είχαν την πιο τρυφερή σχέση

Τον Ιούλιο του 2018 παρακολούθησαν μαζί αγώνες κολύμβησης. AP Photo Chris Carlson

Ανάμεσα στα θύματα του θανατηφόρου δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του Kobe Bryant, βρισκόταν η 13χρονη κόρη του Gianna. Καλύτερα ίσως θα έπρεπε να γράψουμε: «Η 13χρονη αδυναμία του». Η Gianna ήταν το κορίτσι του μπαμπά και ο Kobe Bryant ήταν ο μπαμπάς της. Αυτός ο μπαμπάς πρότυπο για εκείνη, που κληρονόμησε το ταλέντο του στο μπάσκετ που κληρονόμησε το πάθος του. Αυτή η κόρη που τον έκανε να συνεχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ μετά την αποχώρηση του από τα γήπεδα. Αυτοί οι δυο που θα συνεχίσουν να κρατιούνται χέρι χέρι αιωνίως.

Ο ερχομός της Gianna στον κόσμο

Ο Kobe Bryant γνώρισε τη σύζυγό του, Valerie, όταν εκείνη ήταν 17 ετών κι εκείνος 21. Αρραβωνιάστηκαν μετά από 6 μήνες σχέσης, ενώ εκείνη πήγαινε ακόμα σχολείο. Η πρωτότοκη κόρη τους, Natalia, ήρθε στον κόσμο το 2003. Η Gianna ήρθε στον κόσμο αργότερα, το 2006, ενώ η μητέρα της έναν χρόνο νωρίτερα είχε αποβάλλει ένα ακόμα παιδί. Το παράδοξο με τη γέννησή της ήταν ότι είχε 6 λεπτά μόνο διαφορά με το 6 παιδί του Shaquille O’Neal. Κι εκείνο ήταν κορίτσι.

Gianna Bryant Cobe Σε αγώνα του 2009. / AP Photo, file / David J. Phillip
Σε αγώνα του 2009.

Η Gianna και το μπάσκετ

Η Gianna μαζί με τη μητέρα της και την αδερφή της, βρισκόταν συχνά στο γήπεδο για να υποστηρίξει τους Lakers στους οποίους αγωνιζόταν ο “Black Mamba”. Αυτό ήταν το παρατσούκλι που είχε δώσει ο Bryant στον εαυτό του.

H Gianna αγαπούσε το γήπεδο, το παιχνίδι και το να χάνεται στην αγκαλιά του γιγαντιαίου μπαμπά της μετά τη λήξη των αγώνων. Καμιά φορά από την πρώτη σειρά όπου καθόταν μπορούσε να τον αγγίξει και στα διαλείμματα των αγώνων. Ήταν η μεγάλη του χαρά και αυτό φαίνεται σε κάθε φωτογραφικό τους κλικ στο γήπεδο.

Gianna Bryant Cobe Ένα φιλί απο την μεγάλη του αγάπη. / Kevork Djansezian / AP Photo
Ένα φιλί απο την μεγάλη του αγάπη.
Gianna Bryant Cobe To 2013 o Kobe Bryant με την Gianna στο ημίχρονο του αγώνα NBA All-Star. / Pat Sullivan / AP Photo
To 2013 o Kobe Bryant με την Gianna στο ημίχρονο του αγώνα NBA All-Star.
Στιγμιότυπο από αγώνα του 2015. / Invision/AP / John Salangsang
Στιγμιότυπο από αγώνα του 2015.
Gianna Bryant Cobe Τον Δεκέμβριο του 2015 στο γήπεδο των Lakers. / AP Photo / Winslow Townson
Τον Δεκέμβριο του 2015 στο γήπεδο των Lakers.

Το πάθος του για το μπάσκετ κληροδοτήθηκε αυτούσιο στην Gianna. Όπως είχε πει ο πατέρας της σε συνέντευξή του ήθελε να παίξει για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου του Connecticut. Ναι ήταν μόνο 13 αλλά το πλάνο της για το μέλλον το είχε ήδη χαράξει. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια.

Mamba Sports Academy

Η σχολική ομάδα της Gianna προπονούνταν στην Ακαδημία που είχε ιδρύσει ο πατέρας της, από τον ίδιο τον Kobe Bryant. Το video που τον έδειχνε να δίνει οδηγίες στη Gianna, σχολιάζοντας έναν αγώνα και εκείνη να γελάει έχει ήδη γίνει viral.

Πριν προλάβεις να σκεφτείς ότι είναι λογικό να ονειρεύεται να ασχοληθεί με το μπάσκετ, αφού ο πατέρας της είχε ακαδημία, θα σου πω ότι η Gianna ήταν ουσιαστικά ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το 2018. Ο Kobe Bryant αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 2016. Ωστόσο η Gianna κράτησε μέσα του ζωντανό το μπάσκετ.

«Δεν κάθομαι εγώ εκεί ως αθλητής. Δεν έχει να κάνει με μένα και μου αρέσει αυτό. Έχει να κάνει με εκείνη, περνούσε τόσο καλά», είχε πει για το γεγονός ότι ανέλαβε τη σχολική ομάδα. Με την Gianna τη μοιραία στιγμή του θανάτου τους, επέστρεφαν με το ιδιωτικό ελικόπτερο του Kobe Bryant στο Los Angeles για να συμμετέχουν σε ένα ακόμα τουρνουά μπάσκετ νέων της Mamba Sports Academy.

