ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μουσικό Κουτί: Ένα τραγούδι για την Ουκρανία, πολλά συγκινημένα tweets

ΕΡΤ

Αφιερωμένο στην Ουκρανία ήταν το Μουσικό Κουτί που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχτηκαν περισσότερους από 40 καλλιτέχνες στην εκπομπή τους, που σκοπό είχε τη συγκέντρωση χρημάτων για τους αμάχους της Ουκρανίας, που από τις 24 Φεβρουαρίου ζουν σε καθεστώς πολέμου.

Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Eric Burdon, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Περρής, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νεφέλη Φασούλη, Ελένη Τσαλιγόπουλου, Κώστας Λειβαδάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Μανώλης Φάμελλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Έλλη Πασπαλά, Γιάννης Μηλιώκας, Οδυσσέας Τσάκαλος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Νικήτας Κλιντ & Ρόδες, βρέθηκαν στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ και ερμήνευσαν ένα τραγούδι για την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε σε tweet του, ο παρουσιαστής της εκπομπής Μουσικό Κουτί, Νίκος Πορτοκάλογλου μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν συγκεντρωθεί από τα SMS που έστελναν οι τηλεθεατές για οικονομική ενίσχυση των αμάχων στην Ουκρανία περισσότερα από 170 χιλιάδες ευρώ.

Σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του τηλεοπτικού κοινού φάνηκε πως μπήκε το Μουσικό Κουτί που αφιερώθηκε στην Ουκρανία. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώθηκε στο Twitter, όπου πολλοί τηλεθεατές σχολίαζαν τη μουσική βραδιά που παρακολουθούσαν στις οθόνες τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν ξεχωριστή αναφορά στον Διονύση Σαββόπουλο και τη σύντομη τοποθέτησή του για το Μουσικό Κουτί: Ένα τραγούδι για την Ουκρανία.

«Τι μας φέρνει απόψε τόσο κοντά, τόσους πολλους, στην εκπομπή του Νίκου, λες και ήτανε διαδήλωση; Κάποιος θυμός; Κάποια οργή; Όχι, μας φέρνει απλούστατα η βαθιά συγκίνηση για τον πανέμορφο λαό της Ουκρανίας και για τη γενναία ηγεσία του. Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο Αρμαγεδδών. Διότι, όπως όλοι, αγαπούμε κι εμείς την ειρήνη, τον άνθρωπο και τα λοιπά και τα λοιπά», είπε αρχικά ο Διονύσης Σαββόπουλος.

«Και οφείλουμε σαν ενήλικοι που είμαστε -και όχι σαν “αιώνιοι έφηβοι”, έχει καταντήσει εντελώς μπανάλ αυτό το κλισέ. Σαν ενήλικοι λοιπόν, οφείλουμε, κάθε φορά να κατονομάζουμε τον εκάστοτε βομβαρδιστή της ειρήνης, του ανθρώπου, των λαών», σημείωσε στη συνέχεια, ενώ τόνισε ότι η ηγεσία του Κρεμλίνου κατάφερε «και έκανε έναν λαό, τον ουκρανικό, ήρωα επικών διαστάσεων».

«Η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας. Μη σιωπήσετε. Ακολουθήστε τον δρόμο της καρδιάς. Βοηθήστε όπως μπορεί ο καθένας τους Ουκρανούς. Είναι το δικό τους θυσιασμένο αίμα τώρα που έρχεται να σώσει αυτό που κανένας ποτέ, κανένας ολοκληρωτισμός δεν θα καταφέρει να νικήσει: Το μεγαλείο της ζωής. Προσκυνώ την Ουκρανία, σκύβω το κεφάλι και ψέλνω μαζί της», σημείωσε πριν τραγουδήσει ένα ουκρανικό τραγούδι. «Η Ουκρανία για εμάς έχει ήδη νικήσει», κατέληξε ο Διονύσης Σαββόπουλος στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της εκπομπής Μουσικό Κουτί.