ΓΕΥΣΗ

100 χρόνια Παπαδοπούλου: Τα αγαπημένα μας προϊόντα που έγιναν καθημερινή συνήθεια

Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Λίγα πράγματα μπορούν να σε συνδέσουν αυτόματα με την παιδική σου ηλικία, με τις εφηβικές σου αναμνήσεις, με τις πιο comfort στιγμές σου. Ένα από αυτά είναι σίγουρα οι γεύσεις σου. Γεύσεις που γνώρισες κάποτε κι απέκτησες καθημερινή σχέση μαζί τους. Γεύσεις που έγιναν συνήθεια χωρίς να είσαι σίγουρη να προσδιορίσεις το πότε. Γεύσεις σαν αυτές που η εταιρεία Παπαδοπούλου φέρνει σε κάθε σπίτι εδώ και 100 χρόνια. Ίσως γι’ αυτό δεν θυμάσαι πότε ακριβώς έγιναν συνήθεια δική σου. Ήταν πάντα εκεί για να τις ανακαλύψεις.

Η εταιρεία Παπαδοπούλου γιορτάζει τα 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της κι εμείς γιορτάζουμε μαζί της. Γιορτάζουμε την κάθε στιγμή της ημέρας μας που περιλαμβάνει τα προϊόντα της και είναι πραγματικά, πολλές αυτές οι στιγμές. Είναι πολλά αυτά τα προϊόντα, που καλύπτουν από την αρχή σχεδόν της λειτουργείας της εταιρείας Παπαδοπούλου κάθε μας ανάγκη για γλυκό από το πρώτο της μπισκότο μέχρι σήμερα στην καθημερινότητά μας, για στιγμές που ένα αλμυρό σνακ θα μπει στο μενού της ημέρας μας, ακόμα και για το καθημερινό ψωμί μας.

Τα προϊόντα πολλά αλλά οι πρώτες μεγάλες αγάπες μας είναι αυτές που διαρκούν στον χρόνο και βρίσκουν κάθε μέρα μία θέση στη ζωή μας. Κι αυτές οι πρώτες μεγάλες αγάπες είναι διαφορετικές για την κάθε μία από εμάς. Παρακάτω θα δεις τα 4 προϊόντα Παπαδοπούλου που αγαπήσαμε περισσότερο εμείς στο LadyLike. Κι όσο διαβάζεις σίγουρα θα τα έχεις κάπου κοντά σου γιατί οι δικές μας γευστικές αναμνήσεις και συνήθειες είμαι βέβαιη ότι θα σε ταξιδέψουν και στις δικές σου.

Η Μάριον Παλιούρα νιώθει την ίδια ζεστασιά με κάθε μπισκότο Μιράντα

Έχω πολύ φρέσκια στο μυαλό μου, αν και κάπως μακρινή, την εικόνα των χεριών μου που βουτούν ένα μπισκότο Μιράντα στον καφέ της μαμάς μου. Κι ένα ακόμα στης γιαγιάς μου. Και μετά, άλλο ένα στου παππού μου. Είναι αυτή η λαιμαργία που με έφερνε πιο κοντά με την οικογένειά μου όταν ήμουν μικρή και ταυτόχρονα άδειαζε τόσο γρήγορα τη συσκευασία με τα πιο δημοφιλή μπισκότα της οικογένειας Παλιούρα/ Βασιλακοπούλου.

 

Παπαδοπούλου Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Τα Μιράντα είχαν το ιδανικό σχήμα για τη μικρή μου χούφτα και ταυτόχρονα το μέγεθός τους ήταν αυτό που έκανε άπαντες να μην μπορούν να μου αρνηθούν όταν με περίσσιο νάζι ζητούσα «ακόμα ένα;». Θυμάμαι τις φορές που άφηνα το μπισκότο λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω βυθισμένο στον μέτριο ελληνικό καφέ της γιαγιάς μου κι έτσι μαλάκωνε πολύ και χανόταν μέσα στο ρόφημά της. Εκείνη με κοίταζε αγριεμένη, ενώ έψαχνα με το κουταλάκι του γλυκού να βρω τα ψίχουλα του μπισκότου μου στο φλιτζανάκι της. Στην επόμενη γουλιά της, το βλέμμα της μαλάκωνε, αφού η γεύση του μπισκότου είχε φτάσει πια και στον δικό της ουρανίσκο. Τα μπισκότα Μιράντα θα έχουν πάντα για μένα τη γεύση της ζεστασιάς, της σκανταλιάς και της οικογένειας.

Η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου το δηλώνει ευθαρσώς: I Caprice You

Caprice: Ένα κουτί, μια ιστορία. Τα «πουράκια» ως παιχνίδι. Το πρόβλημα με το πρώτο Caprice και το πώς θα βγει από το κουτί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το τελευταίο Caprice στο κουτί. Τα Caprice στη μέση για να παίρνουν όλοι στην παρέα. Η μικρή συσκευασία στα διαλείμματα, από το κυλικείο του σχολείου. «Γκοφρέτα απ’ έξω τυλιγμένα, μέσα πραλίνα γεμισμένα. Αρχίζεις μ’ ένα, θέλεις κι άλλα».

