ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Michelle Obama έκανε την πιο σωστή τοποθέτηση για τον Donald Trump

"Ξέρω ότι είναι προεκλογική καμπάνια, αλλά το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την πολιτική" είπε στην τελευταία ομιλία της το απόγευμα της Πέμπτης η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, σχολιάζοντας μ' αυτό τον τρόπο την εξοργιστικά σεξιστική συμπεριφορά του υποψήφιου Ρεπουμπλικανού Donald Trump, η οποία κορυφώθηκε στο τελευταίο βίντεο όπου ο ξανθός Αμερικανός τραμπούκος καυχιέται για το πώς πρέπει να χουφτώνεις τις γυναίκες στα γεννητικά τους όργανα. Οι καταγγελίες πλέον εναντίον του βγαίνουν στη δημοσιότητα σχεδόν ανεξέλεγκτα με την περίπτωση του κυρίου πλέον να θορυβεί υπερβολικά, αν όχι ν' ανατριχιάζει.

Η Michelle Obama λοιπόν εννοείται πώς έλαβε θέση, απόλυτα λογικά και ψύχραιμα. Άλλωστε οποιοσδήποτε αντίλογος στα χαΐρια του Trump δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά πλέον επιτακτικός. Αυτονόητος.

“Είναι θέμα βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι δυνατοί άντρες που αποτελούν πρότυπα δεν αισθάνονται ποτέ την ανάγκη να υποβιβάζουν τις γυναίκες για να νιώσουν πιο ισχυροί. Το γεγονός ότι σ’ αυτές τις εκλογές είναι υποψήφιος ένας άνθρωπος που στην πορεία της ζωής του και στο πλαίσιο μιας προεκλογικής καμπάνιας έχει πει τέτοια πράγματα για τις γυναίκες, τα οποία δεν θέλω να επαναλάβω εδώ σήμερα, είναι σοκαριστικό κι εξευτελιστικό. Την περασμένη βδομάδα τον είδαμε να υπερηφανεύεται επειδή έχει επιτεθεί σεξουαλικά σε γυναίκες”.