Πέθανε ο Μίνως Κυριακού

Σε ηλικία 75 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ισχυρός άντρας του ομίλου Ant1, Μίνως Κυριακού.

Ο εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας, Μίνως Κυριακού, με εκτενή δραστηριότητα και ισχυρή παρουσία και στο χώρο των ΜΜΕ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Μεταξύ άλλων, ήταν πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ομίλου ANT1, ιδιοκτήτης των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Ως γόνος οικογένειας εφοπλιστών, ασχολήθηκε με τη ναυτιλία από τα 17 του χρόνια, ενώ σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Παράλληλα, το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στο χώρο των ΜΜΕ άρχισε να δραστηριοποιείται στα τέλη της δεκαετίας του '80, ιδρύοντας το ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 Fm στους 97.2 (σημερινός Easy). Το 1989 εγκαινίασε και τον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1, ενώ η ίδρυση του ομίλου ANT1 πραγματοποιήθηκε το 1999, σηματοδοτώντας μια αδιάκοπη παρουσία στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια έως και σήμερα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει τα εξής: "Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα. Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού. Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2. Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1".

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