STYLE SHOPPING

10 αέρινα φορέματα ιδανικά για γάμο σε νησί

Imaxtree

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να υπολογίσεις όταν επιλέγεις το outfit σου για έναν γάμο: Το μέρος, το dress code και τον καιρό. Εφόσον τα γνωρίζεις αυτά, μπορείς να πάρεις μια πιο στοχευμένη απόφαση για το τι θα φορέσεις. Είναι ένας γάμος που θα γίνει στην πόλη; Ίσως τότε οι παντελόνες να είναι μια καλή επιλογή. Είναι ένας γάμος που θα γίνει σε νησί; Τα λιγότερο formal και πιο αέρινα φορέματα είναι η καλύτερη λύση. Πρόκειται για έναν μεγάλο γάμο σε ένα πολυτελές venue; Ένα πιο black-tie σύνολο μάλλον είναι η σωστότερη απόφαση. Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική σου επιλογή.

Τα καλά νέα είναι ότι στην Ελλάδα, το δεύτερο σενάριο είναι το πιθανότερο. Ζούμε σε μια χώρα με φανταστική φυσική ομορφιά και με πανέμορφα νησιά που πολλοί νεόνυμφοι επιλέγουν για τη γαμήλια τελετή τους. Κάπως έτσι, απολαμβάνουμε την περίσταση περισσότερο μιας και είναι σαν να κάνουμε διακοπές. Ενώ έχουμε το «πράσινο φως» να φορέσουμε κάτι πιο relaxed για την περίσταση. Εδώ είναι που έρχονται τα αέρινα φορέματα να «αναλάβουν». Τι σημαίνει όμως όταν λέμε αέρινα φορέματα; Σου τα εξηγώ όλα αμέσως.

Τι εννοούμε όταν λέμε «αέρινα» φορέματα

Οι πιο παραδοσιακοί γάμοι, απαιτούν και πιο επίσημα ενδύματα. Παρ’ όλα αυτά, όταν έχουμε να κάνουμε με γάμους σε νησί, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι ενδυματολογικοί κανόνες «ελαφραίνουν» λιγάκι, πράγμα που οφείλεται στο location. Ένας γάμος σε νησί έχει περισσότερη «ελαφρότητα», έχει λιγότερο επίσημη παρουσία από αυτούς που πραγματοποιούνται στις πόλεις, και αυτό οφείλεται στο σκηνικό. Οι ρυθμοί στα νησιά, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πιο αργοί και αυτό μεταφέρεται και στη διάθεση της γαμήλιας τελετής. Άρα και στο δικό μας dress code. Αυτό ευνοεί τον παράγοντα «άνεση» των εμφανίσεων των καλεσμένων, οι οποίοι μπορούν να ενδώσουν σε πιο relaxed σύνολα.

Αυτά τα relaxed σύνολα μπορεί να αφορούν είτε το style του ρούχου, είτε το ίδιο το styling. Ένα πιο μίνιμαλ styling, ρούχα σε πιο ανάλαφρα υφάσματα ή πιο αέρινες και άνετες σιλουέτες, είναι στοιχεία τα οποία μπορούμε να υιοθετήσουμε στις εμφανίσεις μας. Αυτό τι έχει ως αποτέλεσμα; Να απολαύσουμε την εμφάνισή μας στο έπακρο. Όταν φοράμε φορέματα με τα οποία αισθανόμαστε άνετα, ενώ εκφράζουν και το στιλ μας, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να ζητήσουμε από μια formal εμφάνιση.

Για όλους τους επερχόμενους γάμους σε νησί, λοιπόν, σου προτείνω να ενδώσεις σε ένα τέτοιο φόρεμα. Σε relaxed fit φορέματα τα οποία συνδυάζουν άνεση και στιλ μαζί και που δεν αφαιρούν από την χαλαρότητα και τον μποέμ χαρακτήρα που εκπέμπει το μέρος που βρίσκεται.

Παρακάτω, 10 αέρινα φορέματα ιδανικά για την περίσταση.

Φόρεμα με τιράντες
SQUARESHOP.GR

Φόρεμα με τιράντες

Ted Baker
255,00 € 191,20 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μάξι φόρεμα
PASSADENA.GR/

Μάξι φόρεμα

Silvian Heach
202€ 181,80 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Φόρεμα με ζώνη
STELIOSKOUDOUNARIS.COM

Φόρεμα με ζώνη

Stelios Koudounaris
425€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