ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

"Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν”, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός πέθανε σε ηλικία 99 ετών, στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αφού τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και βρισκόταν στο σπίτι υπό ιατρική παρακολούθηση.

Την Τρίτη θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη στις 15.00, και την Πέμπτη το απόγευμα θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 18 Οκτωβρίου 1918. Κατάγεται από οικογένεια με μακρά πολιτική παράδοση, ενώ ο γιος του και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κανόνιζε έτσι τις υποχρεώσεις του, ώστε να βρίσκεται όσο περισσότερο μπορεί στο πλευρό του πατέρα του.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις 31 Μαρτίου 1946, ξεκινώντας την πολιτική του καριέρα ως ο νεότερος βουλευτής της πρώτης μεταπολεμικής Βουλής, σε ηλικία 28 ετών.

Kεντρική φωτογραφία: NDP PHOTO AGENCY