CELEBRITY STYLE

Julia Fox: Με 3D τοπ και ένα αμφιβόλου αισθητικής σύνολο

Cindy Ord/Getty Images for Converse/Ideal Images

Δεν είμαι Μεσσίας. Δεν έρχομαι να σώσω τον κόσμο από το κακό. Είμαι άνθρωπος με άποψη, ειδικά όσον αφορά τη μόδα και με βάση την αισθητική, τις γνώσεις και τις αναφορές μου, κρίνω. Κρίνω τα ρούχα, την αισθητική, όχι τον άνθρωπο που τα φοράει. Αυτό που κρίνω είναι η προσωπικότητα που βγαίνει προς τα έξω, μέσω των ρούχων που φοράει. Στα μάτια μου, λοιπόν, η Julia Fox δεν είμαι σίγουρη αν εκπροσωπεί την αισθητική της. Νιώθω ότι προσπαθεί πολύ, όσον αφορά το στιλ της. Προσπαθεί να είναι «μπροστά», να είναι “current”. Να είναι μέσα σε όλα. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο στιλ της το οποίο είναι φανερά εμπνευσμένο από τα 00s και το μιξάρει με αρκετά leather, grungy και σέξι στοιχεία.

Για να μην παρεξηγηθώ. Το ότι δείχνει δέρμα δεν είναι (ποτέ) πρόβλημα. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα γενικά, για καμία γυναίκα. Είναι η αισθητική που δεν μου κολλάει, στην εν λόγω περίπτωση. Ίσως να μην την καταλαβαίνω, ίσως να είναι όντως πολύ μπροστά ενδυματολογικά (αν και δεν θεωρώ την αντιμετώπισή μου απέναντι στη μόδα οπισθοδρομική). Και γενικά, ίσως να μην την πιάνω. Την τελευταία εμφάνιση της Julia Fox, λοιπόν, δεν την έπιασα. Αν και έχει κάποια καλά στοιχεία, στο σύνολο από εμένα είναι «όχι». Αλλά ας δούμε πρώτα τα καλά.

Το ενδιαφέρον 3D τοπ της Julia Fox

Στο Tribeca Film Festival, η Julia Fox έκανε μια “out there” εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, για την πρεμιέρα της ταινίας Savitree της φίλης της, Richie Shazam, φόρεσε ένα total black σύνολο. Το look αποτελούνταν από ένα μαύρο, 3D bralette τοπ, μαύρη χαμηλόμεση δερμάτινη φούστα, μαύρο biker jacket και thigh high μπότες.

Cindy Ord/Getty Images for Converse/Ideal Images

Το ενδιαφέρον μέρος του συνόλου της, ήταν το 3D τοπ, το οποίο δημιούργησε το βραζιλιάνικο brand Artemisi. Τι εννοούμε όταν λέμε 3D τοπ; Απλούστατα, ότι έχει τυπωθεί σε 3D printer. Γενικά, η Julia Fox έχει την τάση να συνεργάζεται με μικρότερα ή πιο ανεξάρτητα brands τα οποία πειραματίζονται με τη μόδα. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα plus, όσον αφορά τις στιλιστικές της επιλογές. Πέρα από το γεγονός ότι προβάλλει λιγότερο γνωστά brands, δείχνει ότι προσπαθεί και η ίδια να παίξει με τα όρια του απροσδόκητου. Το μόνο θέμα είναι ότι δεν το υποστηρίζει αυτό. Όχι πάντα τέλος πάντων.

Όσον αφορά, λοιπόν, αυτό το 3D τοπ, πρέπει να δώσω τα εύσημα στους designers για το αποτέλεσμα. Αν και το design δεν είναι απαραίτητα το πιο σοφιστικέ, υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον. Υπάρχει κάτι το πρωτοποριακό και το exciting στο να βλέπεις τις εναλλακτικές μεθόδους δημιουργίας ρούχων. Αν και έχουμε δει red carpert-worthy δημιουργίες από άλλους σχεδιαστές (η Iris van Herpen πρωτοπορεί με τον 3D σχεδιασμό ρούχων εδώ και χρόνια), υπάρχει «κάτι». Το τοπ στην ουσία καλύπτει το στήθος και φαίνεται να δένει με αλυσίδες στην πλάτη, ενώ υπάρχει ένα μέρος που προεξέχει από το τοπ και καταλήγει στον λαιμό, σαν νάρθηκας. Αυτό ίσως να ήταν το παράδοξο στη δημιουργία αυτή, που σε συνδυασμό με το styling, κατ’ εμέ, δεν λειτούργησε σωστά.

Το styling που θα αλλάζαμε

Όσο κι αν εκτιμάω τη δημιουργικότητα του 3D τοπ, η Julia Fox θα μπορούσε να το είχε υποστηρίξει καλύτερα, με διαφορετικό styling. Δηλαδή, ΟΚ, καταλαβαίνω αυτή την εμμονή των celebrities με τη Y2K μόδα, και καταλαβαίνω ότι η Fox την υιοθετεί συχνά. Αλλά δεν είναι για όλες τις στιγμές και σίγουρα δεν ταίριαζε με τη δημιουργικότητα του 3D τοπ. Αν είχε παίξει καλύτερα με τις ισορροπίες στις σιλουέτες, θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα. Αν δηλαδή, είχε προτιμήσει μια flowy, ψηλόμεση wide-leg παντελόνα με τεράστια μπατζάκια θα αναδείκνυε το sophistication του 3D τοπ. Θα ήταν ένα πιο “clean” outfit. Μέχρι και το graphic eyeliner της θα έδειχνε πιο elegant και σοφιστικέ. Υπάρχει κάτι το βεβιασμένο στην εμφάνισή της που το κάνει να μην λειτουργεί τελικά. Η ίδια έχει χαρακτηρίσει το στιλ της ως “fearless”. Εγώ θα το έλεγα «ποζέρικο».

Σε κάθε περίπτωση, θα της δώσω τα εύσημα γιατί προσπαθεί. Μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε φορά, αλλά προσπαθεί. Για κάποιον άλλο, η προσπάθεια αυτή μπορεί να απέδωσε. Για εμένα, όχι. Και δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Δεν έχει να κάνει με την ίδια τη Julia Fox. Έχει να κάνει με τον αέρα που εκπέμπει η εμφάνισή της. Δεν είμαστε όλοι για όλους. Δεν έγινε και κάτι.