STYLE SHOPPING

Καλοκαιρινές εκπτώσεις: 10 μάξι φορέματα για το καλοκαίρι ιδανικά για κάθε περίσταση

Τα σοφά λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη μάς υπενθυμίζουν διαρκώς το νόημα της ζωής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κρατάω αυτά από το φημισμένο ποίημά του «Ιθάκη», που ο λαός χρησιμοποιεί ως εξής: «Σημασία δεν έχει μόνο το ταξίδι, αλλά ο προορισμός». Μια πολύ σημαντική υπενθύμιση που θα έχω στο μυαλό μου όταν ταξιδεύω για τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά, στο μυαλό μιας fashion editor ή απλά μιας γυναίκας που αγαπάει τη μόδα, δεν είναι ούτε μόνο το ταξίδι, ούτε μόνο ο προορισμός. Είναι και τα ρούχα. Πες με ρηχή, πες με επιφανειακή, ό,τι θέλεις. Αλλά από τη στιγμή που τα ρούχα συμβάλλουν στην αυτοπεποίθησή μας, συμβάλλουν και στο να απολαύσουμε περισσότερο τις προσωπικές μας στιγμές. Γι’ αυτό, σε περιπτώσεις σαν αυτές, θέλουμε ρούχα που να είναι άνετα, δροσερά, versatile και που μπορούν να φορεθούν σε διάφορες περιστάσεις. Από τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα μάξι φορέματα.

Τα μάξι φορέματα, είναι από τα ρούχα που τιμάμε δεόντως το καλοκαίρι, και καταλαβαίνω το γιατί. Συνδυάζουν versatility με στιλ. Είναι άνετα, ενώ προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις εμφανίσεις μας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μάς βοηθάνε να αντιληφθούμε την πολυχρηστικότητα που έχουν. Αλλά και την ευκολία που μας προσφέρουν στις εμφανίσεις μας το καλοκαίρι, που θέλουμε πιο εύκολα και λειτουργικά σύνολα.

Τα versatile μάξι φορέματα

Είτε, λοιπόν, πας στην παραλία, είτε κάνεις τις δουλειές σου στην πόλη, είτε πας για δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο σε ένα όμορφο νησί, τα μάξι φορέματα ανταποκρίνονται σε όλες τις περιστάσεις. Το μήκος τους βοηθάει σε αυτό το versatility, ενώ η μεγάλη ποικιλία σε υλικά και σχέδια που υπάρχουν στην αγορά, μας δίνουν την ευκαιρία να βρούμε το κατάλληλο ανάλογα με την περίσταση. Θέλεις ένα πιο ρομαντικό look; Ένα πιο formal σύνολο; Ένα φόρεμα για γάμο; Ένα για κάθε μέρα; Η αγορά προσφέρει απ’ όλα.

Σε αυτό έχει συμβάλλει και η άνοδος που βλέπουμε να έχουν τα μάξι φορέματα στη μόδα γενικότερα, από τις Spring/Summer 2022 πασαρέλες και το street style. Τα μίντι φορέματα κυριάρχησαν στις εμφανίσεις μας, τα τελευταία 5 χρόνια, τώρα όμως έρχονται τα μάξι να αναλάβουν. Με mules, με φλατ σανδάλια, με γόβες, ακόμα και με sneakers, ένα μάξι φόρεμα, είναι απολύτως διαχρονικό και θα το φοράς μια ζωή.

Με αφορμή τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, λοιπόν, βρήκα τα πιο ωραία μάξι φορέματα σε φανταστικές ευκαιρίες ιδανικά για 5 διαφορετικές περιστάσεις. Έτσι, για να υπάρχει ποικιλία.

Για κάθε μέρα

Φόρεμα με βολάν
BSBFASHION.COM/G

Φόρεμα με βολάν

BSB
€79,90 €55,90
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Για την παραλία

Για γάμο

Σατέν φόρεμα με άνοιγμα
CALVINKLEIN.GR

Σατέν φόρεμα με άνοιγμα

Calvin Klein
258,90 € 155,34 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Πλισέ φόρεμα με δαντέλα
FARFETCH.COM/GR/

Πλισέ φόρεμα με δαντέλα

Self Portrait
500 € 400 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Για τις βόλτες στο νησί

Printed φόρεμα
FRANANDLILI.GR

Printed φόρεμα

We Are
€189 €132,30
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Για το γραφείο

Ριγέ shirt dress
GR.TOMMY.COM

Ριγέ shirt dress

Tommy Hilfiger
185,90 € 111,54 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Φόρεμα με μάο γιακά
MODIVO.GR

Φόρεμα με μάο γιακά

United Colors of Benetton
83€ 66€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