HACK MY LIFE

Κόβεις το κρεμμύδι και κλαις; Ένα μόνο πιρούνι σε σώζει από δάκρυα και μυρωδιές

Pexels

Εάν μαγειρεύεις συχνά και πειραματίζεσαι με διάφορες συνταγές όταν βρίσκεις ελεύθερο χρόνο μέσα στην καθημερινότητά σου, γνωρίζεις ήδη ότι η πλειονότητα των συνταγών ξεκινάει με το εξής βήμα: «Κόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μεσαία φωτιά». Η αλήθεια είναι ότι εννιά στα δέκα φαγητά θέλουν κρεμμύδι στη βάση της συνταγής τους ή στη σάλτσα τους. Η μόνη περίπτωση να το αποφύγεις είναι να έχεις αλλεργία. Διαφορετικά, μην περιμένεις το φαγητό σου να είναι τόσο νόστιμο, όσο με κρεμμύδι.

Πέρα από τη νοστιμιά που δίνει στο φαγητό, λοιπόν, το κρεμμύδι κάνει και καλό στην υγεία μας. Εκτός των άλλων, ρίχνει την «κακή» χοληστερόλη, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση και κρατάει τα οστά σου γερά.

Όλα ωραία όλα καλά μέχρι εδώ. Ωστόσο, η στιγμή που καθαρίζεις το περίβλημα από το κρεμμύδι, ξεκινάς να το κόβεις με το μαχαίρι και τα δάκρυα βρέχουν τα μάγουλά σου, είναι η χειρότερη στιγμή ever την ώρα που μαγειρεύεις. Σε νιώθω, σε κατανοώ και γι’ αυτόν τον λόγο μοιράζομαι μαζί σου το παρακάτω hack, με το οποίο θα αναθεωρήσεις τα πάντα γύρω από το κρεμμύδι και τον τρόπο που το κόβεις. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καν να το ακουμπήσεις με τα χέρια σου.

Ένα μόνο πιρούνι αρκεί για να κόψεις το κρεμμύδι γρήγορα και χωρίς δάκρυα

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το συρτάρι, να πιάσεις ένα πιρούνι και να το μπήξεις μέσα στο καθαρισμένο κρεμμύδι, αφού πρώτα -δηλαδή- έχεις αφαιρέσει τη φλούδα του. Από εκεί και έπειτα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν καλό και κοφτερό αποφλοιωτή για να κόψεις το κρεμμύδι σε ροδέλες μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σαν επαγγελματίας σεφ ένα πράγμα.

Φυσικά, το συγκεκριμένο kitchen hack δεν εφαρμόζεται μόνο στα κρεμμύδια, αλλά και στα περισσότερα λαχανικά και φρούτα που δεν έχεις την υπομονή να κόψεις με το μαχαίρι.