 

Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Τα Caprice στην κατάψυξη. Σκέτα ή ως γλυκιά γαρτνιτούρα στο παγωτό. Caprice με κρέμα φουντουκιού και κακάο. Caprice με κρέμα με μαύρη σοκολάτα. Caprice με βανίλια και Caprice με γεύση καφέ. Α! Και Caprice με λιγότερη ζάχαρη. Caprice challenge: Μπορείς να πάρεις μόνο ένα και να μην πάρεις και δεύτερο; Ένα ίσον κανένα. Το άδειο κουτί ως μολυβοθήκη. «Για την τρέλα μας μιλάμε, για τα Caprice που όλοι αγαπάμε». Γενικά όπου Caprice και ανάμνηση, όπου Caprice και στάση.

Η Μαρία Πετροπούλου ξεκινά κάθε μέρα με Γεμιστά Παπαδοπούλου

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει το γνωστό ρητό και συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Γιατί κατά την προσωπική μου άποψη, μία καλή μέρα ξεκινάει πάντα με ένα καλό πρωινό να με περιμένει στο τραπέζι της κουζίνας μου. Και ποιο είναι αυτό το καλό πρωινό για εμένα; Ένα γεμάτο ποτήρι γάλα και μερικά μπισκότα σε ένα μικρό πιατάκι, φυσικά. Το απόλυτο δίδυμο που ικανοποιεί τον ουρανίσκο μου και πάνω απ’ όλα μού παρέχει την απαραίτητη δόση ενέργειας για να συνεχίσω την ημέρα μου δυναμικά.

 

Παπαδοπούλου Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Αυτά τα μπισκότα, φυσικά, έχουν ταυτότητα κι ακούν στο όνομα Γεμιστά Παπαδοπούλου με γέμιση σοκολάτας και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Αυτά τα ονειρικά μπισκότα, λοιπόν, κάνουν μία γενναία «βουτιά» στο γάλα μου κάθε πρωί. Άλλο να το διαβάζεις, άλλο να το γεύεσαι!

Η Λία Παπαϊωάννου αφήνει την φαντασία της να απογειωθεί με Cream Crackers  Παπαδοπούλου

Γλυκατζού δεν με λες, αλλά μερακλή της γεύσης με λες παιδιόθεν. Κι αυτή η ιδιότητα ήρθε κι απογειώθηκε από την παιδική μου ηλικία με την καλύτερη βάση, τα Cream Cracker Παπαδοπούλου. Τα θυμάμαι πάντα τα Cream Cracker Σίτου, στον πάγκο της κουζίνας μας, στην κόκκινη συσκευασία τους να περιμένουν ποιος θα πιέσει το κατάλληλο σημείο για να πεταχτούν.

Παπαδοπούλου Αγγελική Καλαμαρά/24MEDIA

Να μπουν στο πιάτο κι από πάνω να μεγαλουργήσουμε. Κασέρι- γαλοπούλα, τυρί κρέμα- σαλάμι, μοτσαρέλα- προσούτο, πάστα ελιάς- ντοματίνια, αλλά και βούτυρο – μαρμελάδα για τις στιγμές που η όρεξη μας τραβούσε κάτι γλυκό, κάθε πιθανό συνδυασμό τον φτιάχναμε στο σπίτι μου κι έμαθα να ανακαλύπτω όλες τις γεύσεις που μου άρεσαν πάνω στα 1.296 φύλλα λεπτής ζύμης που συνθέτουν κάθε Cream Cracker.

Μαζί ανακαλύπταμε και κάθε Cream Cracker που κυκλοφόρησε στη συνέχεια: με Σίκαλη Ολικής Άλεσης, Χωρίς Ζάχαρη, με Κριθάρι, Βρώμη και Β-Γλυκάνη και τα Πολύσπορα με σουσάμι, μαυροσούσαμο και κινόα. Στις εκδρομές, στις ημέρες που με έβρισκαν από το πρωί στο δρόμο και στο γραφείο έμαθα να τα εκτιμάω εξίσου και σκέτα, χωρίς τίποτα να καλύπτει τα τραγανιστά αγαπημένα cracker μου. Κι όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο γίνονται το προϊόν που πρώτο μπαίνει στο καλάθι μου στο super market. Ξέρεις γιατί; Τίποτα δεν έχει τόση δύναμη όσο αυτά, να με γυρίζει πίσω στην κουζίνα της μαμάς μου. Κάθε δαγκωνιά γίνεται μία μεγάλη αγκαλιά. Κι αυτό είναι για μένα ανεκτίμητο.