ΠΡΟΣΩΠΟ

Micellar Water: 3 κινήσεις-ματ στη beauty ρουτίνα σου (εκτός από τον καθαρισμό)

iStock

Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές από αυτή εδώ τη στήλη, γιατί το Micellar Water (στα ελληνικά μικκυλιακό νερό), θεωρείται το «θαυματουργό» νερό καθαρισμού στη beauty ρουτίνα κάθε γυναίκας.

 

 

Σε αντίθεση με το νερό βρύσης, το Micellar Water περιέχει μικρά σωματίδια- τα μικκύλια- τα οποία με πολύ απλά λόγια, λειτουργούν σαν μικροσκοπικός μαγνήτης που τραβά/ καθαρίζει τους ρύπους, το σμήγμα, τη σκόνη και το μακιγιάζ, αφήνοντας όμως, το δέρμα αναζωογονημένο. Παράλληλα, αρκετά Micellar Waters περιέχουν και ενυδατικά συστατικά (όπως η γλυκερίνη), με αποτέλεσμα, εκτός από καθαρή, να αφήνουν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και λαμπερή. Τέλος, σε σύγκριση με πολλά «παραδοσιακά» προϊόντα καθαρισμού, δεν χρειάζεται να τα ξεβγάλεις, έχουν πιο ήπια σύνθεση, που δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά ακόμη και για τους πιο ήπιους τύπους επιδερμίδας.

Εκτός όμως, από τον πρωινό- βραδινό καθαρισμό και ντεμακιγιάζ, ήξερες πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε άλλες περιπτώσεις στη beauty ρουτίνα σου το Micellar Water; Τσέκαρε παρακάτω τρεις ακόμη κινήσεις-ματ που μπορείς να κάνεις με το Micellar Water στην καθημερινότητά σου!

3 φορές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Micellar Water εκτός από το πρωινό/βραδινό καθαρισμό:

– Μετά τη γυμναστική

Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο για ένα γρήγορο ντους μετά την προπόνηση, ρίξε λίγο micellar water σ’ ένα cotton pad και πέρασέ το στην επιδερμίδα σου. Αυτή η κίνηση θα αναζωογονήσει το δέρμα, μιας και θα το καθαρίσει από τον ιδρώτα, τους ρύπους, τη λιπαρότητα κλπ, αφήνοντάς το πιο λαμπερή. Έχεις ένα λόγο παραπάνω για να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο tip αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή με τάση ακμής.

-Όταν κάνεις το μακιγιάζ σου

Ομοίως, μπορείς να ρίξεις λίγο micellar water σε μερικές μπατονέτες ή cotton pads όταν κάνεις το μακιγιάζ σου για να διορθώσεις μουντζούρες (πχ με τη μάσκαρα) ή να σκουπίσεις τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, ακόμη και για να τελειοποιήσεις το eyeliner σου. Το Micellar Water θα διορθώσει πανεύκολα οποιαδήποτε αστοχία χωρίς να καταστρέψει το υπόλοιπο makeup look σου.

-Μετά από αρκετές ώρες έκθεσης στον ήλιο

Μετά από την παρατεταμένη έκθεσή του στον ήλιο, το δέρμα συνήθως είναι αρκετά πιο ευαίσθητο, επομένως καλό είναι αποφύγεις τόσο τα σκληρά προϊόντα στον καθαρισμό, όσο και το έντονο τρίψιμο με την πετσέτα. Αντ’ αυτού, επίλεξε να περάσεις στο πρόσωπό σου λίγο micellar water που είναι πιο ήπιο και θα αναζωογονήσει το δέρμα σου αμέσως.