ΘΕΑΤΡΟ

10 θεατρικές παραστάσεις για να δεις με το παιδί σου το σαββατοκύριακο

Στιγμιότυπο από την παράσταση Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου, στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Τζούλια Χατζηκωστάκη

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ και μαζί του ήρθαν και οι ανανεωμένες μας θεατρικές προτάσεις για το σαββατοκύριακο. Αυτό το σαββατοκύριακο (όπως συμβαίνει πιθανότατα και σε όλα τα σαββατοκύριακά σου αν είσαι γονιός) στο επίκεντρο είναι τα παιδιά. Οι θεατρικές παραστάσεις αυτής της εβδομάδας είναι παιδικές και αποτελούν μία ιδανική επιλογή για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου είτε αυτό είναι βρέφος, είτε νήπιο, είτε μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι προτάσεις που θα βρεις παρακάτω σε καλούν να απολαύσεις τη μαγεία του θεάτρου μαζί με τους πιο αυθόρμητους και ειλικρινείς θεατές, τα παιδιά. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 10 θεατρικές παιδικές παραστάσεις συγκεντρώσαμε, για να διαλέξεις αυτή που θα δεις μαζί με το παιδί σου αυτό το σαββατοκύριακο. Κλείσε τα εισιτήριά σας και σύστησε στο παιδί σου έναν κόσμο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, τον κόσμο της τέχνης.

Όλιβερ Τουίστ – Θέατρον Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

θεατρικές παραστάσεις παιδί

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού φιλοξενείται για 2η χρονιά το έργο Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο ηθοποιών.

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ο ήρωας-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν ζοφερό και άδικο κόσμο. Ο Ντίκενς, μέσα από αυτό το έργο του, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του στην Αγγλία, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν σε απόλυτη φτώχεια, σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Ο Ντίκενς καταλήγει με μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει.

Ο Όλιβερ Τουίστ (Κωνσταντίνος Τσουμπάρης) είναι ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι το οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο μιας επαρχιακής πόλης της Αγγλίας. Τα δέκα χρόνια παραμονής του εκεί, ο Όλιβερ ανέχεται τη βίαιη συμπεριφορά του επιστάτη, κύριου Μπαμπλ (Κωνσταντίνος Μουταφτσής) καταφέρνοντας όμως να κρατήσει αναμμένη μέσα του τη φλόγα της αγάπης και της ελπίδας.

Μια μέρα ο Όλιβερ καταφέρνει να νικήσει τον φόβο του και να ζητήσει λίγο περισσότερο φαγητό για εκείνον και τα άλλα πεινασμένα ορφανά κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κακός επιστάτης να τον πουλήσει στον κ. Σάουερμπερι ως βοηθό του στο γραφείο τελετών. Εκεί, ο Όλιβερ βιώνει ξανά σωματική και ψυχολογική βία κι ένα βράδυ το σκάει με προορισμό το μακρινό Λονδίνο. Φτάνοντας στη μεγαλούπολη γνωρίζει τον Ατσίδα (Ρίνος Τζάνι) ο οποίος τον σαγηνεύει με τη μαεστρία του και τον εντάσσει στη συμμορία του τρομερού Φάγκιν (Δημήτρης Πιατάς).

Ο Όλιβερ, δίπλα στον Φάγκιν και τη συμμορία του, στον Μπιλ Σάικς (Κωνσταντίνος Κάππας) και στη Νάνσυ (Άννα Φιλιππάκη), γνωρίζει τον υπόκοσμο του Λονδίνου και μαθαίνει τα κόλπα και τους κώδικές του. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αυτό που σώζει τον Όλιβερ από το δυστοπικό μέλλον που γιγαντώνεται μπροστά του, είναι ο κύριος Μπράουνλοου (Αλμπέρτο Εσκενάζη) και η οικονόμος του η κυρία Μπέντγουικ (Νίκη Παλληκαράκη), οι οποίοι του προσφέρουν την προοπτική μιας όμορφης οικογένειας. Κι αυτή την οικογένεια, ο Όλιβερ Τουίστ, την λαχταρά!

