FASHION TIPS

Καθαρά Δευτέρα: 10 outfits που θα εμπνεύσουν τα looks της ημέρας

Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχουμε υποδεχτεί τον «Μάρτη-γδάρτη». Τα πάντα στον καιρό, τις τελευταίες αυτές ημέρες, «φωνάζουν» ότι είναι Μάρτιος, aka ο πιο αλλοπρόσαλλος μήνας της άνοιξης. Αυτό όμως σημαίνει ταυτόχρονα, ότι είμαστε ένα βήμα πριν τον, πραγματικά, γλυκό καιρό της άνοιξης.

Μαζί με τον ερχομό της νέας σεζόν, θα έχουμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της σεζόν, όπως τα ανοιξιάτικα ρούχα της γκαρνταρόμπας μας, και φυσικά τον όμορφο καιρό. Ως τότε, όμως, πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα του «αναποφάσιστου» καιρού. Αυτό επηρεάζει και τα outfits που θα φορέσουμε τις ημέρες αυτές, και πιο συγκεκριμένα, την Καθαρά Δευτέρα.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προβλέπεται άστατος και βροχερός, ενώ το βράδυ θα κάνει αρκετό κρύο για τα δεδομένα της εποχής. Αυτό μάς βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτούμε έξυπνους και πρακτικούς τρόπους για να συνθέσουμε τα outfits για την Καθαρά Δευτερά. Σε αυτό, σε βοηθάω εγώ σήμερα, με τα κατάλληλα tips. Έπειτα, με έμπνευση από τα looks καλοντυμένων γυναικών, παίρνουμε ιδέες για το τι να φορέσουμε την ημέρα αυτή.

Τα tips για να συνθέσεις τα σωστά outfits την Καθαρά Δευτέρα

Το μυστικό για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, όσον αφορά τα outfits που θα φορέσεις την Καθαρά Δευτέρα, είναι το layering. Ρούχα που μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο καιρός αλλάζει. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μπορείς να φορέσεις για π.χ. ένα πουκάμισο κάτω από ένα φούτερ. Ή ένα t-shirt με ένα αμάνικο γιλέκο ή ένα jacket πάνω από ένα πιο ανοιξιάτικο σύνολο. Έτσι, θα μπορείς πιο εύκολα να προσαρμόσεις τα σύνολά σου στις διαφορετικές θερμοκρασίες της ημέρας. Αν κάνει ζέστη μέσα στην ημέρα, θα προσθέσεις ένα ρούχο και αν κάνει κρύο, θα το αφαιρείς.

Σε αυτό θα βοηθήσει και το να μιξάρεις τα χειμωνιάτικα ρούχα της γκαρνταρόμπας, με τα ανοιξιάτικα. Φορώντας ένα πιο «βαρύ» χειμωνιάτικο ρούχο με ένα πιο «ελαφρύ» ανοιξιάτικο θα φέρεις τις ισορροπίες στα σύνολά σου. Ένα δερμάτινο παντελόνι για π.χ. με ένα t-shirt δεν θα είναι πολύ ζεστό για τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας, ούτε «λίγο» για το βράδυ που κάνει κρύο. Έτσι, τα outfits για την Καθαρά Δευτέρα θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις την ημέρα αυτή στο έπακρο.

Το #inspo

Με βάση τα παραπάνω tips, αλλά και το στιλ καλοντυμένων γυναικών στο Instagram, παίρνουμε ιδέες ώστε να δημιουργήσουμε τα καλύτερα looks για την Καθαρά Δευτέρα.