CELEBRITIES

Ελεονώρα Μελέτη: Η εναλλακτική, δωρεάν θεραπεία για το σώμα της και τι πρέπει να προσέξεις πριν τη δοκιμάσεις

Instgram.com/nonoram/

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της Ελεονώρας Μελέτη, έχουν δώσει τη σκυτάλη στις καλοκαιρινές διακοπές. Εδώ και λίγες μέρες, η παρουσιάστρια βρίσκεται στην Κεφαλονιά και απολαμβάνει ήρεμες, οικογενειακές διακοπές στο πλευρό του συζύγου και της μικρής τους κόρης.

Και επειδή διακοπές και χαλάρωση πάνε μαζί, η Ελεονώρα Μελέτη βρήκε τον καλύτερο (δωρεάν) τρόπο να ηρεμήσει ψυχικά και σωματικά, κάνοντας ταυτόχρονα το πιο refreshing δώρο στο σώμα της. Εδώ που τα λέμε, αξίζει την extra φροντίδα του, για ένα ολοκληρωμένο πακέτο self-love.

Η Ελεονώρα Μελέτη κάνει θεραπεία με άργιλο και ζηλεύουμε πολύ

Η παρουσιάστρια, λοιπόν, επισκέφθηκε την παραλία Ξι στα νότια της Κεφαλονιάς, η οποία διαθέτει άμμο που κυμαίνεται σε πορτοκαλί και κεραμιδί αποχρώσεις (λόγω της αργιλώδους λάσπης του εδάφους). Όταν, λοιπόν, ο γκρίζος άργιλος των βράχων της παραλίας αναμειγνύεται με θαλασσινό νερό, δημιουργείται μία καταπληκτική, φυσική μάσκα πηλού.

Η Ελεονώρα Μελέτη, λοιπόν, απόλαυσε το φυσικό της σπα εντελώς δωρεάν και επέλεξε το πακέτο που περιλάμβανε πρόσωπο, σώμα και σύζυγο, όπως μας πληροφόρησε η ίδια. «Μου είχαν πει κάποτε πως η αργιλοθεραπεία είναι ευεργετική, κατά της κυτταρίτιδας, ιδανική για ενυδάτωση κλπ κλπ…

Αν και αποτελεί must θεραπεία σε ινστιτούτα, με τιμες από 80 εως 220 ευρώ (!) τελικά τη δοκίμασα, στο ωραιότερο και το πιο φυσικό spa , στη παραλία Ξι. Επέλεξα το πακέτο πρόσωπο, σώμα και σύζυγο, εντελώς δωρεάν.

Εδώ στο φυσικό lounge της spaραλίας.

Κάνα τεταρτάκι άφησα τη μασκουλα μου!

Ωραιότατο ήταν, νιώθεις να τραβάει και γουστάρεις. Σαν να σου ρουφάει χρόνια.

Βέβαια το παιδί μας, μας είδε έτσι στο χρώμα της μούχλας και μας είπε πως είμαστε σαν ζαααάμπι…. ( ζόμπι με τελείως British προφορά).

Τα αποτελέσματα τέλεια κορίτσια!», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας που δημοσίευσε στο Instagram. Επομένως, εάν φέτος το καλοκαίρι έχεις κανονίσει διακοπές στην Κεφαλονιά, μην παραλείψεις μια βόλτα από την παραλία Ξι για το πιο φυσικό και ανέξοδο beauté στο νησί.

Extra Beauty Tips πριν δοκιμάσεις την αργιλοθεραπεία:

Η άργιλος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, φυσικά, δραστικά συστατικά που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για να αποτοξινώσουν και να καθαρίσουν βαθιά τους φραγμένους πόρους στην επιφάνεια του δέρματος, ακόμη και σε DIY συνταγές ομορφιάς. Απομακρύνει τους ρύπους, το σμήγμα, τις τοξίνες, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων, την απολέπιση, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα μετά από μία μάσκα με άργιλο είναι σαφώς πιο καθαρή, απαλή και τονωμένη. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips:

  • Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι α) πως υπάρχουν διάφοροι τύποι αργίλου όπως η λευκή, η ροζ, η πράσινη, η κοκκινωπή κλπ με την κάθε μία να διαθέτει τις δικές της ιδιότητες- να ταιριάζει καλύτερα σε συγκεκριμένους τύπους επιδερμίδας προσώπου (πχ η πράσινη σε πιο μεικτά/ λιπαρά δέρματα) και β)δεν έχουν όλες οι παραλίες που θα βρεθείς φέτος το καλοκαίρι, άργιλο για να κάνεις αργιλοθεραπεία. Για την ακρίβεια, υπάρχουν συγκεκριμένες παραλίες με άργιλο στην Ελλάδα, που σου προσφέρουν εκτός από δροσερή βουτιά και φυσικό spa. Η παραλία Ξι στην Κεφαλλονιά που βρέθηκε η Ελεονώρα Μελέτη είναι από τις πιο γνωστές όπως και η παραλία Καλόγερος στην Πάρο.
  • Όσο περνάει η ώρα και στεγνώνει η άργιλος στην επιδερμίδα του σώματος/ προσώπου, τόσο πιο πολύ θα νιώθεις την αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα. Αυτό είναι μέχρι σ’ ένα σημείο φυσιολογικό. Καλό είναι βέβαια, να έχεις δοκιμάσει από πριν την άργιλο σ’ ένα σημείο του χεριού σου για να δεις πώς αντιδράει το δέρμα σου σ’ αυτή και να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και έχει τις δικές της ανάγκες. Γι’ αυτόν τον λόγο, ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη, ξηρή ή ακνεϊκή/ επιρρεπή στην ακμή επιδερμίδα, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στη χρήση της αργίλου στην παραλία- πόσο μάλλον στο πρόσωπό σου. Φυσικά, αν νιώσεις οποιαδήποτε ενόχληση, μην διστάσεις να την αφαιρέσεις ευθύς! Αμέσως μετά, φρόντισε να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου.

Ναι, η φύση μπορεί να κάνει τα θαύματά της, όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο δερματολόγος μας!