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Νίκη Παλληκαράκη, Κώστας Κάππας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Άννα Φιλιππάκη, Ρίνο Τζάνι

Όλιβερ Τουίστ ο Κωνσταντίνος Τσουμπάρης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 14.30 και Κυριακή στις 11.30

Εισιτήρια εδώ.

ΝτοΝτό! – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ιάκωβος Δρακούλης

Η ομάδα ΒίΔα (Βίκυ Καλπάκα και Δάφνη Καφετζή) εγκαινιάζει τη νέα Βρεφική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την παράσταση ΝτοΝτό!. Η βρεφική παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12 μηνών έως 3 ετών.

Η ομάδα ΒίΔα δημιούργησε με χιούμορ και φαντασία μια βιωματική παράσταση για βρέφη και γονείς, για την σημαντική εκείνη φάση του παιδιού λίγο πριν κοιμηθεί!

Μια παράσταση με διαδραστικά στοιχεία και την χρήση πολυαισθητικών ερεθισμάτων.Σε ένα απαλό, προστατευμένο περιβάλλον, σαν στο δωμάτιό μας, συνοδοί και βρέφη μοιράζονται μια ιστορία που διεγείρει τα συναισθήματα, γεμάτη όμορφες εκπλήξεις. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και μουσικός Θανάσης Βοϊδήλος ταξιδεύει το κοινό με ήχους, χρώματα, μουσική και κίνηση σε κόσμους μαγικούς.

Κάθε Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια εδώ.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου – Νέο Θεάτρο Κατερίνα Βασιλάκου

θεατρικές παραστάσεις παιδί Τζούλια Χατζηκωστάκη

Στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου παρουσιάζεται η θεατρική διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά, στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου. Ο Τάκης Τζαμαργιάς υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Το έργο γράφτηκε στο Παρίσι, όπου η Άλκη Ζέη ζούσε αυτοεξόριστη με την οικογένειά της την περίοδο της Δικτατορίας.

Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου. Τα πάντα αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι ενώ ο πόλεμος στην αρχή τον ενθουσιάζει με τα σπαθιά, τις νίκες και τους ήρωες, τα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν θα του δείξουν το πραγματικό πρόσωπό του. Ο Πέτρος θα ζήσει απίστευτες δυσκολίες, θα ωριμάσει, θα πάρει σπουδαίες αποφάσεις, θα αντισταθεί, θα καταλάβει τι σημαίνει αξιοπρέπεια, αγώνας και πατρίδα. Ένας μεγάλος περίπατος γεμάτος περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα τον οδηγήσει στην πολυπόθητη μέρα της απελευθέρωσης.

Η Άλκη Ζέη, με αφορμή τις ιστορίες από τη ζωή της που διηγούταν κάθε βράδυ στα παιδιά της, καταθέτει μέσα από τα μάτια του μικρού Πέτρου μία μοναδική μαρτυρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Με την απαράμιλλη γραφή της που συνδυάζει τη δραματικότητα με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν με όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας τα τέσσερα αυτά χρόνια: την κήρυξη του πολέμου, την ήττα, τις δυσκολίες της κατοχής, την αντίσταση και την απελευθέρωση. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου είναι ένα σπουδαίο μάθημα νεότερης ιστορίας ιδωμένης με μοναδική ευαισθησία και τρυφερότητα μέσα από την συναρπαστική πορεία του μικρού Πέτρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Γεωργαλάς, Νίκος Δερτιλής, Πάνος Κορογιαννάκης, Αννίτα Κούλη, Διονύσης Λάνης, Γιάννης Λασπιάς, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δανάη Μικέδη – Προδρόμου, Παναγιώτα Μπιμπλή, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Φουρλής.

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και 15.00

Εισιτήρια εδώ.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων – Θέατρο Olvio

θεατρικές παραστάσεις παιδί, παιδικές παραστάσεις Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων

H παράσταση φαινόμενο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το 2012 και, από τότε, παίζεται αδιάκοπα, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε θέατρα του εξωτερικού παρουσιάζεται από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ στο Θέατρο Olvio για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σου μιλώ φυσικά για την παράσταση Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 – 8 ετών.

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας και να κατευθυνθεί προς το Δάσος των ήχων ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος κι ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι.

Ερμηνεύουν οι: Χαρά Δημητριάδη, Μιχαήλ Μελίσσης

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Εισιτήρια εδώ.

Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσική βιβλιοθήκη)

Τα παιδιά από 3 έως 9 ετών κάθε Κυριακή στις 11.30 γεμίζουν την αίθουσα διδασκαλίας μουσικής βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί παρουσιάζεται για 3η χρονιά το θεατρικό έργο Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο.

Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Πώς μπορεί ένα παιδί να συνδεθεί με τη μνήμη; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά! Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του…

Ο Κωστής ζει σ΄ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι και η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα, αλλά θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται πως μια μέρα θα ξεχάσουν και τον ίδιο. Ώσπου ο φόβος του βγαίνει αληθινός: ξεχνάνε τα γενέθλιά του! Το μόνο που του μένει λοιπόν είναι να μοιραστεί την τούρτα του με τον καινούργιο φανταστικό φίλο του, τον Σωκράτη τον ελέφαντα, και να ξεκινήσει μαζί του μια ανατρεπτική περιπέτεια.

Ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας της μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Κοιλάκος και το κείμενο η Ειρήνη Αναγναστωπούλου. Οι δυο τους παίζουν επίσης στην παράσταση μαζί με τον Τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη Πλιάκη.

Κάθε Κυριακή στις 11.30

Εισιτήρια εδώ.

Ειρήνη – Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (Σκηνή Φρυνίχου)

θεατρικές παραστάσεις παιδί, παιδικές παραστάσεις Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

Σε θεατές από 5 ετών και άνω απευθύνεται η παράσταση Ειρήνη του Αριστοφάνη που παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν στη σκηνή της Φρυνίχου.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου διασκευάζει και σκηνοθετεί με ιδιαίτερο χιούμορ ειδικά για μικρότερες ηλικίες την Ειρήνη του Αριστοφάνη, στήνοντας μια ευφάνταστη παράσταση-παιχνίδι που δίνει έμφαση στους υψηλής τεχνικής, θεατρικούς μηχανισμούς του Αριστοφάνη, με σκοπό να αναδυθεί το θέατρο στην πιο αγνή του μορφή.

Η ομορφιά της ελευθερίας, η δύναμη της ομαδικότητας, της ομόνοιας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού απέναντι στο συνάνθρωπο και τη φύση, αναδεικνύονται με γέλιο, κέφι, φαντασία, χορό και τραγούδια, σε ζωντανή μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Στην ταραγμένη και αβέβαιη εποχή μας, η παράσταση αυτή επιθυμεί να μάθει στους μικρότερους και να θυμίσει στους μεγαλύτερους πόσο πολύτιμη η ειρήνη και πόσο σημαντικό είναι να τη διεκδικούμε, να την κατακτάμε και να την προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ειρήνη του Αριστοφάνη πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θέατρο Τέχνης στην ιστορική παράσταση του 1977 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Με αφορμή τα 80χρονα γενέθλια του οργανισμού, λειτουργεί ένα τιμητικό μίνι αφιέρωμα-έκθεση στο φουαγιέ του θεάτρου.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Μαρνάς , Μαριλένα Μόσχου, Ελευθερία Παγκάλου, Δήμητρα Σταύρου, Νίκος Στεργιώτης.

Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Φουντούκος .

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Εισιτήρια εδώ

Είμαστε πάτσι – Σύγχρονο Θέατρο

θεατρικές παραστάσεις παιδί, παιδικές παραστάσεις

Η Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζει την παράσταση Είμαστε Πάτσι του Volker Ludwig στο Σύγχρονο Θέατρο καλώντας τους μικρούς θεατές από 6 ετών και πάνω να μάθουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για την ισότητα. Ο Βασίλης Κουκαλάνι υπογράφει τη σκηνοθεσία και οι Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριανού και Αντώνης Χρήστου βρίσκονται επί σκηνής ενσαρκώνοντας τους ρόλους του έργου.

Αγόρια και κορίτσια παίζουνε χωριστά; Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά;

Πρόκειται για την ιστορία μιας εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται γενναία μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά, η Τζίνα και ο Μάρκος είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος, η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια θα έλεγε κανείς.

Ο μικρόκοσμος τους μπερδεύεται, όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς», που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι.