Ο χαζομπαμπάς Kobe Bryant

Tο μπάσκετ ήταν η κόλλα που τους κρατούσε ενωμένους σε όλες τους τις δραστηριότητες. Η συνήθεια του να βλέπουν αγώνες μαζί (και όχι μόνο αγώνες μπάσκετ), έγινε αγαπημένη τους. Συχνά ο φακός των paparazzi θα έβρισκε στις κερκίδες τον Kobe και δίπλα του, όχι πια όλη του την μεγάλη οικογένεια (απέκτησε δύο ακόμα κόρες με την Valerie), αλλά τον άνθρωπο που μπορούσε να μιλήσει στη γλώσσα του. Την Gianna.

Παρακολουθώντας αγώνα της ομάδας του Connecticut, όπου ονειρευόταν να αγωνιστεί η Gianna. Η φωτογραφία, μία από τις πιο πρόσφατές τους τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2019. / AP Photo / Jessica Hill
Παρακολουθώντας αγώνα της ομάδας του Connecticut, όπου ονειρευόταν να αγωνιστεί η Gianna. Η φωτογραφία, μία από τις πιο πρόσφατές τους τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2019.

Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση στο Los Angeles τον Δεκέμβριο του 2019. / AP Photo / Michael Owen Baker

Gianna Bryant Cobe Η Gianna Maria-Onore Bryant. όπως ήταν το πλήρες όνομά της, κάθεται στους ώμους του Kobe, καθώς παρακολουθούν γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου, το 2014, στο San Diego. / Lenny Ignelzi, file / AP Photo
Η Gianna Maria-Onore Bryant. όπως ήταν το πλήρες όνομά της, κάθεται στους ώμους του Kobe, καθώς παρακολουθούν γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου, το 2014, στο San Diego.
Gianna Bryant Cobe Μαζί τον Ιούλιο του 2018. / AP Photo/ / Chris Carlson
Former Los Angeles Laker Kobe Bryant and his daughter Gianna watch the U.S. national championships swimming meet Thursday, July 26, 2018, in Irvine, Calif. (AP Photo/Chris Carlson)

Οι φορές που βρισκόταν στο γήπεδο, ακόμα και μαζί της ήταν πάντως λιγοστές. Κι αυτό γιατί μετά το μπάσκετ o Kobe είχε μάθει να χαίρεται τις τέσσερις κόρες του. «Έχω μια ζωή και μια ρουτίνα στο σπίτι. Έπαιζα 20 χρόνια και μου έλειψαν οι οικογενειακές στιγμές. Το να πάω ως το Staples Center, σημαίνει ότι χάνω μια ευκαιρία να περάσω ένα βράδυ με τα παιδιά μου και πλέον ξέρω πόσο γρήγορα περνά ο καιρός. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι τις στιγμές που λείπω από αυτά είναι επειδή πραγματικά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Θέλω να είμαι με τα παιδιά μου περισσότερο από το κάθε τι», έλεγε.

Η Gianna «το είχε»

Η υπερηφάνειά του για εκείνη δεν θα μπορούσε να εκφραστεί με καλύτερο τρόπο παρά μέσα από το video από την συνέντευξή του στον Jimmy Kimmel. Εκεί ο Kobe είχε μιλήσει για την Gianna. Τη Gigi του όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά.

«Το καλύτερο είναι όταν βγαίνουμε έξω και οι fans έρχονται προς το μέρος μου και εκείνη στέκεται δίπλα μου. Εκείνοι μου λένε, “πρέπει να κάνεις ένα αγόρι, με την γυναίκα σου πρέπει να κάνετε έναν γιο,κάποιος πρέπει να συνεχίσει την παράδοση”. Τότε εκείνη τους λέει, “Το’ χω”. Και εγώ συμφωνώ, “ναι το έχεις”», έλεγε γελαστός ο Kobe Bryant. Για εκείνον το φύλο δεν είχε καμία σημασία στο τι μπορεί να πετύχει η Gianna ως αθλήτρια. Το μόνο που είχε σημασία ήταν το γεγονός ότι αγαπούσε αυτό που έκανε.

«Είναι φοβερό να βλέπω τις κινήσεις της και κάποιες εκφράσεις της. Είναι χάσιμο το πως δουλεύουν τα γονίδια» έλεγε στους Los Angeles Times ο ίδιος. Τόνιζε ότι η κληρονομιά του ήταν σε καλά χέρια με εκείνη. Εκείνη ήταν «Το κάτι διαφορετικό», είχε πει.

Η κληρονομιά έμεινε στη μέση. Αλλά η αγάπη των δυο τους συνεχίζει να καλύπτει τον κόσμο. Να περνάει σε έναν άλλο και να μετουσιώνεται στην πιο τρυφερή ενέργεια που γνώρισες ποτέ. Κι αυτή η ενέργεια θα μείνει για πάντα εδώ, ακόμα κι αν εκείνοι έχουν φύγει.