CELEBRITIES

7 (πολύ) διάσημοι άνθρωποι που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και δεν είναι ηθοποιοί

@2023 Andrew Harnik, File/AP Images

Αυτό που είναι σπουδαίο με την υποκριτική τέχνη είναι ότι είναι ένα πεδίο ανοιχτό στους πειραματισμούς. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αυτό το πεδίο τέχνης ακόμα κι αν δεν έχει λάβει κάποια επαγγελματική εκπαίδευση γι’ αυτό. Το αν θα τα καταφέρει ή αν θα δεχτεί σκληρή κριτική είναι ένα θέμα βέβαια. Οι διάσημοι άνθρωποι που θα δεις σε αυτή τη λίστα έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και δεν είναι ηθοποιοί. Για κάποιους αυτό έγινε η αρχή μίας νέας καριέρας. Για άλλους ήταν απλά πείραμα.

Οι πολύ διάσημοι άνθρωποι που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και δεν είναι ηθοποιοί, όπως θα δεις παρακάτω, είναι αρκετοί. Μπορεί να μην αναδείχθηκαν όλοι ως τρομερά ταλέντα που κέρδισαν και Όσκαρ, σίγουρα όμως όλοι απέδειξαν ότι είχαν το θάρρος να εκτεθούν σε ένα νέο εκφραστικό πεδίο, όπως είναι ο κινηματογράφος. Γι’ αυτό και μόνο τούς αξίζει ένα μπράβο.

Jimmy Fallon – Fever Pitch

Πριν ξεκινήσει να παρουσιάζει τη δική του εκπομπή, ο Jimmy Fallon πρωταγωνίστησε στην ταινία Fever Pitch, που εξιστορεί τις περιπέτειες ενός δασκάλου και φανατικού οπαδού της ομάδας Boston Red Sox, του Ben Wrightman. Τον υποδύεται ο Fallon, ο οποίος στην ταινία γνωρίζει και ερωτεύεται την Lindsay Meeks, που ενσάρκωσε η Drew Barrymore. Η καριέρα της και η αφοσίωσή του στην ομάδα του έρχονται σε σύγκρουση σε αυτή τη ρομαντική κομεντί. Ο Jimmy Fallon δέχτηκε καλές κριτικές για την ερμηνεία του στην ταινία.

Björk – Dancer in the Dark

Η Björk υποδύεται τη Selma Jezkova, μία μετανάστρια από την Τσεχία στις ΗΠΑ που έχει φτάσει στη χώρα μαζί με τον 12 ετών γιο της. Ζουν σε συνθήκες φτώχειας και η ηρωίδα που υποδύεται η Björk δουλεύει σε ένα εργοστάσιο μαζί με την καλή της φίλη Kathy (Catherine Deneuce). Η μόνη της λύτρωση είναι το πάθος της για τη μουσική και τα μιούζικαλ του Hollywood στα οποία συχνά ονειρεύεται ότι παίζει. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η φτώχεια της χειροτερεύει καθώς χάνει την όρασή της. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν ένας γείτονας την κατηγορεί ότι προσπάθησε να τον κλέψει, ενώ είχε γίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η ταινία του Lars Von Trier βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2000 και η Björk πήρε βραβείο για την ερμηνεία της. Μας χάρισε επίσης τη μοναδική εμφάνιση της Björk με κοστούμι κύκνου στα Όσκαρ της ίδιας χρονιάς όπου ήταν υποψήφια για το τραγούδι I’ ve Seen It All, παρόλο που έχασε από το Things Have Changed του Bob Dylan για την ταινία Wonder Boys.

H Björk συμμετείχε σε δύο ακόμα ταινίες μετά από αυτήν (Drawing Restraint 9 και The Northman), ενώ το 2017 σε ανάρτησή της στο Facebook κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από έναν «Δανο σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάστηκα» χωρίς να κατονομάσει τον Trier.

Eminem – 8 Mile

Το ντεμπούτο του Eminem στον κινηματογράφο ήταν το εν μέρει αυτοβιογραφικό δράμα 8 Mile, στο οποίο ο ράπερ υποδύεται τον Jimmy “B- Rabbit” Smith Jr, έναν ανειδίκευτο εργάτη που ονειρεύεται να γίνει ράπερ, αλλά ζει σε ένα τροχόσπιτο με τη δυσλειτουργική οικογένειά του. Η ταινία είχε αρκετά rap battles με πιο αξιομνημόνευτο αυτό στο φινάλε, όπου ο Jimmy εισβάλει και κατατροπώνει τα μέλη μίας συμμορίας που ταλαιπωρεί τη γειτονιά του και κερδίζει τον σεβασμό όλων όσοι αμφέβαλλαν για την ικανότητά του εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του.

Tyra Banks – Life Size

Η Tyra Banks συμπρωταγωνίστησε με τη Lindsay Lohan στην τηλεταινία Life Size, μία κωμωδία φαντασίας για όλη την οικογένεια. Η Tyra Banks είναι η Eve, η κούκλα της Casey που ζωντανεύει όταν η τελευταία προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή τη νεκρή μητέρα της. Η Eve που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει πραγματική ζωή, χρειάζεται την βοήθεια της Casey και του πατέρα της, Ben (Jere Stuart) για να μάθει πώς είναι να ζεις.

Mariah Carey – Precious

Κι όμως η Mariah Carey έχει παίξει σε δραματική ταινία. H ταινία Precious αφηγείται την ιστορία της Claireece Precious Jones (Gabourey Sidibe) μίας αναλφάβητης 16χρονης που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο παιδί της είναι αποτελέσματα βιασμών από τον πατέρα της.

Η Mariah Carey υποδύεται την κοινωνική λειτουργό Ms. Weiss, που μαθαίνει για την κακοποίηση που έχει υποστεί και την απομακρύνει από την εξίσου κακοποιητική μητέρα της, και την παίρνει να ζήσει μαζί της για να της δώσει την ελευθερία να κάνει τις δικές της επιλογές στη ζωή.

Oprah Winfrey – The Colour Purple

Η Oprah Winfrey ήταν μία από τις τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας The Colour Purple, που αφηγείται τις ιστορίες Αφροαμερικανών που έζησαν τον 20ο αιώνα στην πολιτεία της Georgia. Τόσο η Sofia που υποδύεται, όσο και η Celie Harris (Whoopi Goldberg) και η Nettie Harris (Akosua Busia) είναι θύματα κακοποίησης που επιλέγουν να μην αφήσουν τις τραγωδίες της ζωής τους να ορίσουν το μέλλον που θέλουν να ζήσουν. Η Oprah Winfrey ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της.

Lady Gaga- A star is born

Κι ένα αστέρι γεννήθηκε και στον κινηματογράφο όταν η Lady Gaga πρωταγωνίστησε στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bradley Cooper. Η Lady Gaga υποδύθηκε την Ally Maine μία τραγουδίστρια που είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα όνειρά της μέχρι που γνωρίζει τον τραγουδιστή Jack Maine (Bradley Cooper). H Lady Gaga κέρδισε Όσκαρ για το τραγούδι Shallow, ενώ μία νέα καριέρα ανοίχτηκε μπροστά της.

Από τότε έχει υποδυθεί την Patrizia Reggiani στην ταινία House of Gucci, ενώ ενσαρκώνει και τη Harley Quin στην ταινία Joker: Folie a Deux που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2024.