Βέβαια αυτός ο καινούργιος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του.

Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια μια μέρα αποφασίζουν να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι.

Κάθε Κυριακή στις 11.30

Εισιτήρια εδώ.

Οικογένεια Νώε- θέατρο Πόρτα

Πάτροκλος Σκαφιδάς

Η Οικογένεια Νώε, μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και μεγάλωσε γενιές θεατών, ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Πόρτα σε νέα σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Μία παράσταση για όλη την οικογένεια, που 25 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, το 1996, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η Οικογένεια Νώε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.

Στην οικογένεια Νώε, ο μόνος που δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που έρχεται είναι ο ίδιος ο Νώε. Τα παιδιά του ενοχλούνται από την έξαψή του να ολοκληρώσει το παράξενο μηχάνημα που κατασκευάζει. Η νύφη του αγανακτεί με τα χτυπήματα που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των εργασιών που κάνει ο Νώε στην ταράτσα. Κι όταν αρχίσει να βρέχει, τα σχολεία κλείνουν, τα σπίτια πλημμυρίζουν και αντικείμενα από το σπίτι αρχίζουν να εξαφανίζονται, καθώς ο Νώε τα μεταφέρει στην ταράτσα, μαζί με όσα ζώα μπορεί. Μόνο όταν ο κατακλυσμός έρχεται καταλαβαίνει η οικογένεια την αξία της επιμονής του Νώε!

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, που ανέβηκε και δεύτερη φορά το 2004, μιλάει για την οικολογία και την προστασία των ζώων, για το πόσα μας συνδέουν με τη φύση και πόσο απαραίτητη μας είναι για την ευημερία μας. Παράλληλα δε διστάζει να θίξει τα ζητήματα των σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανάμεσα σε αδέρφια, αλλά και τους προβληματισμούς των παιδιών για την αρχή και το τέλος της ζωής.

H παράσταση απευθύνεται σε θεατές από 5 ως 105 ετών.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παύλος Παυλίδης, Ελένη Δάφνη, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Στέφη Πουλοπούλου, Άλκης Μπακογιάννης, Μαρία Μοσχούρη και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 17:00, Κυριακή 11:30 και 15:00

Εισιτήρια εδώ.

Απαγορεύεται η μουσική- Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

θεατρικές παραστάσεις παιδί, παιδικές παραστάσεις Μιχάλης Κλουκίνας

«Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός!

Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά. Την ίδια ώρα, ο νεαρός γείτονας, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του».

Αυτή είναι η υπόθεση του έργου Απαγορεύεται η Μουσική που δημιούργησε η Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το έργο μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»;

Με πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής με φυσικά όργανα (πιάνο, ακορντεόν, ευφώνιο, γιουκαλίλι κ.α.) αλλά και με τη βοήθεια των παιδιών – θεατών, αποδεικνύεται πως όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη φιλία και στη χαρά. Το κείμενο υπογράφουν οι, δύο φορές βραβευμένοι με το Κρατικό Βραβείο, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γκάυ Στεφάνου.

Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χρύσα Κοτταράκου, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Εισιτήρια εδώ.

Η μελωδία της ευτυχίας- Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών Η Μελωδία της Ευτυχίας, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν .

Στη συνέχεια, το 1965, έγινε ταινία με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ρεκόρ εισπράξεων. Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη που υποδύεται τη Μαρία, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αυστρία του 1930. Η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα έχει αποσυρθεί σε μοναστήρι. Ωστόσο, η βαθιά αγάπη της για τη μουσική και το πάθος της για τη ζωή την εμποδίζουν να υπακούσει τους κανόνες του μοναστηριού. Έτσι, όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ Φον Τραπ (Λεωνίδας Κακούρης) γράφει στο μοναστήρι και ζητά κάποια μοναχή ως γκουβερνάντα, η Ηγουμένη (Μαντώ) στέλνει τη Μαρία, θέλοντας να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της.

Η άφιξη της χαρούμενης Μαρίας έχει πολύ θετική επίδραση στα παιδιά και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και γέλια. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα ταξίδι του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Έλσα Σρέντερ (Ναταλία Δραγούμη) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η ανακοίνωση του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 17.30 & 21.00 και Κυριακή στις 18.30.

Εισιτήρια εδώ.